Viro: Kryptovaluuttaa louhivat yritykset voivat Viron sähkönkulutuksen huippukautena kuluttaa noin yhden prosentin kokonaiskulutuksesta

NordenBladet – Itä-Virumaan maakunnassa sijaitsevan kryptorahan louhinnan parissa toimivan yrityksen Nordcoin Mining johtaja Hermes Brambat sanoo, että yrityksen kulutus on suunnilleen 1,5 MW ja siihen verrattavissa olevia yrityksiä voi Virossa olla kymmenen. Vertailuksi koko Viron huippukulutus kylmänä talvikuukautena on noin 1500 MW, eli kryptolouhinta muodostaa siitä yhteensä yhden prosentin.

Kriitikot sanovat, että siten kuluva sähkö menee kokonaisuudessaan hukkaan, mutta Brambat sitä ei hyväksy.

”Ehkä joissakin maissa kuten esimerkiksi Kazakstanissa verkko on ylikuormitettu ja se alkoi aiheuttaa ihmisten päivittäiselle elämälle todellisia ongelmia, koska he eivät enää saaneet energiaa kotiinsa. Ongelmana näissä maissa on laiton louhinta ja koko paikallinen asioiden hoitaminen. Täällä louhinta on enemmän fani- ja marginaaliaihe. Pääosa kryptorahan louhijoista muuttaa sellaisiin maihin kuten Ukraina, Georgia ja Venäjä. Virossa ei kannata sen vuoksi etsiä energiakriisiä”, Brambat sanoi.
Louhiminen on tarpeellista, jotta kryptoraha toimisi – vaikkapa virtuaalisten kolikoiden turvalliseksi vaihtamiseen. Silti kriitikot sanovat, että siten kulutettu energia menee hukkaan.

Brambat lisäsi, että huoli ei ole suuressa kulutuksessa, vaan saastuttavassa tuotannossa. Bitcoin on tunnetuin kryptovaluutta, mutta virtuaalivaluuttoja on muitakin. Energiankulutuksen säästämiseksi osa kryptovaluutoista perustuu ”proof of stake” eli panoksen todistamismekanismiin.

Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory