Viron puolustusvoimat vetää rajalle 130 kilometriä piikkilankaa

Viron puolustusvoimat vetää rajalle 130 kilometriä piikkilankaa

NordenBladet – Viron puolustusministeri Kalle Laanetin ohjeiden mukaisesti Viron rajalle sijoitetaan kaiken varalta asennusvalmiiksi 130 km piikkilankaa, jotta mahdolliseen hybridihyökkäykseen ollaan valmiina. ”Puolustusvoimilla on valmius panostaa tarvittaessa pioneeripataljoonakin piikkilankaesteen asentamiseen”, puolustusministeri Kalle Laanet sanoi.

”Valko-Venäjä jatkaa tahallista hybridihyökkäyksen eskaloimista Puolan ja Liettuan rajalla, jonka vuoksi otamme käyttöön tarvittavat keinot Viron valtionrajan puolustamiseksi. Ennakkoon valmiiksi sijoitettavan piikkilangan lisäksi olemme yhdessä poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) kanssa heti valmiit panostamaan rajan puolustamiseen myös suojeluskuntalaisten kanssa, jonka osalta PPA ja suojeluskunnat ovat jo aloittaneet neuvottelut”, ministeri Laanet lisäsi.

”Päivittäin olemme yhteydessä myös liittolaisten kanssa koordinoidaksemme toimintoja, mikäli tilanne sattuisi eskaloitumaan”, puolustusministeri Laanet sanoi, ja lisäsi, että ”hybridihyökkäyksen alusta alkaen olemme seuranneet tilannetta erittäin huolellisesti ja panostaneet tilanteen ratkaisemiseksi paitsi piikkilangan lähettämisellä myös miehittämättömien lentovälineiden miehistöjen ja viimeksi sotilaspoliisimiehistön lähettämisellä Liettuaan.”

Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory