Hämeen poliisin toiminta jatkuu lähes normaalisti koronaepidemiankin aikana

NordenBladet —

01.04.2020 klo 15.17Häme
Hämeen poliisilaitoksen toimintaympäristössä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia koronaepidemiasta huolimatta. Poliisi hoitaa perustehtäviä kuten aikaisemminkin. Hämeen poliisin resursseja on sidottu myös Uudenmaan alueen eristämisen valvontaan. Kansalaiset ovat ymmärtäneet hyvin valtiovallan asettamat rajoitukset, eikä viranomaisiin ole kohdistunut arvostelua tai aggressioita yksittäistapauksia lukuun ottamatta.
Alkuvuodesta kaikkien hälytystehtävien määrä oli hienoisessa laskussa. Rikosmäärät olivat lievässä nousussa mutta viimeisen parin viikon aikana rikosmäärät ovat olleet laskusuunnassa verrattuna viime vuoden tilanteeseen. Muun muassa pahoinpitelyrikosten määrät ovat laskeneet.
Rattijuopumusten määrä maaliskuussa oli hieman suurempi (129) kuin edellisenä vuonna (118) vaikka ns. massapuhalluksista on pari viikkoa sitten luovuttu.
Poliisilain mukaiset kiinniotot ovat lisääntyneet viimeisen viikon aikana (84) viime vuoteen verrattuna (57).
Kotihälytystehtäviä on ollut maaliskuussa 94 enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuosi sitten kotihälytystehtäviä oli maaliskuussa 372 ja tänä vuonna 466.
Poliisin hälytystehtävistä perheväkikivaltajutut ovat lisääntyneet maaliskuussa viime vuoteen verrattuna 31 kappaleella. Viime vuoden maaliskuussa niitä oli 121 ja tänä vuonna 152.
Koronaepidemia ja sitä kautta ihmisten sulkeutuminen koteihin aiheuttanee kotihälytysten- ja perheväkivaltajuttujen lisääntymistä jatkossakin.
Liikennetehtävissä on ollut luonnollisesti laskua, sillä liikenne on alueella huomattavasti hiljentynyt.
Koronaepidemiaa ei ole Hämeen poliisilaitoksen alueella käytetty hyväksi rikollisessa tarkoituksessa, joskin joitakin aiheettomia sähköpostilaskuja on lähetetty yrityksiin. Näissä on yritetty laskuttaa yrityksiä mm. desinfiointiaineista ja pyyhkeistä, joita ei todellisuudessa ole tilattu.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory