Poliisi tutkii Kärkölässä tapahtunutta törkeää ympäristön turmelemisrikosta

NordenBladet —

20.03.2020 klo 12.01Häme
Kärkölän kunnan alueelle kahteen varastohalliin on varastoitu ilman ympäristöviranomaisen antamaa lupaa nestemäisiä jätteitä. Lisäksi nesteet on varastoitu tavalla, joka ei täytä varastoinnille asetettuja turvallisuusvaatimuksia eli asianmukaisia suojausrakenteita, kuten vuotoaltaita. Tällä hetkellä on syytä epäillä, että kyseessä on niin sanottu jätteen dumppaaminen eli jätehuollon laiminlyönti. Kyseinen jäte, jonka käsittely asianmukaisesti aiheuttaisi jätteen haltijalle huomattavia kustannuksia, on hylätty varastohalleihin Kärkölään.
Jätteiden on syytä epäillä olevan luokitukseltaan vaarallisia jätteitä. Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten perusteella kyseisiä aineita on aikaisemmin käytetty tuotantolaitostoiminnassa, jonka toiminta on päättynyt konkurssiin. Jätteet eivät ole peräisin Päijät-Hämeen alueelta.
Jätteet ja kemikaalit on varastoitu varastohalleihin muovikonteissa, joiden tilavuus on 1 000 litraa. Kontteja on tämänhetkisen tiedon mukaan kaiken kaikkiaan noin 750 kappaletta.
Jätehuollon laiminlyönnistä on aloitettu esitutkinta. Poliisi tekee yhteistyötä ympäristövalvontaviranomaisten sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Pelastuslaitos on suorittanut varastohalleihin tarkastuksen ja kohteessa ei ole akuuttia vaaraa. Päijät-Hämeen pelastuslaitos ei tiedota asiasta.
Hämeen ELY-keskus on ryhtynyt asiassa ympäristönsuojelu- ja jätelain edellyttämiin toimenpiteisiin.
Poliisi ei tiedota asiasta enempää tässä vaiheessa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory