Liikennerikoksia Meri-Lapissa

NordenBladet — Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Meri-Lapissa. Poliisin haaviin jäi kolme kortitonta, jotka syyllistyivät erilaisiin rikoksiin ajoneuvoillaan.Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Meri-LapissaTorniossa poliisipartio päätti pysäyttää perjantaina 9.6.2023 kello 17.45 edellä ajaneen mopon, joka nosti mopostaan keulan ja yritti ajaa poliisia karkuun. Karkumatka päättyi, kun moposta loppui polttoaine. Kuljettajaksi osoittautui alle 15 -vuotias mopoilijan alku, jolla ei vielä ollut ajo-oikeutta hallussa ja teollaan hän saattoi lykätä korttinsa saamista. Vaikka henkilö ei olisikaan rikos-oikeudellisesti vielä vastuussa, niin vahingonkorvausvastuu on ja teoilla voi olla muita vaikutuksia tulevaisuuteen, kun tulevaan ajo-oikeuteen. Tässä tapauksessa mopoilijaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.  Pellon keskustassa perjantaina 9.6.2023 kello 22.00. Keskustaa kohti oli menossa useampi mopo ja mönkijä, joiden kuljettajien kunto päätettiin tarkastaa. Partion huomioin kiinnitti moottoripyöräilijän ajotapa, kun tämä ohitti sulkuviivan kohdalla vastaan tulevasta liikenteestä huolimatta edellään ajavia mopoja. Partion yrittäessä pysäyttää moottoripyöräilijää tämä lähti ajamaan karkuun ja ajoi mm. 110 km/h nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Lopulta pakomatka päättyi hakkuuaukealle, missä moottoripyörä jäi kiinni risuihin ja kuljettaja otettiin kiinni. 18 -vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.  Torniossa Keroputaantiellä poliisipartio päätti pysäyttää lauantaina 10.6.2023 noin kello 02.00 henkilöauton, tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 23 -vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle kuudes kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä. Miehen hallusta löydettiin epäiltyä huumausainetta. Miehelle suoritettu puhallustulos oli nolla ja hän kieltäytyi huumausaineen pikatestistä, joten hänet kuljetettiin verikokeisiin. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen.  

Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Meri-Lapissa. Poliisin haaviin jäi kolme kortitonta, jotka syyllistyivät erilaisiin rikoksiin ajoneuvoillaan.

Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Meri-Lapissa

Torniossa poliisipartio päätti pysäyttää perjantaina 9.6.2023 kello 17.45 edellä ajaneen mopon, joka nosti mopostaan keulan ja yritti ajaa poliisia karkuun. Karkumatka päättyi, kun moposta loppui polttoaine. Kuljettajaksi osoittautui alle 15 -vuotias mopoilijan alku, jolla ei vielä ollut ajo-oikeutta hallussa ja teollaan hän saattoi lykätä korttinsa saamista. Vaikka henkilö ei olisikaan rikos-oikeudellisesti vielä vastuussa, niin vahingonkorvausvastuu on ja teoilla voi olla muita vaikutuksia tulevaisuuteen, kun tulevaan ajo-oikeuteen. Tässä tapauksessa mopoilijaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

 

Pellon keskustassa perjantaina 9.6.2023 kello 22.00. Keskustaa kohti oli menossa useampi mopo ja mönkijä, joiden kuljettajien kunto päätettiin tarkastaa. Partion huomioin kiinnitti moottoripyöräilijän ajotapa, kun tämä ohitti sulkuviivan kohdalla vastaan tulevasta liikenteestä huolimatta edellään ajavia mopoja. Partion yrittäessä pysäyttää moottoripyöräilijää tämä lähti ajamaan karkuun ja ajoi mm. 110 km/h nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Lopulta pakomatka päättyi hakkuuaukealle, missä moottoripyörä jäi kiinni risuihin ja kuljettaja otettiin kiinni. 18 -vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

 

Torniossa Keroputaantiellä poliisipartio päätti pysäyttää lauantaina 10.6.2023 noin kello 02.00 henkilöauton, tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 23 -vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle kuudes kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä. Miehen hallusta löydettiin epäiltyä huumausainetta. Miehelle suoritettu puhallustulos oli nolla ja hän kieltäytyi huumausaineen pikatestistä, joten hänet kuljetettiin verikokeisiin. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory