Myös Hämeen poliisi on varautunut koronaviruksen leviämiseen

NordenBladet —

13.03.2020 klo 16.41Häme
Kuten sisäministeriökin tiedotteessaan torstaina 12.3. kirjoitti, poliisilla on ajantasainen kuva koronavirusepidemian tilanteesta ja varautumissuunnitelmat on päivitetty. Kiireelliset tehtävät hoidetaan kaikissa tilanteissa ja se on myös poliisin varautumisen perusta.
Poliisitoiminta jatkuu tällä hetkellä Hämeessä normaalisti ilman poikkeuksia. Koronavirusepidemian vaikutuksia resursseihin ollaan kuitenkin ennakoitu ja valmiussuunnitelmat päivitetty.
– Mikäli koronavirusepidemia vaikuttaa meidän resursseihin, poliisi hoitaa kiireelliset tehtävät edelleen. Tällöin joudutaan tinkimään muista tehtävistä. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen on poliisin ensisijainen tehtävä myös tällaisissa tilanteissa, Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoo.
– Toimintakyvyn turvaamiseksi on tärkeää, ettei henkilökuntamme altistu koronavirukselle. Pyydämme kansalaisia arvioimaan tarkasti oman passin tai henkilökortin todellinen tarve juuri nyt. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä, Koskimäki jatkaa.
Lupapalveluiden asiakaspalvelu toimii tällä hetkellä normaalisti, mutta asiakkaita pyydetään välttämään henkilökohtaista asiointia lupapalvelupisteissä ja käyttämään poliisin sähköistä asiointipalvelua. Myös poliisin neuvontapalvelu palvelee arkisin 8-16.15 numerossa 0295 419 800 sekä sähköpostitse (neuvontapalvelu@poliisi.fi). Epidemian edetessä on mahdollista, että lupapalveluiden tarjontaa joudutaan rajoittamaan.
Mikäli henkilön on asioitava poliisiasemalla, pyydetään noudattamaan yhteisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi. Huolehditaan siis riittävästä käsihygieniasta, vältetään kättelyä ja yskitään oikein.
Vakavien rikokset tutkitaan ensisijaisesti
Rikostutkinnassa kirjataan edelleen tutkintailmoitukset, tutkitaan vakavat rikospaikat, vakavat yksilöön kohdistuvat rikokset sekä muut vakavat rikokset. Samoin kiinniotetut kuulustellaan. Vähäiset, ei kiireelliset rikosasiat tutkitaan myöhemmin.
Rikosilmoituksen voi tehdä poliisin sähköisen asioinnin kautta. Hämeen poliisi ottaa edelleen vastaan rikosvihjeitä sähköpostitse (vihjeet.hame@poliisi.fi) tai puhelimitse 0295 414 222.
Poliisi muistuttaa, että hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa. Koronaviruksen hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535 ja omasta terveyskeskuksesta.
Koronaan varautuminen poliisissa
Poliisihallitus on tänään 13.3.2020 avannut verkkosivun kertomaan koronaviruksen vaikutuksista poliisin toimintaan. Verkkosivuilla kerrotaan muun muassa, miten poliisissa on varauduttu koronavirukseen ja mitkä ovat poliisin tehtävät ja toimivaltuudet erilaisissa tilanteissa.
Lue poliisin varautumisesta koronavirukseen

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory