Kohti rakentavaa keskustelua pohjoismaisesta ruokakulttuurista
NordenBladet — Pohjoismaisen keittiöjulistuksen tuoreutusprosessi on käynnissä. Tavoitteena on luoda rakentavan keskustelun malli pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen muutosvoimista kohti kestävää elämäntapaa. Pohjoismaat haluavat vahvistaa paikkaansa vastuullisuuden edelläkävijöinä. Tuoreutustyön aloituswebinaari 27. syyskuuta keräsi yhteen yli 150 ruokajärjestelmän päättäjää, kehittäjää, ammattilaista, yrittäjää, tutkijaa, opettajaa ja opiskelijaa Pohjoismaista.Pohjoismaisen yhteistyön ytimessä on ruokakulttuurin ja sen innovaatioiden monipuolinen edistäminen. Tuoreutuksessa avataan ja syvennetään ruokasektorin kestävyysnäkökulmia, ja pohjoismaista keittiöjulistusta hyödynnetään yhteisenä arvopohjana. Yhteistyö, verkostoituminen ja yhteinen vaikuttaminen ovat menestyksen avaimia. Erityisesti huomioidaan ruoka- ja ravintola-alan nuoren ammattilaissukupolven näkemykset ja ideat kestävyydestä .
Lähde: Valtioneuvosto.fi