Helena-Reet: Allanin syntymäpäivä, Käsmun merimuseo, Kaspervik-ravintola, Viinistun taidemuseo, Agatha Christie -näytelmä… + PALJON KUVIA!!

Helena-Reet: Allanin syntymäpäivä, Käsmun merimuseo, Kaspervik-ravintola, Viinistun taidemuseo, Agatha Christie -näytelmä… + PALJON KUVIA!!

NordenBladet – Kyllä Viro on sitten kaunis, varsinkin nyt kesällä! Jokainen päivä vaikuttaa ihan sadulta. Ehkäpä elämä maalla vaikuttaa niin paljon, kun väsyttävää kaupungin melua ei ole, eikä pölyä ja tungeksimista. Aamut ovat rauhallisia ja kauniita. Tunnen suurta iloa miehestäni ja perheestäni huolehtimisesta ja nautin jokaisesta yksityiskohdasta – itse kasvatetun basilikan asettamisesta voileivän päälle, omassa puutarhassa kasvatettujen kukkien leikkaamisesta vaasiin, syntymäpäiväkakun koristelemisesta suoraan kotipuutarhasta poimituilla marjoilla jne.

27. heinäkuuta. Allanin syntymäpäivä kotona. Lasten tekemät syntymäpäiväkortit, kotiruokaa, kermakakku ja paljon halauksia. Meillä halataan ja suukotellaan muutenkin paljon — luulen, että jopa joka tunti! Jokaisena vapaana taukona menen Allanin luo tai hän tulee minun luokseni ja sanoo, että tuli halaamaan. 🙂 ❤️❤️❤️







2. elokuuta. Kävimme Allanin ja hänen äitinsä kanssa pienellä ajelulla: Käsmu-Pärispea-Viinistu.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitseva Käsmun niemi (Tallinnasta n. 70 km) on kuin pieni oma ja vielä pilaamaton maailmansa – kodikas, omailmeinen ja suloinen rantakylä, josta löytää pienen ja yksinkertaisen kyläkaupan, kivan ravintolan ja entisessä rajavartioaseman rakennuksessa toimivan jännän merimuseon.

Käsmun merimuseota, mukaan lukien sen perustajaa Aarne Vaikia, voikin pitää Käsmun sydämenä ja sieluna. Aarne Vaik asuu vuodesta 1993 alkaen museossa ja museoesineet, joita kotimuseossa on ihmeteltävinä, ovat kaikki peräisin hänen vaikuttavasta yksityiskokoelmastaan. Kapteeninkylästä, viikinkiajasta ja meriaiheista nykyisin 82-vuotias Vaik voi jatkaa juttua loputtomiin, kun vain kysyä osataan. Museossa järjestetään myös seminaareja ja tilaisuuksia, joista tunnetuin saattaa olla jo pitkään järjestetty tiedekesäkoulu (Teaduse suvekool).

Käsmu on kulttuurikalenterissa myös museon pihalla järjestettävän Viru Folkin vuoksi. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 2013 alkaen.

Alla kuvia Käsmun käynniltämme:

Käsmun kauppa (osoite Merekooli 4) ja Käsmun majakan satama (osoite Merekooli 6)






Liikemies Viktor Siilatsille kuuluvassa Kaspervik-ravintolassa (Lainela-katu 10/9, Käsmun kylä), jossa tuli kokeilluksi leipävalikoimaa lohikreemin ja yrttivoin kera, burrataa balsamicon kera, paikallista kalaa (hieman liian suolainen) sekä kaikkia jälkiruokia (Piña colada moussesta pidin eniten!). Maukkaita ja upeasti tarjoiltuja ruokia!




Käsmun merimuseossa (Osoite Merekooli 1)



Kävimme myös manner-Viron pohjoisimmassa kylässä Pärispealla, jossa Allan vietti useita lapsuudenkesiään, ja sitten poikkesimme Viinistun taidemuseossa sekä Viinistussa järjestetyssä Keller-teatterin Agatha Christie -näytelmässä.

Kuusalun kunnassa Hara-lahden rannalla sijaitseva Pärispea

Viinistun satama ja Viinistun taidemuseo (osoite Ranna 1, Viinistu) – kyseessä on yksityinen taidemuseo, jossa voi ihailla Jaan Manitskille kuuluvaa taidekokoelmaa.






Iltamme päättyi Viinistun taidesatamassa Vahur Kellerin ohjaamassa näytännössä Agatha Christie: Eikä yksikään pelastunut. (Näyttelijät Liis Haab, Meelis Kubo, Tõnu Oja, Andres Roosileht, Toomas Täht, Riho Rosberg, Rauno Kaibiainen, Hans Kristian Õis, Ülle Kaljuste, Ago Anderson, Liia Kanemägi).


Tämä tältä kertaa! Halauksia!

Alun kuvassa yhdessä Käsmun merimuseon luojan ja puuhamiehen Aarne Vaikin kanssa


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory