Poliisi valvoo turvallisuutta Oulun keskustassa 6.12. – kulkueella ja mielenosoituksilla vaikutuksia liikenteeseen

NordenBladet —

05.12.2019 klo 14.57Oulu
Oulun keskustan liikenteessä on poikkeuksellisia järjestelyitä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 noin klo 16.30 – 19.30 välillä johtuen kulkueesta ja kahdesta mielenosoituksesta. Kulkueet saattavat hetkellisesti ruuhkauttaa liikennettä.
– Yksityisautoilua Oulun ydinkeskustassa kannattaa itsenäisyyspäivän iltana välttää, sillä liikenne tulee seisahtelemaan kulkueen ja mielenosoituksien vaikutusalueella, suosittelee ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitokselta.
Poliisille on ilmoitettu yksi itsenäisyyspäivään liittyvää kulkue ja kaksi mielenosoitusta, joiden kellonajat ja reitit on listattu alla. Ajantasaisin tieto kulkueiden etenemisestä päivitetään 6.12. Oulun poliisin Twitteriin osoitteeseen twitter.com/oulunpoliisi
Klo 17 lähtee liikkeelle Ylioppilaiden soihtukulkue Torinrannasta edeten reittiä Rantakatu – Hallituskatu – kaupungintalo – Hallituskatu – Ratakatu – Kajaanintie – Intiön sankarihaudat.
Klo 17.40 lähtee liikkeelle Oulun ilman natseja mielenosoitus Tiernapatsaalta edeten reittiä Rotuaari – Saaristonkatu – Torikatu – Hallituskatu – kaupungintalo.
Klo 18 lähtee liikkeelle Suomen Kansa Ensin Itsenäisyyspäivän mielenosoitus edeten reittiä Rotuaari – Kirkkokatu – Linnankatu – Lävistäjä – Heikinkatu – Intiön sankarihaudat.
Poliisi huolehtii perustehtäviensä hoidosta myös itsenäisyyspäivänä, jotta jokainen voi juhlia itsenäistä Suomea rauhassa ja turvassa. Poliisin tehtävä on turvata ja kunnioittaa perus- ja ihmisoikeuksia. Siksi poliisi turvaa itsenäisyyspäivänä kaikkien rauhanomaisen kokoontumis- ja sananvapauden toteutumisen.
Mielenosoituksien odotetaan Oulussa sujuvan sovittujen pelisääntöjen mukaan. Jos mielenosoitus vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, voi poliisi puuttua tilaisuuden kulkuun.
– Poliisi huolehtii tapahtumissa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Toivomme ihmisiltä vastuullista Itsenäisyyspäivän juhlintaa siten, että kunnioitetaan ja otetaan muut juhlijat huomioon., ylikomisario Jyrki Kivirinta.
Itsenäisyyspäivänä avoinna on Oulun poliisipäivystys Saaristonkadulla
Itsenäisyyspäivä 6.12.2019 on arkipyhä, jolloin asiakaspalvelut valtion virastoissa ovat yleensä suljettu. Oulun poliisilaitoksen alueella avoinna on ainoastaan poliisin palvelupäivystys klo 8 – 16 Oulun keskustan poliisiasemalla osoitteessa Saaristonkatu 8. Muiden poliisiasemien asiakaspalvelut ovat kiinni.
Lisäksi huomioitavaksi, että lupapalvelut Pudasjärven poliisiasemalla menevät poikkeuksellisesti kiinni maanantaina 9.12. klo 12.Poliisiasemien aukioloajat kannattaa aina tarkistaa sivultawww.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot.
Kun tarvitset kiireellistä poliisin apua tai poliisin paikalle, soita hätänumeroon 112.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory