Kristina Miskowiak Beckvard (Tanskan suurlähettiläs Virossa) Baltian turvallisuuden vahvistamisesta: vastaamme Venäjän toimintaan

NordenBladet – Tanska teki NATO:lle ehdotuksen lähettää Baltian alueelle turvallisuutta vahvistamaan 160 merisotilaan fregatti ja neljä F-16 -hävittäjää. Tanskan suurlähettilään Kristina Miskowiak Beckvardin mukaan kyseessä on vastaus Venäjän sotilainen keskittämiseen Ukrainan rajan tuntumaan.

Tanskan ilmavoimat on parhaillaan Baltian ilmapuolustusmissiolla Liettuan Šiauliassa, jonne suunnitellaan lähetettäväksi tammikuun lopussa lisäksi neljä F-16 -hävittäjää. Tanskan merivoimien fregatti saapuisi Itämerelle tammikuun keskellä kolmeksi kuukaudeksi.

“NATO otti tukitarjouksen vastaan myönteisesti. Tanskan parlamentissa on erittäin vahva tuki Tanskan panokselle Itämerellä. Me olemme toistuvasti osoittaneet tässä aiheessa yhtenäisyyttä ja näin luonnollisesti siksi, että se koskee meidän omaa turvallisuuttamme ja aluettamme”, sanoi Tanskan Viron suurlähettiläs Kristina Miskowiak Beckvard Viron TV:n uutislähetykselle ”Aktuaalne kaamera”.

Suurlähettilään mukaan askel on tarpeen NATO:n yhtenäisyyden osoittamiseksi ja vastapainoksi Venäjän aggressiiviselle toiminnalle rajan lähellä.

”Me olemme nähneet Venäjän aggressiivisen ja uhkaavan käyttäytymisen sekä nyt että myös Krimin alueella vuodesta 2014 lähtien, joten vahvistamme omaa puolustustamme. Me vastaamme Venäjän toimintaan. On luonnollista, että Tanska, joka on kiinnostunut turvallisuudestaan Itämerellä, meidän alueellamme, panostaa myös nyt”, suurlähettiläs sanoi.

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory