SUOMEN ja VIRON sähkönhintojen vertailu – Virossa hinta on 20 kertaa korkeampi!

SUOMEN ja VIRON sähkönhintojen vertailu – Virossa hinta on 20 kertaa korkeampi!

NordenBladet – Virossa ovat sähkönhinnat olleet jo monta kuukautta erittäin korkealla. 7. joulukuuta 2021 oli ennätys ja sähkönhinta kohosi peräti 1.000 euroon megawattitunnilta eli kilowattituntista tuli ilman arvonlisäveroa ja muita maksuja (valmistevero + verkkomaksu) maksaa kokonainen euro. Joulukuun poikkeuksellisen korkeat sähkönhinnat heijastuvat myös tammikuussa saaduissa sähkölaskuissa, jotka olivat monilla suuremmat kuin kuukausipalkka.


Taulukko 1. Viron sähkönhinnat 6. ja 7. joulukuuta 2021

Vaikka Virossa voimassa oleva sähkön pörssihinta on huomenna 13. tammikuuta edullisempi kuin aiemmin (lähes koko päivä pysyy vihreällä hintavyöhykkeellä), hinnat ovat Suomen sähkönhintoihin verrattuna paikoin 20 kertaa korkeammat. Samalla kun Suomessa kuluttaja maksaa sähköstä 1-3 eurosenttiä kilowattitunnilta, tulee Virossa kilowattitunnilta maksaa jopa 21 eurosenttiä.


Taulukko 2. Suomen ja Viron sähkönhintavertailu. Huomiset (13. tammikuuta) sähkönhinnat Suomessa (vasemmassa palstassa) ja Viron sähkönhinnat oikealla.

Mitä tavallinen kodin omistaja voi tehdä parantaakseen vähänkään kalliin sähkönhinnan vuoksi aiheutunutta täpärää tilannetta?

1. Tarkkaile sähkönhintaa päivittäin – reaaliaikaiset tämän päivän ja huomisen sähkönhinnat löydät NordenBladetin sähkömarkkinoiden LIVE-hintalunttilapusta. Viron sähkönhinnat ovat sivustolla NordenBladet.ee ja Suomen päivittäiset sähkönhinnat sivustolla NordenBladet.fi.

Kaikki, joilla on solmittuna tuntiperusteiseen tariffiin perustuva sähköpaketti, sähkölaskun määrä riippuu kunakin tuntina kulutetusta sähkön määrästä ja kyseisenä tuntina voimassa olleesta pörssihinnasta. Siksi on erittäin tärkeää seurata päivittäin ja jokaisena tuntina voimassa olevia sähkönhintoja!

NordenBladetin tunnin tarkkuudella esittämä sähkön hintataulukko (sähkömarkkinoiden HINTALUNTTILAPPU) tarjoaa mahdollisuuden seurata sähkön hintaa helposti ja mukavasti ja suunnitella päivän eniten energiaa kuluttavat toimet edullisemman hinnan ajalle. Hintalunttilappu toimii kuin liikennevalot (punainen varoittaa kaikkein korkeimmista hinnoista ja vihreä näyttää edullisemman hintavyöhykkeen). Edulliseksi katsomme enintään 10 eurosentin hinnan kilowattitunnilta.

(Niiden, joilla on kiinteähintainen pörssipaketti, ei tarvitse olla huolissaan, sillä kilowattitunnin hinta on sovitun ajan kiinteä ja laskussa kilowattitunnin hinta on kaikkina kuukausina sama.)

2. Tiedä, kuinka paljon sinun kotanasi olevat sähkölaitteet (kodin tekniikka) kuluttavat sähköä.
Pitkän ja perusteellisen katsauksen kodin sähkökäyttöisten laitteiden energiankulutuksesta löydät TÄSTÄ. Kun tiedät, miten paljon sähköliesi, televisio, pesukone, tietokone ja muut kodin koneet energiaa kuluttavat, voit tässäkin tehdä sellaisia päätöksiä, jotka näkyvät sitten sähkölaskussasi myönteisesti.

3. Sähkökuluista voi säästää myös erilaisia kodin säästövinkkejä noudattamalla – aloittaen yksinkertaisesti ”valon sammuttamisesta” aina talon perusteelliseen lämpöeristämiseen asti. Erilaisia vinkkejä ja suosituksia säästeliäämmästä sähkönkulutuksesta löydät TÄSTÄ.

Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory