Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä

Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä

NordenBladet – Olen viime aikoina suuri Piletilevi-lippukeskuksen asiakas (lue: kulttuurinkuluttaja). Olkoon sitten kyseessä teatteri, operetti, musikaali, konsertti, stand-up -esitys, kabaree-ilta tai vaikkapa keskusteluilta. On hyvä nähdä, mitä maailmassa tapahtuu, irtautua kodin ja työn rutiinista ja pidän myös Allanin kanssa laatuajan viettämisestä. Yritämme löytää joka viikko aikaa itsellemme (löydämme uusia ravintoloita, SPA-keskuksia, näyttelyitä, retkipolkuja jne.).

Marraskuun ensimmäisellä viikolla kävimme kansallisoopperassa Estonia katsomassa Franz Lehárin operettia ”Luxembugin kreivi” (hintatietoa: sisäänpääsy yhdeltä 38,90 EUR). Sen ohjaajana ja taiteilijana on Thomas Mika ja kreivin osaa täytti mahtava Reigo Tamm. Reigo on monille varmasti tuttu myös sarjasta ”Alo”, jossa hän näytteli Reinin poikaa Ahtia. Sali on täpötäynnä kansaa ja ilta oli erittäin upea! Vaikka en olekaan juuri suurin operettien ihailija, minun täytyy myöntää, että se oli aivan 10+.




Edelliseen viikonloppuun jäi Vatican-klubissa käynti ja isänpäivä.

Lauantaina Vatican-klubissa Tallinnassa (Pärnu mnt 3, 10143 Tallinn).
Koska nautimme todella Viru-hotellin Merineitsi-ravintolassa viettämästämme kabareeillasta (varieteessa käynnistä lue TÄSTÄ), joka sisälsi sekä shown että illallisen, yritin löytää jotain saman tapaista, jossa olisi sekä à la carte -ruokalista että viihdeohjelmaa. Sellaiseksi osoittautui ”Suorasukainen keskusteluilta Timmerien kanssa”, joka järjestettiin Tammsaaren puistossa klubissa Vatican. Olin hieman utelias myös… halusin nähdä, millaiselta sellainen keskusteluilta voisi näyttää. 😀

Ilta sisäänpääsyineen (lippu yhdelle 25,90 EUR) + ruokineen oli tosin varsin kallis, mutta niinhän rahan ansaitseminen yrittäjillä tapahtuukin. Kuten Kirsti itse sanoi, niin (kivet) arvokkaat kristallit, joita kalliisti esoteriikkakaupasta ostatte ja silitätte, eivät tuo rikkautta kenellekään, vaan ainoastaan työ. No, niinpä… Niin se on, uskon itsekin niin. Kirsti ja hänen tyttärensä Merily ovat epäilemättä ahkeria – hyviä noitia, psykologeja ja myös puhujia (televisio- ja radiokokemusta ei kai tarvitse mainitakaan). Onneksi puhe ei muuttunut myöskään liian mystiseksi eikä kaupalliseksi (no, siten, että löydämme teiltä kaikilta jonkin ongelman, jota voitte tulle maksusta ratkaisemaan luokseni 😀 hahhaaa).

Mitä maistuvaa söimme?
Alkuruoaksi valitsimme Buffalo-kanansiivet sinihomejuustokastikkeen kera (9 EUR) ja salaatin grillatun kanan kera (10 EUR). Pääruoaksi otimme molemmat naudan sisäfileen (21 EUR paisti), johon kuului perunagratiini, palsternakkasose, kamellisoitu sipuli, kirsikkatomaatti ja chimchurri. Ja jälkiruoaksi suolakaramelli-juustokakku (5 EUR/kpl). Juomaksi pullo Cava Clos Amador Brut’ia, jonka hinta paikalla oli 35 EUR/ pullo. Aluksi ruokalistan nähdessä tuntui, että se on ”suhteellisen tavallinen ja tylsä”… mutta ruoat olivat erittäin maukkaita! Suosittelen! Aivan omaa luokkaansa oli kanansiipien kastike!! Nnnnnami!!

Joten taas kerran mukava ja onnistunut ilta!










Isänpäivä oli tänä vuonna viitenä näytöksenä ja alkoi jo lauantaina.

Ensimmäinen näytös: Ivanka Shoshana (13) vietti koko lauantain isänsä kanssa. He kävivät monessa näyttelyssä, Vesivärava Caféssa ja elokuvissa. Lauantai onkin n. 3-4 kertaa kuukaudessa Ivankan ja isän päivä. Margus tulee hakemaan hänet kello kymmenen tai yhdentoista aikaan luotani ja tuo takaisin neljän, viiden aikaan.

Toinen näytös: Sunnuntaiaamu kotona. Koska Allanilla on Estellan ja Ivankan elämässä jo yli vuoden ollut päivittäin iso rooli, he tekivät hänelle kivan isänpäiväkortin. Allan tai Allan-setä, kuten he kutsuvat, on heille kuin bonus-isä, lisäaikuinen heidän elämässään. Minä katoin kauniin pöydän, jolla oli itse valmistettu keksikakkukin. (PS! Hahhaaa… katsokaa, millainen nälkäinen ilme on kissalla, joka odottaa ikkunan takana sisälle pääsemistä… maalaiselämää…)





Kolmas näytös: Estella Elisheva (15) piirsi isälle kauniin isänpäiväkortin ja paistoi puoli päivää suklaa-browniekakkua. Allan kävi kaksi kertaa kaupassa, että olisi OIKEAA jauhoa ja OIKEA koristelu. Hän asetteli jokaista koristetta monta kertaa uudelleen, sillä koska näkee isää niin harvoin (hän tapaa isää vain 3-4 kertaa kuukaudessa sunnuntaisin pari tuntia), niin kakun piti ehdottomasti olla täydellinen. Kakusta tulikin kaunis ja houkutteleva. Estella asetti sen Ivankan tekemälle savilautaselle ja jäi odottamaan Margusta. Heillä oli koko sunnuntai suunniteltuna (elokuvat jne). Tavallisesti he käyvät joko padelia tai pöytätennistä pelaamassa ja syömässä (yleensä käyvät Ülemisten Lidossa).

Neljäs näytös: Minä, Allan ja Ivanka menimme Mõikuun toivottamaan minun isälleni hyvää isänpäivää. Minunkin isäni sai mukavan itse tehdyn keksikakun ja Ivanka oli tehnyt isoisalle koulussa kivan kortin. Menimme sinne ihan etukäteen ilmoittamatta, sillä äiti on viime aikoina hätääntynyt joka asiasta niin helposti. Muuten hän olisi heti ollut hädissään: ”Apua, mitä tuon pöytään syötäväksi” ja ”Luoja, millaiselta kampaukseni näyttää”, ”Oh, en ehdi edes siivota siihen mennessä riittävästi” jne. Koska aina on mitä pöytään tuoda (otamme itsekin aina mukaan) ja kampaus on tip-top ja koti aina kunnossa, pelastimme hänet liiasta hermoilusta.

Viides näytös: Menimme toivottamaan onnea Allanin isälle. Hänenkin isänsä sai itse leivotun kakun – Napoleon-kakun. Tällä kertaa kunnia kakun leipomista ei kuulunut minulle. Tilasin sen entiseltä naapurin rouvalta, joka tekee yksinkertaisesti maailman parhaan Napoleonin. Olen monta kertaa käynyt hänen luonaan ”harjoittelemassa” ja ehkäpä jonain kauniina päivänä teen yhtä hyvän 🙂




Tässä tällä kerralla kaikki! Halauksia!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:

Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory