Vain kiinnitetty turvavyö voi pelastaa sinut

NordenBladet — Poliisi valvoo Itä-Suomessa tehostetusti turvavyön sekä matkapuhelimen käyttöä liikenteessä 11.-15.3.2024 osana valtakunnallista turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa.− Vain kiinnitettynä turvavyö pelastaa riippumatta siitä, matkustatko etu- vai takapenkillä, taksissa tai linja-autossa, muistuttaa komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisista. Porokan mukaan onnettomuustutkintalautakuntien arvion mukaan jopa yli puolet vuosina 2017-2021 onnettomuuksissa kuolleista, jotka eivät käyttäneet turvavyötä, olisi voinut pelastua käyttämällä turvavyötä. Lisäksi loukkaantuneista merkittävä osa olisi voinut selvitä turvavyötä käyttämällä lievemmin vammoin tai jopa loukkaantumatta. Turvavyö on ollut pakollinen varuste autoissa vuodesta 1971 alkaen. Käyttöpakko henkilöauton etuistuimilla on ollut vuodesta 1975 ja takaistuimilla vuodesta 1987 alkaen. Nykyään autoissa on usein turvavyömuistutin, joten turvavyön käyttämättä jättäminen on aina tietoinen valinta. − Turvavyö on vanha, mutta hyvä keksintö. Käytä aina turvavyötä. Onnettomuuden sattuessa se voi pelastaa henkesi, ja loukkaantumisen riski vähenee merkittävästi, Porokka vetoaa. 

Poliisi valvoo Itä-Suomessa tehostetusti turvavyön sekä matkapuhelimen käyttöä liikenteessä 11.-15.3.2024 osana valtakunnallista turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa.

− Vain kiinnitettynä turvavyö pelastaa riippumatta siitä, matkustatko etu- vai takapenkillä, taksissa tai linja-autossa, muistuttaa komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisista. 

Porokan mukaan onnettomuustutkintalautakuntien arvion mukaan jopa yli puolet vuosina 2017-2021 onnettomuuksissa kuolleista, jotka eivät käyttäneet turvavyötä, olisi voinut pelastua käyttämällä turvavyötä. Lisäksi loukkaantuneista merkittävä osa olisi voinut selvitä turvavyötä käyttämällä lievemmin vammoin tai jopa loukkaantumatta. 

Turvavyö on ollut pakollinen varuste autoissa vuodesta 1971 alkaen. Käyttöpakko henkilöauton etuistuimilla on ollut vuodesta 1975 ja takaistuimilla vuodesta 1987 alkaen. Nykyään autoissa on usein turvavyömuistutin, joten turvavyön käyttämättä jättäminen on aina tietoinen valinta. 

− Turvavyö on vanha, mutta hyvä keksintö. Käytä aina turvavyötä. Onnettomuuden sattuessa se voi pelastaa henkesi, ja loukkaantumisen riski vähenee merkittävästi, Porokka vetoaa. 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory