Viro: GreenEST Summit’illa kerrotaan, montako planeettaa olemme jo käyttäneet loppuun, ja mitä nyt tulisi tehdä

Viro: GreenEST Summit’illa kerrotaan, montako planeettaa olemme jo käyttäneet loppuun, ja mitä nyt tulisi tehdä

NordenBladet – 27. lokakuuta kello 12.00 järjestetään GreenEST Summitilla kierrätystalouden paneelikeskustelu. Paneelin yksi nimekkäimmistä osallistujista on Ruotsista kotoisin oleva Anders Wijkman, joka on Euroopan unionin ilmastoaloitteen EIT Climate-KIC hallituksen jäsen.

GreenESTillä pidettävä pohdinta lähtee siitä käsityksestä, että olemme tähän mennessä käyttäneet voimavaroja jo monen planeetan verran, jonka vuoksi meidän pitää löytää ratkaisuja siihen, miten tämä prosessi voidaan kääntää toiseen suuntaan. Tavoitteena on käynnistää uusia ajatuskuvioita, jotka asettavat etusijalle sekä ihmisten että planeetan hyvinvoinnin ja luovat suurille muutoksille alun.

Pohdinnan järjestäjän, Pohjoismaiden ministerineuvoston Viron edustuksen vihertalouden neuvonantajan Madis Tilgan mukaan innovaatio tulee asettaa oikeaan skaalaan: ”Olemme ylittäneet kotiplaneettamme elämän jatkumisen rajat kuudessa luokassa yhdeksästä. CO2 ei ole ainoa ja kriittisin tekijä, kuva on paljon laajempi. Meidän tulee löytää paikat, joissa meillä tarvitaan innovaatiota kaikkein kiireimmin. Toisin sanoen – mitä tulee tehdä heti, jotta seuraavat askeleet olisivat edes mahdollisia”.

Paneelin aikana pitää puheenvuoron Anders Wijkman, joka Climate-KIC:ssa toimintansa lisäksi on myös World Future Councilin, International Resource Instituten, Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian sekä Ruotsin kuninkaallisen maa- ja metsätalousakatemian jäsen ja kuuluu kansainvälisen aloitteen Earth4All muutettavan talouden komiteaan. Esitelmässään hän avaa planeetan sietorajan käsitettä ja esittelee Earth4All:n toimintoja, joiden tavoitteena on kehittää parempi talousjärjestelmä.

Paneelin muiden osallistujien joukossa on luomumuotiyrittäjä ja korubrändin KiRiVOO johtaja Ines Karu-Salo, ympäristöministeriön apulaiskansleri Kaupo Heinma, kestävän kaivostoiminnan asiantuntija ja Euroopan ilmastosopimuksen lähettiläs Irlannissa Tony Hand sekä ilmastoaloitteiden verkoston Haga Initiativen toimitusjohtaja Nina Ekelund. Pohdintaa johtaa Research and Degrowthin kansainvälisten suhteiden johtaja Maiko Mathiesen. Kierrätystalouden paneelin kokosivat Ympäristösijoituskeskus ja Pohjoismaiden ministerineuvoston edustus Virossa.

GreenEST Summit on alueen yksi suurimmista vihreän teknologian konferensseista, joka viettää vuonna 2022 jo viidettä syntymäpäiväänsä! Tapahtuman kohderyhmänä ovat julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijat, vihreän teknologian yrittäjät ja sijoittajat koko Euroopassa. Inspiroivien puhujien lisäksi pidetään mukaansa tempaavia paneelikeskusteluja.

GreenEST Summit 2022 järjestetään keskiviikkoja ja torstaina 26.–27. lokakuuta 2022 Tallinnan Kulttuurikattilassa.

Lisätietoa: https://www.greenestsummit.org/

Kuva: Pexels


Tags assigned to this article:
GreenEST SummitViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory