MITÄ sijoitustoiminnassa tarkoittaa sääntöpohjainen strategia + esimerkkejä joistakin yleisistä strategioista

MITÄ sijoitustoiminnassa tarkoittaa sääntöpohjainen strategia + esimerkkejä joistakin yleisistä strategioista

NordenBladet – Sääntöpohjainen strategia tarkoittaa sijoitustoiminnassa sitä, että sijoituspäätöksiä tehdessään sijoittaja luo ja noudattaa tiettyjä sääntöjä. Nämä säännöt voivat perustua erilaisiin teknisiin, perustavaa laatua oleviin tai tilastollisiin osoittajiin. Sääntöpohjaisen strategian tavoitteena on hajottaa sijoituksia ja vähentää riskejä sekä samaan aikaan antaa sijoittajalle mahdollisuus pysyttäytyä kiinni annetuissa ohjeissa ja tavoitteissa.

Tässä on joitakin yleisiä sääntöpohjaisia strategioita, joita voisit sijoittajana harkita:

Dollar-Cost Averaging – DCA-osto:
DCA:n osalta sijoittaja ostaa säännöllisesti arvopapereita tietyllä summalla niiden hinnoista riippumatta. Tämä strategia auttaa hajottamaan sijoituksia ajan mittaan ja vähentämään vaikutusta markkinahinnan heilahteluille.

Momentum-strategia:
Sijoittaminen omaisuuksiin, jotka ovat osoittaneet vahvaa nousutrendiä, ja sellaisten omaisuuksien välttäminen, jotka ovat osoittaneet heikompaa nousutrendiä. Tämä perustuu oletukseen, että omaisuudet, jotka ovat viime aikoina esiintyneet hyvin, jatkavat hyvää esiintymistä, ja päinvastoin.

Yksinkertainen Liukuvan Keskiarvon Strategia:
Liukuvien keskiarvojen (esimerkiksi 50-päivän ja 200-päivän) ylittämisen periaate. Jos lyhytaikainen liukuva keskiarvo ylittää pitempiaikaisen liukuvan keskiarvon, se voi olla ostosignaali, ja päinvastoin.

Osta ja pidä (Buy and Hold):
Pitkäaikainen sijoittaminen, jossa sijoittaja ostaa omaisuuksia ja pitää niitä omistuksessaan pitemmän ajan, riippumatta lyhytaikaisista markkinoiden heilahduksista. Tämä edellyttää, että markkinoiden pitkäaikainen trendi on ylöspäin.

Salkun Tasapainottaminen:
Säännöllinen salkun tarkastaminen ja tarvittaessa omaisuuksien uudelleen sijoittaminen, jotta toivottu omaisuus ja sektorien painopisteet säilytetään. Se auttaa välttämään liiallista keskittymistä yhteen omaisuusluokkaan.

Stop-Loss -Toimeksiannot:
Stopin säätäminen tietylle hintatasolle, jonka yhteydessä omaisuus myydään automaattisesti vahinkojen rajoittamiseksi. Tämä voi auttaa vähentämään riskejä laskevilla markkinoilla.

Sijoitusstrategia on kestävä ja metodiin perustuva sijoitustoimintaan suhtautuminen, joka antaa sijoitustoiminnalle järjestelmällisyyttä ja menetelmän sekä auttaa mittaamaan ja vertailemaan sijoittamisen kannattavuutta. Sijoitusstrategioita on hyvin erilaisia, mutta yleinen tarkoitus on saada strategia sijoittajan tavoitteiden, toiminnan ja kiinnostusten kanssa sopusointuun.

Suositeltava sääntöpohjainen strategia riippuu suurelta osin sijoittajasta, hänen sijoitustavoitteistaan, aikataulustaan ja riskinsiedostaan. Jos esimerkiksi suosit pitkäaikaista sijoittamista, Buy and Hold -strategia saattaa olla sopiva. Jos taas suosit aktiivisempaa lähestymistä, voisit harkita momentumia vai liukuvien keskiarvojen strategiaa.

Ennen sääntöpohjaisen strategian valintaa on tärkeää tehdä perusteellista tutkimustyötä, testata strategiaa menneisyydessä (virtuaalisesti) ja ymmärtää sen edellytyksiä ja riskejä. Samoin on suositeltavaa konsultoida sijoitusneuvojan kanssa ja varmistaa näin, että strategia sopii henkilökohtaiseen taloustilanteeseesi.

Kuva: Unsplash


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory