Pikkujoululiikenteen rattijuopumusvalvonta

NordenBladet — Vuoden 2018 marras-joulukuun viikonloppuina rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät olivat suurimmillaan ilta- ja yöaikaan. Liikenneturvallisuuden parantamisen kannalta valvonnan kohdentaminen näihin ajankohtiin on perusteltua, koska myös alkoholionnettomuudet keskittyvät hyvin pitkälle kyseisiin ajankohtiin. Oulun poliisilaitoksen partiot suorittivat rattijuopumusvalvontaa koko poliisilaitoksen alueella 15. – 17.11.2019.
Oulun poliisilaitoksen konstaapelit puhalluttivat kaikkiaan 2 973 kuljettajaa viikonlopun aikana. Puhallusratsioita kohdennettiin etenkin ilta- ja yöajan pikkujoululiikenteeseen.
Viikonloppuna 15. – 17.11.2019 Oulun poliisi tavoitti auton ratista 12 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Oulun poliisilaitoksen alueella. Valvonta oli osa koko maassa suoritettavaa tehostettua pikkujoululiikenteen valvontaa, jota tullaan jatkamaan. Näyttää valitettavasti siltä, että liikenteestä tavattujen rattijuopumuksesta epäiltyjen määrä on suurempi, kuin mitä rattijuopumustutkimukset osoittavan tavattavan liikennevirrasta yleisesti. Puhallutetuista epäiltyjen rattijuopumusten määrä oli 0.4 %, kun yleensä liikennevirrassa liikutaan kiinnijääneiden määrässä lähellä 0.2 % lukua tai alle.
Valvonnassa tavattiin 12 rattijuopumuksesta epäiltyä, joista alkoholirattijuopumuksia oli 6, joista törkeitä rattijuopumuksia kolme. 12:sta rattijuopumuksesta kuusi oli huumaantuneena ajamisia eli 50 %, mikä on suuri luku. Huumaantuneina ajaneiden määrä liikenteessä on lisääntynyt viime vuosina, ja se on ollut havaittavissa jo aikaisemmissa valvonnoissa koko valtakunnan alueella. Puhallutetuista 25 kpl jäi alle rangaistavuuden eli mittari niin sanotusti ”värähti”. Tuota lukemaa voidaan pitää myös suhteessa suurena – liian suurena.
Lisäksi tavoitettiin neljä etsintäkuulutettua, huumausainerikoksia paljastui kaksi ja lisäksi todettiin kaksi muuta rikosta.
”Valvonnalla ja siitä tiedottamalla poliisi pyrkii ennalta estämään vakavia rattijuopumusonnettomuuksia”, liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen Oulun poliisilaitoksesta sanoo.
Riski onnettomuuteen kasvaa huomattavasti liikuttaessa päihtyneenä millä tahansa ajoneuvolla.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory