Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…

Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…

NordenBladet – Elämä maalla sykkii aivan toisessa rytmissä kuin kaupungissa. Kaiken saa tehdyksi, mutta kiirettä ja riuhtomista ei ole. Rauhallinen aamu runsaine aamiaisineen on menestyksellisen ja puuhakkaan päivän alku. Kiirehtimättä vietetty aamu takaa hyvinvoinnin koko päiväksi! Juuri siksi onkin NordenBladetinkin päämissiona kulttuuriperinteen säilyttämisen, vahvistamisen ja välittämisen ohella maaseutuelämän elävöittäminen ja kauniin luontomme arvostaminen. Edistämme ja rohkaisemme muuttamaan maalle ja yllytämme kaikkia käyttämään kotimaista tuotantoa! Joka on kiinnostunut, voi lukea pitempää selostustani NordenBladetin missiosta vuoden 2018 blogistani TÄSTÄ.

Mutta takaisin tämän päivän aamuun! Kenelle paahdettua sekaleipää, kenelle kaurahiutalepuuroa, kenelle smoothie. Estella Elisheva on suuri smoothien ystävä. Äskettäin hän löysi uuden gluteenittoman mustikan ja vaniljan makuisen proteiinijauheen ”Fast Whey80”, josta hän nyt innokkaana tekee virkistäviä terveysjuomia. Heraproteiinin väitetään tukevan lihasten kasvua ja suojaavan luustoa. Sekoitamme sitä lisäksi puutarhassamme kasvaneisiin marjoihin (tällä hetkellä vielä edellisestä vuodesta säilöttyihin vadelmiin, mansikoihin, punaisiin ja valkoisiin herukoihin, tyrniin, mustaherukoihin) ja metsästä poimittuihin puolukoihin, karpaloihin ja mustikoihin. Luonnollisesti hyvään smoothieen sopii myös kaikenlainen hyvä vihreä tavara (babypinaatti, basilika jne.), Estella Elisheva on viime vuosina testannut ja keksinyt niin paljon erilaisia smoothie-juomien ja bowlien reseptejä, että niistä voisi koota kirjan!

(blogin jatkuu useassa osassa myös kuvagallerioiden välissä)Koulut päättyvät tällä viikolla, perjantaina (11. kesäkuuta) molemmilla koululaisilla on päättäjäisjuhla. Estella Elisheva (15) lopettaa venäjänkielisessä Tallinnan juutalaisessa koulussa kahdeksannen luokan ja Ivanka Shoshana (13) Tallinnan Tondin koulun vammaisten oppilaiden erityiskoulun kuudennen luokan. Tänään oli Ivankan kanssa tämän kouluvuoden viimeinen savipiiri. Käyn hänen kanssaan Sakun kartanossa Hedwig Seaverin luona yksityisellä yksi-yhdelle keramiikkatunnilla, sillä normaalipiirissä Ivankan kanssa käyminen on hankalaa (mahdotonta). Autisti tarvitsee ns. ”sujuvaa aikataulua”, sillä kaikki päivät eivät ole veljeksiä ja koskaan ei tiedä aivan tarkkaan, millä jalalla noustaan. Siten yksityistunnit ovat erittäin hyviä ja kehittäviä!


Saven parissa puuhaaminen on meillä Ivankan kanssa kummallakin suuri harrastus ja miellyttävää yhdessä tekemistä. Valmistamamme astiat ovat meillä myös päivittäisessä käytössä kotona. Luksusta, josta nautimme joka päivä! Super! Meidän viimeisin yhteinen työmme on vihreän-sinisenkirjava syreenien koristama ruokailuastiasto ”Ivanka”. Ivanka teki ja maalasi astiat (lautaset ja kulhot) ja minä lisäsin syreeninkuvat. Kahden kynttilänjalan koristamat kulhot ovat minun tuotantoani. Lisään joitakin kuvia tähän ja vähän kirjoitin samasta kokoelmasta myös TÄSSÄ blogissa! Se on muuten myös yksi monesta kokoelmastamme, joka tulee esille piakkoin Viron kansallismuseon näyttelyyn! Jaaaa… nipistäkää minua, minä itse en usko vieläkään, että meillä tulee kansallismuseoon aivan oma näyttely! Siksi tämä käsityönä valmistunut astiasto on minulle kaksinkertaisen arvokas!

Mitä vielä? Vaihdoimme vanhan ja päiviä nähneen, mutta silti edelleen toimivan ajettavan ruohonleikkurimme Green Cutin uuteen. Kiitos, hyvä ystävä, olet ollut apurina puutarhassamme vuosia, siirryt nyt 75 eurolla uusiin käsiin, jotka osaavat korjata ja hemmotella sinua paremmin. Tilalle tuli hankituksi tuliterä traktori MTD SMART RG 145 (1.699 EUR), jonka tilasimme Bauhofista ja joka saapui tänään. Otin samalla myös kasan puutarhamultaa ja ihmeen kaupalla tilauksen kuljetushinta muuttuikin edullisemmaksi. Niitin tänään myös käsin vähäsen (tein puutarhan etuosan kuntoon) ja sitten ryhdyin valmistamaan lounasta.


Igaühe loodushoid (Keskkonnaamet)

Lounaaksi tein tuoreita uusia perunoita, Rakveren kotoisesta jauhelihasta valmistettua jauhelihakastiketta tomaattisoseen kera ja tuoretta kurkku-tomaatti-lehtisalaattia kerman kanssa. Maistui loistavasti ja erityisesti lisäksi sen vuoksi, että ruoka tarjoiltiin meidän käsityönä valmistamamme saviastiaston ”Ivanka”-lautasilta. Koska Estella Elishevan ei halunnut jauhelihaa, tein hänelle erikseen tuoreen wrap-voileivän. Tänään postilaatikkoomme ilmestyi Coop-kaupan lehti HETK, joka on tällä kertaa omistettu Hiidenmaalle (tai on hyvin Hiidenmaa-keskeinen), mutta kuitenkin erittäin mukavaa luettavaa. Hyviä artikkeleita oli suorastaan paljon, mainitsen kaksi suosikkiani: Gerli Ramlerin ”Vanha talo vaatii remonttia. Mistä aloittaa?”, ja Irmeli Karjan ”Niittääkö vai ei? Ja kuinka paljon?”. Molemmat koskettivat minua henkilökohtaisesti… pidän puuhastelusta ja korjaamisesta, vanhojen esineiden kunnostamisesta ja oli hyvä tunne lukea, että kaikki ympäristöviraston pääjohtajan sijaisen Leelo Kukkin suositukset ja vinkit luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi on meidän puutarhassamme moninkertaisesti toteutettu. 🙂

Nyt minulla on edessä pari tuntia kotoista konttorityötä ja lupasin Ivankalle, että illaksi teen ohukaisia vadelmahillon kera!
Upeata viikon jatkoa teille! Halauksia!


Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanan neuvottelu Kaup24:n kanssa, lehtitilaukset ja asiakasarvonnat
Helena-Reet: Ivanka Shoshanan syntymäpäivä VOL2, huolia, uusi tuija-aita + kiinnostavia vieraita
Helena-Reet: Lasten syntymäpäivät – ruokalista, outfit ja kuvagalleria!
Helena-Reet: Vapaus suunnitella omaa ajankäyttöä on ylellisyyttä, jota rakastan yli kaiken!
Helena-Reet: Kultainen avainkimppu, jolla taivaanportit aukeavat; eiliset toimet puutarhassa + megahyvä KARHUNLAUKKASALAATTIRESEPTI!
Helena-Reet: Äitienpäivä + toukokuun puuhia puutarhassa
Helena-Reet: Lag BaOmer, Valpurinyö, Siivoustalkoot ”Teeme ära!”, Eläintarhassa käynti, ”Pingviininpoika Lolon seikkaulut” jne. + kuten aina, joitakin mukavia RUOKAJUTTUJA!
Helena-Reet: Yhteenveto kuluneista viikoista + PALJON KUVIA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory