​Puhemiesvaltuuskunta tapaa Viron koko valtiojohdon ja Suomen-poikia

NordenBladet —

Puhemies Matti Vanhasen johtama yhteensä viisihenkinen puhemiesvaltuuskunta vierailee Tallinnassa 25. marraskuuta. Valtuuskuntaan kuuluvat neljän suurimman eduskuntaryhmän edustajina Johannes Koskinen (sd.), Arja Juvonen (ps.), Arto Satonen (kok.) ja Juha Sipilä (kesk.).

Vanhanen valtuuskuntineen tapaa Viron parlamentin Riigikogun puhemiehen Henn Põlluaasin, presidentti Kersti Kaljulaidin, pääministeri Jüri Rataksen sekä useiden Riigikogun valiokuntien edustajia.

Puhemies Vanhanen odottaa vierailulta mielenkiintoisia keskusteluja Suomen ja Viron yhteisistä kiinnostuksen kohteista muun muassa politiikan ja talouden saralla.

”Viro on Suomelle tärkeä naapuri, ja maittemme väliset suhteet ovat erinomaiset. Meillä on paljon yhteistyötä, josta yksi ajankohtainen esimerkki on Suomen ja Viron välinen Balticconnector-kaasuputkihanke, joka on valmistumassa aikataulussa ja joka otetaan kaupalliseen käyttöön vuoden 2020 alussa. Samalla Suomi liittyy osaksi eurooppalaista maakaasuverkkoa ja EU:n yhteistä kaasumarkkinaa”, Vanhanen toteaa vierailun alla.

Vierailun yhdenlainen kohokohta tulee olemaan myös Suomen jatkosodassa taistelleiden virolaisten vapaaehtoisten Suomen-poikien tapaaminen ja seppeleenlasku Metsakalmistun muistomerkillä.

”Saamiemme ennakkotietojen mukaan tilaisuuteen olisi tulossa kahdeksan Suomen-poikaa ja muutamia jo edesmenneiden veteraanien leskiä. Suomen-poikien keski-ikä on 95 vuotta, joten heidän tapaamisensa tulee olemaan ikimuistoinen ja todennäköisesti ainutkertainen tilaisuus meille”, Vanhanen ennakoi.

Jatkosotaan osallistui yhteensä noin 3500 virolaista vapaaehtoista, joita kutsuttiin viroksi nimellä Soomepoisid eli Suomen-pojat.

Lähde: Eduskunta.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory