Viron vesille hakevat tuulipuistojen rakennuslupaa sekä virolaiset että ulkomaiset yritykset

Viron vesille hakevat tuulipuistojen rakennuslupaa sekä virolaiset että ulkomaiset yritykset

Nordenbladet – Viron merialuesuunnitelman alueille on tuulipuistojen perustamiseen esitetty lähes 30 hakemusta. Päällekkäisten alueiden osalta valtiolla on suunnitelmissa järjestää huutokauppa, sillä joillakin alueilla on yhdelle alueelle jopa viisi kilpailevaa hakemusta, kertoo Viron yleisradioyhtiö Eesti Rahvusringhääling.

Eniten hakemuksia tuulipuistojen rakentamiseen on esitetty Riian lahdelle ja Saarenmaalle Sõrven niemen lähistölle, ilmoitti kuluttajansuoja- ja teknisen valvonnan viraston (TTJA) rakennusoikeustoimiston johtaja Liina Roosimägi. Jollekin alueelle on esitetty jopa viisi kilpailevaa tarjousta: esimerkiksi Riian lahdella on alue, jolle tuulipuiston haluavat rakentaa UAB “Ignitis Renewables”, European Energia Estonia OÜ (kaksi hakemusta) ja Utilitas (kaksi hakemusta). Samoin on viiden hakemuksen alueita Sõrven niemen lähistöllä.

Huutokauppojen tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta oletettavasti se on vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Rakennuslupahakemuksia tuulipuistojen tai tuulivoimalan rakentamiseen ovat esittäneet sekä virolaiset että ulkomaiset yritykset. Luettelossa ovat esimerkiksi: Eesti Energia AS, Utilitas Wind OÜ, Sunly Wind OÜ, Ohaka Energia OÜ, Saare Wind Energy OÜ, Copenhagen Infrastructure Partners, RWE Renewables Estonia OÜ, Aker Offshore Wind Europe GmbH, European Energia Estonia OÜ ja UAB Ignitis Renewables.

Kuva: Viro (NordenBladet)
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory