Mainos:Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…

Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…

NordenBladet – Meillä oli fantastinen viikonloppu. Perjantaina (22. lokakuuta) meillä Allanin kanssa tuli kuluneeksi puolitoista vuotta tutustumisesta. Oodin meidän rakkaudellemme voitte lukea TÄSTÄ 🙂 Heräsin ihanaan näkymään – kolme saksanhirveä söi makuuhuoneemme ikkunan edustalla omenapuun juurelta omenoita! Niin romanttista! Omistaa talo niin luonnonkauniissa, mutta samalla kaupungin lähellä sijaitsevassa paikassa, on mega blessing! Rakastan luontoa! Oh, niin, tänään blogissa on taas kerran paljon ruokajuttua ja ruoan kuvia… Vaikuttaa siltä, että elämämme pyörii suurelta osin ruoan ympärillä.

Aamulla tarjosin itse valmistamaani pistaasihalvaa sisältävää mansikkakermakakkua, jonka tein tällä kertaa uuden itse kehittämäni reseptin mukaan! Naminami, se oli kai paras kakku, minkä olen tähän mennessä tehnyt…  ja kakkuja olen tehnyt pilvin pimein! Pidän suhteen hyväksi ponnistelemisesta. Olen vakuuttunut siitä, että suhdetta tulee vaalia, kumppania pitää kunnioittaa ja kodin lämpöä kasvattaa tietoisesti. Haluan, että kotona on aina erittäin miellyttävä ja ystävällinen ilmapiiri, hyvän olon tunne ja että kaikki tuntisivat itsensä onnellisiksi, olonsa turvalliseksi ja hyväksi. Ruoista puhuen minun pitää tunnustaa, että ne onnistuvat minulta todellakin lähes aina erinomaisesti (itsekehu ei ole kaunista, tiedän!). En ole koskaan opiskellut kokkausta, mutta tässä tulee apuun luovuus ja hyvä vaisto. Jos olisitte sanoneet minulle 10 vuotta sitten, että vietän joka päivä tuntitolkulla aikaa keittiössä ja teen sen vapaaehtoisesti, olisin nauranut teille. Tänään kuitenkin tunnen, että itse tehty ruoka on osa ”kodin sydäntä” ja se on osittain myös tapa jakaa rakkautta läheisille. Tänään ajattelen jopa niin, että en ole kovin kaukana oman keittokirjan julkaisemisesta. Jos en puuhastelisi miljoonan asian parissa ja minulla ei olisi miljoonaa hanketta kesken, harkitsisin sitä tosissani. Ystävät aina kyselevät, mitä ja miten tällä kertaa paistan, kun tulevat vieraisille.

Mutta takaisin aamiaisemme teemaan! Nautimme aamiaisen, raaputtelimme Juhlalottokuponkimme (voitimme 5 euroa ja jäimme 5 eurolla tappiolle) ja sitten aloimme valmistautua Pärnun suuntaan. Koska edellisenä iltana oli megamyrsky, perjantain aurinkoinen sää oli lähinnä yllätys. Estella Elisheva kävi torstaina (siinä kauheassa myrkyssä) Viimsissä pelaamassa jalkapalloa ja tänään tulos on tiedossa… mutta siitä myöhemmin.

Pärnuun saavuttuamme menimme ensin tavarataloon Port Artur (Hommiku 2, Pärnu 80010) ostamaan minulle uutta uimapukua. Päätin shoppailun tuloksena kolme uutta uimapukua. Hahhaaa.. Sitten menimme Steffani-pitsaravintolaan (Nikolai 24, Pärnu 80011) lounasta syömään. Erittäin viihtyisä, puhdas, kaunis ilmapiiri, hinnat lähinnä kohtuulliset, palvelu ystävällistä ja hyvää, ja ruoka erittäin maistuvaa. Erittäin miellyttävä paikka, suosittelen ehdottomasti!

Ja sitten olikin aika mennä hotelliin. Vietimme illan Viikng SPA:n sauna- ja vesikeskuksessa ja koska meillä olivat vatsat aamiaisesta ja lounaasta täynnä, peruimme varatun illallisen. Vesikeskus ja koko hotelli oli täpötäynnä kansaa. En oikeastaan ymmärrä sitä, miksi hotellit tekevät niin. On kaksi äärimmäisyyttä, joko suljetaan koronan vuoksi kokonaan, tai sitten päästetään sisään niin paljon ihmisiä kuin mahtuu. Yäk… en rehellisesti sanottuna pidä siitä ja en enää mene mihinkään SPA:han viikonloppuna. Allanin kanssa oli tosin kaikkialla kiva olla, mutta sellaisesta ”ylikansoituksesta” en pidä. Jatkossa käyn SPA:ssa pikemmin viikolla, silloin kansaa on vähemmän. Ah, niin… ja tiedättekö, jos teillä on kaksi teini-ikäistä lasta ja haluatte vaihtelua ja hiljaisuutta, niin suosittelen ehdottomasti valitsemaan 18+ SPA:n (niin kuin itsekään tätä suositusta noudattaisin!!!)… Olen kyllä keskimääräistä suurempi lasten ystävä, mutta viime aikoina en lainkaan siedä kodin ulkopuolella minkäänlaista vauvojen valitusta tai teini-ikäisten melua 😀 Kun tämä lause tulee suustani, se tarkoittaa, että minulla on vakava MASENNUS!

Mutta no… kaikesta huolimatta liukenimme Viikingin vesikeskuksessa perusteellisesti ja vietimme hienon illan. Nukkumaan menimme suhteellisen aikaisin, koska minulla alkoi kurkkua särkeä.Lauantaina menimme lounastamaan Pärnun keskustassa sijaitsevaan georgialaiseen Kolhethi-ravintolaan (Kuninga 36, Pärnu 80014). Allan on kertonut Georgian matkoistaan niin paljon hienoa, lisäksi katselemme TV3:n sarjaa ”Kethin äidin kanssa Georgiassa” ja pidimme myös Kanal 2:n lähetyksestä ”Nopeat ja kauniit Georgiassa”. Minulle on muodostunut täydellinen pakkomielle Georgiassa käymisestä ja ehkäpä koko perheen voimin Tbilisissä kokonaisen kuukauden viettämisestä. Miksi? Oh, niitä syitä on paljon. Ennen kaikkea luonnollisesti Allanin ”markkinointityö”, vaihtelu, lämpimämpi ilma kuin Virossa, edulliset hinnat, ystävälliset mutta eivät kuitenkaan ahdistavat georgialaiset, kohtuuhintaisempi ja erittäin maukas georgialainen keittiö, hyvähintaiset kunnolliset hotellit jne. Vaikuttaa myös turvalliselta maalta. Lisäksi ajattelin, että tekisin yhteen menoon myös kaikki kalliimmat kauneushoidot – esimerkiksi koko kehon epilaatio maksaa siellä n. 30-50 euroa, Virossa taas 500-600 tai enemmänkin. Not bad?!

Ok, mutta kaikki nämä tiedot mukanamme menimme innokkaina Pärnussa toimivaan georgialaiseen ravintolaan. Sanon rehellisesti, että en edes osaa kunnolla selittää tuota tunnetta. Mies, joka pöytiin tarjoili, oli erittäin kiva ja ystävällinen – ravintolassa olomme aikana hän keskusteli asiakkaiden kanssa sujuvasti viroksi, venäjäksi, suomeksi ja englanniksi. Hymyili ja oli hyväntahtoinen… Ruoat maistuivat, annokset olivat jättimäisiä, pääkokki Manana Keburian tekemä Hatšapuri oli hieman suolainen, mutta maistui silti erittäin hyvältä… mutta paikka itse oli vähän liian synkkä ja hinnat way too much kalliita, I think. Tilasimme kaksi lihapääruokaa (joissa kasa ranskanperunoita ja lihaa vain muodollinen osa), Hatšapurin (georgialainen juustopiirakka), kupin mustaa teetä ja kaksi georgialaista olutta. Lounaan lasku 50 euroa. Puolet Hatšapurista pakkasimme mukaan. En todellakaan tiedä, olemmeko liian köyhiä vai oliko hinta sittenkin liian korkea… joka tapauksessa oli sellainen tunne, että pidimme käynnistä ja samalla emme pitäneet. Kaikki oli lähes ok, mutta samalla olisi kuitenkin sitä rahaa vastaan odottanut jotain enempää.Ja mitä vielä lisäksi?

Kirjoitin jo TÄSSÄ, että nuorempi tyttäreni Ivanka Shoshana (13) on mieletön The Loud House -fani. Hän tulee jatkuvasti luokseni ja antaa minun tulostaa piirretyistä mustavalkoisista videoista kuvia, jotta hän voisi sitten värittää niitä. Päätin, että ostan hänelle Amazonista The Loud House -värityskirjoja. Niitä oli paljon ja tilasinkin peräti seitsemän – hinta yhteensä 72,12 euroa. Valitettavasti ensimmäisen paketin saadessani totesin, että kirjojen etukannet ovat erilaiset, mutta että monet kuvatkin sisällä toistuvat… not fun at all! Neljä ensimmäistä kirjaa saapuivat jo ja annoin Ivankale kaksi samalla kertaa! Hän piteli niitä ensin useita päiviä, ja raaski vasta tänään värittää ensimmäisen kuvan.

Tämä päivä, maanantain, saapui meille kaikille sairauksien saattamana. Nuha, yskä jne. Minun kurkkukipuni alkoi jo Pärnussa. Vain Ivanka on täysin terve. Estella vilustui todennäköisesti viime viikolla treeneissä ja levitti tartunnan meihinkin. Päätin, etten päästä lapsia kotoa ennen, kuin olemme kaikki aivan terveitä. Lapset ovat yhden kerran rokotettuja (lue lähemmin lasten rokottamisesta TÄSTÄ) ja 30. lokakuuta he saavat toisen koronarokotuksen. En pidä oman tai muidenkaan elämän riskeeraamisesta ja kannatan pikemmin eristystä. Kaupassa käymisenkin sijasta tilasin e-selver -kaupan kautta. Netin kautta tilaaminen (sekä kaupasta että ravintolasta) on meidän perheessämme muutenkin jatkuvasti enemmän muotia. E-Selver ja esimerkiksi Laagrin kiinalaisen keittiön valmisruokaa tarjoava Chopsticks on meillä jatkuvassa käytössä.

Lapsilla tämä viikko on koululomaa ja siksi ei paljon haittaa, vaikka vähän sairaita olisimmekin. Lomaksi meillä ei ole suuria suunnitelmia – lepäämme, luemme kirjoja, katsomme filmejä, olemme muuten vaan… Estella Elisheva haki vaihto-oppilaaksi Amerikkaan (lue TÄSTÄ) ja pääsi toiselle kierrokselle! Jeeeee! Kilpailu on erittäin kova, toivomme, että hän pääsee kolmannellekin kierrokselle ja sitten vuodeksi vaihto-oppilaaksi. Pidämme peukkuja!! Meille molemmilla Allanin kanssa oli tänään monta työkokousta ja nyt Allan katselee uutisia, minä kirjoitan blogia ja sitten alamme yhdessä katsella televisiota. Suunnitelmissa on katsoa BBC Earth kanavan “North America with Simon Reeve” ja “Mediterranean with Simon Reeve” 🙂

Seuraavaan blogiin, jossa kerron sitten lastenhuoneen remontista, masennuksesta, kuntoilusuunnitelmista ja paljosta muusta! Halauksia!Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory