Voitto hankalasta johtajasta: NEUVOJA selvitä työpaikalla hyvin

Voitto hankalasta johtajasta: NEUVOJA selvitä työpaikalla hyvin

NordenBladet – Kaikilla meillä voi elämässä tulla vastaan tilanne, jossa meidän täytyy työskennellä sellaisen esimiehen alaisuudessa, jolla on hankala luonne. Vaikka se voikin tuntua haasteelta, on sellaisessakin tilanteessa mahdollista ei pelkästään jäädä henkiin, vaan jopa kukkia. NordenBladet esittää 11 arvokasta neuvoa, miten työpaikalla voi tulla hankalan johtajan alaisuudessa toimeen ja jatkaa omalla alalla kehittymistä.

Säilytä myönteinen suhtautuminen: Ymmärrä, että vaikka johtamistyyli olisi vaikea, sinulla itselläsi on valta suhtautua tilanteeseen myönteisesti. Olemalla myönteinen ja ratkaisuihin suuntautuva, pystyt helpommin ylittämään esteet ja luomaan rakentavan työympäristön.

Kommunikointi on avain: Yritä ymmärtää johtajasi odotuksia ja kommunikoi selkeästi. Kysy palautetta ja ole avoimena rakentavalle kritiikille. Hyvä kommunikointi auttaa luomaan parempaa ymmärrystä ja luottamusta, mikä puolestaan muuttaa yhteistyön tehokkaammaksi.

Vahvista ammattitaitoasi: Tee oma työsi hyvin ja täydennä tietojasi ja taitojasi. Vahva ammattitaito antaa sinulle varmuudentunteen ja mahdollisuuden vastata johtajan asettamiin haasteisiin. Mitä itsevarmempi ja ammattitaitoisempi olet, sitä vähemmän olet johtajan suhtautumisesta riippuvainen. Mitä ammattitaitoisempi avaintyöntekijä olet, sitä korvaamattomammaksi muutut.

Aseta selvät rajat: Jos johtajan käyttäytyminen muuttuu sopimattomaksi, ole valmis puolustamaan arvojasi ja oikeuksiasi. On tärkeää kunnioittaa sekä omaan että myös muiden ammattitaitoon liittyvää arvontuntoa.

Aseta itsesi johtajan asemaan: Yritä ymmärtää, mistä teidän erimielisyytenne saattoivat saada alkunsa. Oletko ehkä itse tehnyt jotain sellaista, joka voi loukata häntä ja aiheuttaa teidän kahden välille jäisen muurin? Luonnollisesti voi sattua, ettet pysty kuvittelemaankaan, mikä se voi olla, mutta tämä on hyvä lähtökohta, mistä aloittaa.

Luovu ajatuksesta valittaa: Sen sijaan, että mennä puhumaan omasta esimiehestä pahaa hänen esimiehelleen, suosittelisimme ehdottomasti ensin kommunikoimaan oman esimiehen kanssa ja yrittämään löytää erimielisyyksienne lähteitä. Kukaan ei pidä siitä, että hänestä puhutaan pahaa hänen selkänsä takana – varsinkaan tilanteessa, jossa olette mahdollisesti vain ymmärtäneet toisianne väärin ja ongelma on yksinkertaista ratkaista.

Ole ratkaisuihin suuntautuva: Hankalien tilanteiden sijasta keskity ratkaisuihin. Tarjoa rakentavia ehdotuksia ja osoita aloitekykyä. Johtajat arvostavat usein alaisia, jotka pystyvät esittämään uusia ideoita ja löytämään ratkaisuja.

Työskentele ryhmässä: Jos työympäristö mahdollistaa, yritä luoda vahva ja tukeva tiimi. Yhteinen voima on mahtava väline, joka auttaa teitä yhdessä ylittämään haasteet, jotka voivat olla vaikeiden johtamisolosuhteiden seurausta.

Etsi tukea ulkoa päin: Jos tunnet, että tarvitset tukea, älä pelkää etsiä sitä. Puhu ystäviesi tai perheesi kanssa, tai harkitse ammattineuvontaa. On tärkeää löytää tukiverkosto, joka pystyy tarjoamaan sinulle näköaloja ja tukea.

Älä anna keskinäisten suhteiden vaikuttaa työn laatuun: missään tapauksessa ei kannata ”kostaa” omalle johtajalle sillä, että alat tehdä omaa työtäsi huonommin tai hitaammin. Se ei anna sinusta suinkaan hyvää vaikutelmaa ja vahingoitat sellaisella käyttäytymisellä todennäköisesti vain itseäsi, et johtajaasi.

Jos mikään muu ei auta – etsi itsellesi parempi esimies: Jos kaikki hyväntahtoiset toimintasi, ystävälliset keskustelut ja loistavat työtulokset eivät sittenkään paranna tilannetta, niin ehkä on todellakin aika hakea itselle uusi työpaikka, jossa sinua toivottavasti odottaa myös parempi johtaja. Harkitse asioita, jotka sinua työelämässäsi motivoivat ja mitkä eivät, laske yhteen plussat ja miinukset ja tee päätös ja itsellesi paras ratkaisu.

Ymmärtämällä, että voimme itse vaikuttaa omaan hankaliin johtamistilanteisiin reagoimiseemme, voimme luoda ympärillemme myönteisemmän ja rakentavamman työympäristön. Hankalan johtajan kanssa toimeen tuleminen vaatii sitkeyttä ja joustavuutta, mutta nämä ominaisuudet eivät auta sinua pelkästään jäämään henkiin, vaan myös etenemään omalla urallasi. Olemalla rakentava ja ratkaisuihin keskittyvä, pystyt saavuttamaan menestystä kaikkein vaikeimmissakin työoloissa.

Kuva: Unsplash


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory