Mainos:Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa

Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa

NordenBladet – Tämän blogin nimi voisi hyvin olla myös ”Puutarhatalkoot eli miten ottaa elämästä mahdollisimman paljon irti” tai ”Töiden- ja juhlantäyteinen viikonloppu” tai sitten jotain aivan muuta. Kirjoitan siitä, miten vanhempi sisareni Marie kävi miehensä Raidon kanssa meillä vierailulla ja miten yhdessä tuli tehdyksi reippaasti puutarhatöitä ja samanaikaisesti vietetyksi monta päivää vitsien, naurun, karaoken ja maukkaiden kotiruokien täyttämää laatuaikaa.

Hyvän tuulen sääntö numero #1 – Mukava kotiruoka, joka on tarjoiltu kauniisti! + älä aliarvioi kukkia pöydällä! Pienet yksityiskohdat ovat juuri niitä, joilla on merkitystä!
Meidän perheessämme arvostetaan itsevalmistettuja kotiruokia erittäin paljon. Vietän keittiössä tunteja tarjotakseni perheelle maistuvia, terveellisiä ja iloa tarjoavia ruokia. Vieraatkin otamme aina vastaan hyvin aterioin. Vuosia sitten, kun lapset olivat vielä pieniä ja rakensin mediaportaalejani ja yrityksiäni, minulla oli yhdistetty kotiapulainen ja kokki, mutta tänään teen kaiken itse. Nautin siitä ja se on äärimmäistä ylellisyyttä!!! Vapaa-aika, tai oikeimmin aika ja elämänrytmi, jonka voi itse suunnitella, on suurta luksusta, josta vain harvat voivat nauttia. Aika, joka on omistettu perheelle ja läheisille, on aina viisaasti käytettyä aikaa, sillä kaikkein tärkeintä ovat elämykset ja yhteiset muistot. Lisäksi minä, joka en ole feministi, uskon, että naiset voisivat viettää enemmän aikaa kotona (joka ei suinkaan tarkoita sitä, että naisetkin eivät voisi ja saisi luoda uraa). Minusta joskus tuntuu, että naiselliset, hellät ja huolehtivat naiset ovat nykyisin yhtä harvinainen ilmiö kuin miehekäs ja voimakas, käytännön töissä taitava ja fiksu mies… At least.. I found one!!! I can not be happier! 😛

Joten… aloitamme ruoasta! Ensin yksi todella megahyvä resepti, joka vie takuulla sinulta, puolisoltasi, lapsilta ja kaikilta vierailtakin kielen mennessään ja josta kaikki vakuuttavat kuin yhdestä suusta: Rakkaus käy vatsan kautta! 🙂 Hahhahhaaa…

Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Tarvitaan: 800 g naudanlihasuikaleita, iso kourallinen tuoreita vihreän sipulin varsia, n. 10-14 valkosipulin kynttä, n. 60 g kuorittua inkivääriä ja 2 purkkia Santa Marian Teriyaki sauce -kastiketta.

Paista vähässä öljyssä ja voissa pannulla n. kolme minuuttia silputut valkosipulit ja inkivääri (samoin silputtu tai raastettu), sitten lisää pannulle naudanlihasuikaleet ja paista taas n. 3 minuuttia. Sitten kaada sekaan 2 purkkia Teriyaki-kastiketta (yksi purkki on 300 ml/360 g) ja paista vielä 3-5 minuuttia. Lisää valmiiseen kastikkeeseen silputtu vihreä sipuli. Tarjoile joko riisin, perunan tai salaatin kanssa. Saat sopivan annoksen noin kuudelle.


Hyvän tuulen sääntö numero #2 – Hyvä musiikki!
… ja olkoon se mieluummin kovaäänistä! Hahhaaa… Kuuntelen musiikkia seinästä seinään, mutta tämän kesän suosikkejani ovat kiistämättä olleet erilaiset mixit. Youtube Searchissa on – Psycho Trance (Psychedelic trance), Monstercat, ”Best of EDM” (Electro House & Festival music), Ambient Chillout ja “We love the 90s”, ja kivaa on kuunnella niitä puhelinsovelluksen kautta suuresta kaiuttimesta. Pidän myös yhä enemmän virolaisesta musiikista, koska vietämme paljon aikaa yhdessä Marien ja Raidon kanssa ja Raido on yksinkertaisesti Viron paras karaokelaulaja. Todella!!! Se, miten hän matkii virolaisia yhtyeitä, on kerta kaikkiaan niin huippukaunista ja mahtavaa! On todella vahinko, että se on hänelle vain harrastusta eikä työtä. Sitä enemmän kiitän onneani, että saan nauttia siitä kaikesta ilmaiseksi ja usein! Ostimme kesällä JBL Partybox 310:n ja mikrofonin, mutta uskokaa pois, että suhteellisen pian tunnette, että sekään ei ole riittävän kovaääninen ja puolta heikompikin kovaääninen riittää suututtamaan naapurit 😀 Joten… kiitoksemme rauhallisille ja samoin elämästä nauttiville naapureille, jotka eivät ole vielä tähän mennessä tulleet koputtamaan ovelle. Mutta siltikin merkintä to-do listalle – etsi vieläkin yksityisempi tontti, jolla sinun ei tarvitse koskaan olla huolissasi siitä, mitä naapuri ajattelee! Minun haaveenani on asua/omistaa kotina vähintään n. 10-20 hehtaaria maata (maata voisi liiketoiminnalle olla tietysti enemmän, mutta tarkoitan juuri omaksi asumiseksi ja kodiksi), jolla on yksityisyyttä niin paljon, että lähin naapurikin on riittävän kaukana niin, etteivät yörauhaa koskevat vaatimukset häiritse ketään. OMG! I love to dream! Minä niin pidän haaveilusta ja tulevaisuuden suunnittelusta! Sellaisen tontin omistaminen ei vaadi pelkästään paljon rahaa, vaan myös paljon aikaa, vapautta ja passiivisia tuloja – kun sinulla on kaksi lasta, jotka tulee kouluttaa ja joita tulee viedä erilaisiin harrastuksiin, niin se on vain kaunis haave! 🙂 Rakastan lapsiani erittäin paljon, mutta lapset ryöstävät niin hirveästi aikaa ja mahdollisuuksia, että se on melkein pelottavaa.

LAPSET OVAT EPÄILEMÄTTÄ ELÄMÄMME SUURIN ONNI JA SAAVUTUS… MUTTA MYÖS EPÄILEMÄTTÄ SUURIN LUKSUS JA KUSTANNUS, JOKA MEILLÄ VOI KOSKAAN OLLA! FAKTA!

Lahjoitamme itsellemme hetkiä, jotka ovat täynnä musiikkia, kovaäänistä musiikkia, hetkiä, jotka antavat mahdollisuuden haaveilla ja unohtaa ja jotka ovat vain meitä varten! Vain meitä varten! Meitä, aikuisia, me tarvitsemme sitä!

Hyvän tuulen sääntö numero #3 – yhdessä vietetty aika – yhdessä tekeminen!
Antaako kuusiaidan kasvaa vai leikatako sitä? Pohdin sitä kysymystä kauan. Koska meillä kuusiaita oli vuosia hoitamatta, ajattelin, että ehkä antaisikin kuusten kasvaa (antaisi kasvaa vapaasti korkeiksi), mutta päätimme kuitenkin leikata niitä. Samoin päätimme, että teemme elämästämme helpomman ja juurimme pois rikkakasvin tapaan leviävät tyrnit ja monet vanhat puut. Meillä oli noin 100+ suurta tyrniä, sinällään arvokas tarha, mutta tyrnit leviävät kuten syreenitkin… lopulta jokainen lähellä oleva multaisempi alue on niitä täynnä. Juurimme pois koko tyrnitarhan + useita vanhoja suuria puita. Aivan puutarhan portilla oli kaksi vanhaa jalavaa, joissa kummassakin oli jokin sairaus, ja nekin kaadettiin pois. Siten tuli tänä vuonna runsaasti puita poistetuksi ja juurituksi. Juuriminen olikin varsin työlästä. Pienempien puiden osalta se oli helppoa, mutta suurempien puiden kimpussa näimme hyvin paljon vaivaa… jopa niin paljon, että yritimme lopuksi vetää niitä maasta autolla (katso video!)… hahhaa. Lopulta polttaminen auttoi…

Millaisia työvälineitä käyttää?? Meillä oli vanhasta ajasta yksi sähkökäyttöinen, johdolla varustettu Metabo-saha ja myöhemmin ostettu akkukäyttöinen Makita-saha. Ehdottomasti mukavampaa on käyttää akkutyökoneita. Makitan sahalla leikattiin kuusiaidan vahvemmiksi kasvaneet latvat ja Raido ajoi Metabolla sivuja ja kuusiaidan yläosaa. Johto hankaloitti työtä. On mukavampaa toimia työvälineillä, joissa ei ole johtoja.

Illalla poltimme oksia, heitimme tikkaa ja söimme itse paistettua kotipitsaa ja minun tekemääni maailman parasta kermakakkua! Elämä on ihanaa, kun sinulla on niin upeita ystäviä! Minulla on megakivat sisaret! Ja Allan, minä niin rakastan sinua! 🙂Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanan neuvottelu Kaup24:n kanssa, lehtitilaukset ja asiakasarvonnat
Helena-Reet: Ivanka Shoshanan syntymäpäivä VOL2, huolia, uusi tuija-aita + kiinnostavia vieraita
Helena-Reet: Lasten syntymäpäivät – ruokalista, outfit ja kuvagalleria!
Helena-Reet: Vapaus suunnitella omaa ajankäyttöä on ylellisyyttä, jota rakastan yli kaiken!
Helena-Reet: Kultainen avainkimppu, jolla taivaanportit aukeavat; eiliset toimet puutarhassa + megahyvä KARHUNLAUKKASALAATTIRESEPTI!
Helena-Reet: Äitienpäivä + toukokuun puuhia puutarhassa
Helena-Reet: Lag BaOmer, Valpurinyö, Siivoustalkoot ”Teeme ära!”, Eläintarhassa käynti, ”Pingviininpoika Lolon seikkaulut” jne. + kuten aina, joitakin mukavia RUOKAJUTTUJA!
Helena-Reet: Yhteenveto kuluneista viikoista + PALJON KUVIA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory