Mainos:Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!

Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!

NordenBladet – Lasten koululoma alkoi (perjantaina oli päättäjäistilaisuus) ja siten päättyi loputon kouluun kuljettaminen Sakun ja keskikaupungin väliä. Heräämme edelleen aikaisin ja päivät ovat mukavan pitkiä. Ilmat ovat olleet poikkeuksellisen aurinkoisia ja kauniita ja siten olemme viettäneet paljon aikaa ulkona. Kaksi kertaa olemme ehtineet käydä myös SPA:ssa, jotka koronarajoitusten aikana olivat kaikki kiinni.

Torstaiaamuna puuhailin kirjanpitäjäni kanssa usean yrityksen tilinpäätösten parissa ja illalla meillä oli pieni Murimäen kylän juhannuskokko. Tein itse + otin kaupasta mukaan sinihomejuustolla täytettyjä herkkusieniä, tuoretta tomaatinitusalaattia hapankerman kera, coleslaw-salaattia, monta pakettia lihaa mustikkamarinadissa, ketsuppia ja jälkiruoaksi mehukasta marsipaania sisältävää pullakranssia ja viinirypäleitä + A le Coq -olutta. Lapsille pystytimme suuren trampoliinin ja itse istuimme mukavasti kylän kokkopaikalla suuressa avoimessa teltassa. Rupattelimme loputtomasti ja tuli paljon puhuttua pahaa selän takanakin, niin että jälkikäteen ajatellen oli todella kiusallista. 🥺😰 Minä puhun oikeastaan selän takana kenestäkään hyvin harvoin, nyt aikuisiässä todellisuudessa en lähes lainkaan. Uskon, että ihmisten sielut on lähetetty maailmaan kehittymään ja myös tekemään sellaisia virheitä, ja kun puhun jostain henkilöstä selän takana tai sanon hänestä pahasti, jälkeenpäin on AINA erittäin paha tunne. Mikä arvostelija, kommentoija tai viisastelija minä olen? Kuka minä olen ketään selän takana halveksimaan… niin kuin itselläni olisi vikoja vähän?! Valitettavasti sanoja ei voi ottaa takaisin, siksi jää mahdollisuuksiksi vain katuminen ja saatu oppitunti. Mutta mitä meidän pieneen kyläämme tulee, meillä on huippukiva seurue ja on erittäin mukavaa, että joka viikko joku naapurin nainen poikkeaa kahville ja keskustelemaan.

Perjantaina minulla oli toinen rokotus (Astra Zeneca -rokotteella). Ensimmäisestä rokotuksestani ja sen vaikutuksista voi lukea TÄSTÄ. Toinen pistos ei aiheuttanut minulle minkäänlaisia sivuoireita – ei uneliaisuutta, ei kuumetta, ei särkevää käsivartta – suuremmista oireista puhumattakaan. Niin että tosi hyvä, että se on nyt tehty ja voi alkaa taas jossain vaiheessa ehkä matkustellakin. NordenBladetiin liittyen olisi jo kauan sitten tarvinnut kulkea Suomen ja Ruotsin väliä ja en kieltäytyisi myöskään mukavasta viikonlopusta Ranskan Rivieralla.

(lue tämän päivän puuhista kuvagallerian jälkeen)


Tänään heräsimme kello seitsemän aikoihin. Koska tiesin, että iltapäivällä alkaa sataa, lähdimme heti pihalle. Puutarha on niin suuri, että sitä ei oikeastaan pitäisi kutsua puutarhaksi, vaan maatilaksi. Siellä on kaikkea – on pieni metsikkö, sitten kaistale niittyä ja loputtomasti puutarhanurkkia. Kiehtovaa! Todellista ylellisyyttä on elää maalla ja omistaa iso tontti. Luonnollisesti se kaikki vaatii kuitenkin työtä ja puutarhaan voikin kadota kaikki vapaa-aikasi. Minä otan sen kuntoiluna ja harrastuksena, pidän luonnon kanssa ”keskustelusta” ja luonnossa oleskelusta, kasvien ihailusta ja hemmottelusta. Lämpimällä ilmalla ruiskuttelen niitä vedellä ja itsekseni naureskelen, että nyt niillä on mukavaa… hahhahhaaa. Ok, se siitä. Tänään meillä suristeltiin trimmerillä, leikattiin ruohoa, haravoitiin ja lannoitettiin yksi puutarhan kulma ja sekoitettiin talikolla kompostikasa. Lisäsimme kompostiin ensimmäistä kertaa myös Biolanin typpeä, fosforia ja kaliumia sisältävää kompostin herättäjää – sen pitäisi nopeuttaa lahoamisprosessia ja parantaa kompostimullan hedelmällisyyttä. No, toivotaan, sillä kompostikasamme on n. 3×5 metrin kokoinen! Sen päälle haluaisin perustaa mukavan jättiläissuuren laventelipenkin!

Puutarhatöiden teon jälkeen kävimme pesussa ja varasimme Keilassa olevasta amerikkalaistyylisestä koko perheen ravintolasta Legends Diner (Paldiski maantee 32a, Keila, 76606 Harjumaan maakunta) pöydän ja menimme sinne nauttimaan ns. kaksi-yhdessä ruokailua (myöhäistä lounasta ja/tai aikaista illallista). Erittäin miellyttävä ja kiva tarjoilija sattui ja ruoka oli loistavaa, kuten aina! Minä otin alkuruoaksi ”Käsityöjuustopallot talon kastikkeen kera”, pääruoaksi ”Blue Cheese Chicken Steak” (Kananfilee, grillattu ananas ja vihanneksia, bataattiranskalaiset, sinihomejuustokastike) ja jälkiruoaksi kuuman Caife Gaelach (irlantilainen kahvi) sokerin, irlantilaisen viskin ja kerman kera. Uskallan suositella myös ravintolan kyljyksiä ”Grilled Ribs” (kyljys, coleslaw-salaattia, sinappikaalia, steakhouse-ranskanperunat, savumajoneesi) sekä pirtelöitä! Lasteni suosikki on ravintolan mansikka-vadelmapirtelö.

Halauksia!Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshanan neuvottelu Kaup24:n kanssa, lehtitilaukset ja asiakasarvonnat
Helena-Reet: Ivanka Shoshanan syntymäpäivä VOL2, huolia, uusi tuija-aita + kiinnostavia vieraita
Helena-Reet: Lasten syntymäpäivät – ruokalista, outfit ja kuvagalleria!
Helena-Reet: Vapaus suunnitella omaa ajankäyttöä on ylellisyyttä, jota rakastan yli kaiken!
Helena-Reet: Kultainen avainkimppu, jolla taivaanportit aukeavat; eiliset toimet puutarhassa + megahyvä KARHUNLAUKKASALAATTIRESEPTI!
Helena-Reet: Äitienpäivä + toukokuun puuhia puutarhassa
Helena-Reet: Lag BaOmer, Valpurinyö, Siivoustalkoot ”Teeme ära!”, Eläintarhassa käynti, ”Pingviininpoika Lolon seikkaulut” jne. + kuten aina, joitakin mukavia RUOKAJUTTUJA!
Helena-Reet: Yhteenveto kuluneista viikoista + PALJON KUVIA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory