SÄHKÖ HINTA ylittää kaikki sietorajat – huomenna 1000 euroa megawattitunti, johon lisätään arvonlisävero, valmistevero ja verkkomaksut!

SÄHKÖ HINTA ylittää kaikki sietorajat – huomenna 1000 euroa megawattitunti, johon lisätään arvonlisävero, valmistevero ja verkkomaksut!

NordenBladet – Suomen ja Viron sähkön pörssihinnat ovat nousseet joulukuussa ennätyskorkeuksiin. Tänään, 6. joulukuuta, kello 17 ja 18 välillä hinta nousee 626 euroon megawattitunnilta (eli 62,606 eurosenttiin kWh:lta) ja huomenna tulee maksaa peräti 1000 euroa megawattitunnilta eli kilowattitunnilta tulee maksaa ilman arvonlisäveroa ja muita veroja (valmistevero + verkkomaksu) kokonainen euro.

Tiistain keskimääräinen pörssihinta on 469,03 euroa eli maanantaista hintaa 61,7 prosenttia kalliimpi.
Siinä missä virolaisen marraskuun sähkölasku oli viimevuotista lähes 70 % suurempi, niin joulukuun lasku uhkaa syödä melkein koko palkan.

Mistä niin suuri sähkönhinnan nousu johtuu?
– Sähkön kulutus on kylmien säiden vuoksi suurta. Ulkona paukkuu pakkanen ja kylmien säiden vuoksi sähkön kulutus on kasvanut.
– Hinnat tekee poikkeuksellisen kalliiksi suuri energian puute, joka pakottaa käynnistämään varavoimaloita. Koska edullista (halpaa) sähköä on vähän, käynnistetään reservivoimalat.

Sähköpörssin Nord Pool tietojen mukaan sähkö maksoi marraskuussa Viron hinta-alueella keskimäärin 116,78 euroa. Se on enemmän kuin lokakuun 105,61 euroa, mutta vähemmän kuin syyskuun 122,40 euroa.

Mistä tiedän, mihin kellonaikaan on edullisinta käyttää sähköä (pestä pyykkiä, paistaa uunipaistia, lämmittää sähköpatterilla jne.)?

Katso tämän päivän ja huomisen sähkönhinnat NordenBladetin sähkönhintojen live-taulukosta ja suunnittele sähkönkulutuksesi fiksusti.

NordenBladet.fi:stä voi seurata sähkön tuntihintaa online-ajassa. Sähkönhinnan lunttilapun löydät TÄSTÄ. Seuraamalla päivittäin sähkönhintaa voi hiukankin lievittää kustannuksia, joita sähkön käyttäminen väärään aikaan aiheuttaa.

Avoin kuva: Marraskuun sähkölasku oli viimevuotista lähes 70 % suurempi, niin joulukuun lasku uhkaa syödä melkein koko palkan. (Pexels)


Tags assigned to this article:
sähkö

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory