Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!

Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!

NordenBladet – Tänään nukuimme kauan – puoli kymmeneen asti. Kun aamiainen oli syöty (tänään paahtoleipää juuston, makkaran, salaatinlehden, tomaatin ja basilikan kera + kahvi ja palanen eilen valmistettua ihmeen hyvää keksikakkua), menin kävelylle. Sää oli tuulinen ja kovin pitkään en halunnut ulkona olla, niinpä siivosin vähäsen ja nyt päätin, että varaan ajan blogin kirjoittamiselle. Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin tai oikeammin kotien kanssa. Meillä niitä on monta. Kaikesta heti lähemmin aamiaiskuviemme jälkeen.

 


Ensin lapsista. Suunnitelmissa on tehdä heidän huoneissaan remontti (haluaisin maalata kaikki seinät valkoisiksi) ja vaihtaa kalusteet ja valaisimet. Olen kyllästynyt siihen ”männynkäpytapettiin” ja vanhoihin punaisiin sohviin (katso kuvia TÄSTÄ). Haluaisin vaihtaa myös osan verhoista ja suuremman osan maalauksista. Olen nyt itse maalannut Ivanka Shoshanan kanssa niin paljon, että haluan pikemmin nähdä seinillä meidän itse tekemiämme maalauksia. Toivottavasti remontti saadaan valmiiksi parissa viikossa, sillä aion TEHDÄ REMONTIN ITSE! Juuri niin mahtava nainen olenkin, hahhaa 😀

Lapsilla on koulut täydessä vauhdissa. Molemmat tyttäreni ovat saaneet yhden rokotuksen (kirjoitin lasten rokotuksista lähemmin TÄSSÄ), ja toisen rokotteen he saavat nyt 30. lokakuuta. Ivanka Shoshanalla on tänä vuonna poikkeuksellisen tiivis ohjelma. Koska hänen koulussaan (Tallinna Tondi Kooli) tarjotaan tästä vuodesta lähtien hyvin paljon erilaisia harrastuspiirejä, katsoimmekin hänelle joka päivälle koulutuntien jälkeen jotain. Nyt hän käy koulun ulkopuolisen henkilökohtaisen saviaskartelupiirin (jossa hän on käynyt jo vuosia), uimisen ja ratsastamisen lisäksi kansanmusiikkipiirissä, vapauttavassa tanssissa, askartelussa ja kilpatanssissa. Todella ankara kuormitus. Kotona harjoittelen hänen kanssaan matematiikkaa – kahdenkymmenen rajoissa laskento onnistuu sormien avulla jo aivan mainiosti. Surullista kuitenkin on se, että (Rispolept 1 mg) annosta meidän on pitänyt vieläkin suurentaa. Kun hän sai alussa neljännestabletin ja maaliskuussa jo aamulla ja illalla neljänneksen (siitä, miten autistilapseen vaikuttaa kotiopetus ja miten meidän elämäämme vaikuttaa hänen puberteettinsa, saa lukea TÄSTÄ), niin tänään annamme aamulla ja illalla puoli tablettia. Alkuun pelkäsin kovin kaikenlaisia lääkkeitä, mutta nyt olen sillä kannalla, että ne todellakin hoitavat ja tekevät hyvää. Ei tarvitse tuntea oloaan epämukavaksi, kun antaa lapselle lääkettä (vaikkakin, rehellisesti sanottuna, se ei ole helppoa…), sillä vain luonnonlääkintä, rauhallinen ympäristö ja hyvät sanat eivät tässä auta… vaikka sitä niin kovasti toivoisikin.

Estella Elisheva on edelleen omistautunut viululle (tällä viikolla oli kaksi esiintymistä ja kohta tulee taas suuri kilpailu) ja jalkapallolle. Minä kuulen kaunista viulunsoittoa kotona lähes joka päivä. Ivankakin rakastaa musiikkia ja koska meillä on kotona paljon kaikenlaista musiikkitavaraa (piano, viulu, syntikat, rummut, musiikkiworkstation jne.), hänkin istuu usein esimerkiksi syntetisaattorin taakse, asettaa kuulokkeen korvilleen ja miksaa musiikkia. How cool is that?

Estella oli tällä viikolla myös AIS-ohjelman (American Councils for International Education) kautta ehdolla vaihto-oppilaaksi Amerikkaan. Saa nähdä, mitä siitä tulee. Kiinnostuneita on hyvin paljon ja kilpailu on erittäin kuvaa. Ensimmäisellä kierroksella tuli täyttää pari lomaketta ja kirjoittaa kaksi enintään 300 sanan esseetä.



Nyt minun toimieni pariin. Olemme Allanin kanssa raataneet puutarhassa paljon ja tehneet talon ja asunnon remonttisuunnitelmia. Ostimme kaksi uutta ja kivaa työvälinettä – Kärcher K 7 PREMIUM SMART CONTROL -painepesurin (maksoi noin 450 EUR) ja Makitan lehtipuhaltimen (hinta noin 270 EUR).
Kerron heti niiden plussista ja miinuksista! Ensin painepesuri. No, kymmenen plus, todellakin. Sillä voi tehdä niin paljon erilaisia töitä – auton pesusta alkaen ja lopettaen talon katon puhdistamiseen. Saimme vanhan kalkkikivitien kiiltämään ja poistimme kivistä sammaleen kuin leikiten. Lisäksi irrotimme vanhan maalin vanhoista tuoleista jne. Se on todella monikäyttöinen työvälinen. Suosittelen!



Lehtipuhaltimen osalta olen skeptinen, mutta minun pitää sanoa, että emme (vielä) testanneet sitä kovin kauan. Paikoista, joihin haravalla on vaikeampaa päästä (pensaat, kukkapenkit jne.), puhaltimella työskentely on mukavampaa, mutta suuremmalla haravalla työskennellen saa lehdet kerätyksi lähes yhtä nopeasti tai nopeamminkin. Miinuksena on ehdottomasti akku (18V 6AH Makitan akku), joka ei kestä kovin pitkään. Joka haluaa käyttää puhallinta, hänen kannattaa ehdottomasti hankkia monta akkua. Suuren kokonsa vuoksi lehtipuhallin on pikemmin miesten kuin naisten työväline. Meillä on iso puutarha ja lehtiä on megapaljon. Siksi työtä riittää niin haravalle, puhaltimelle että lapsille… Yhdessä tekeminen on super fun! Raikas ilma ja kuntoilu omassa puutarhassa on parasta! Meille on kehittynyt myös omia niksejä… Esimerkiksi kärryllä (kärryillä) emme lehtiä kuljeta, sillä se on hölmöläisen työtä. Kokoamme lehdet ison muovikalvon päälle ja laahaamme ne kompostikasaan. Niin kaikki tulee nopeasti puhtaaksi!







Tässä tällä kerralla kaikki! Tein juuri lounaan (keitetty bataatti, jauhelihakastike, tomaattisalaatti ja makea lehtisalaatti hapankerman kera) ja alamme syödä. Kohta meille tulee vieraita ja illalla lähdemme Viru Hotellin kabareeiltaan ”Creme de la Creme”.

Halauksia! 🙂

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory