Metsästyskauden aloitusta valvotaan Itä-Suomessa viranomaisyhteistyönä

NordenBladet — Itä-Suomen poliisi valvoo 20.8.2023 alkavaa karhun- ja vesilintujen metsästystä yhteistoiminnassa Pohjois-Karjalan rajavartioston, Tullin ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.Valvonta käynnistetään perjantaina 18.8.2023. Valvonnan painopiste on karhujahdissa ja maantieteellisesti Ylä- ja Keski-Karjalan alueilla, joissa on myös eniten karhun kaatolupia ja metsästäjiä. Valvontaa toteutetaan myös Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueella. Itä-Suomessa toteutettava erävalvonta on osa valtakunnallista erävalvontajaksoa. Valvonnalla pyritään ennalta estämään metsästysrikoksia sekä turvaamaan metsästyksen laillinen ja turvallinen toteutuminen. Valvontakohteina ovat erityisesti kaatojen laillisuus (mahdollisten laittomien ravintohoukuttimien käyttö ja alle vuoden ikäiset karhujen kaadot) metsästyksen aloitusaikojen noudattaminen, aseiden laillinen kuljetus ajoneuvoissa, metsästäjien lupa-asiat sekä kuljettajien ajokunto ja ajoneuvojen liikennekelpoisuus. Rajan läheisillä alueilla valvonta painottuu myös valtiorajarikosten sekä metsästäjien luvattoman liikkumisen ennalta ehkäiseminen rajavyöhykkeellä.Metsästysasetuksen muutos tuli voimaan tämän kuun alussaPoliisi muistuttaa myös 1.8.2023 voimaan tulleesta metsästysasetuksen muutoksesta, jossa vesilintujen hämärämetsästys kielletään auringonlaskun seuraavan tunnin päättymisestä alkaen aina auringonnousua edeltävän tunnin alkuun saakka. Metsästäjien on syytä tarkistaa ennen metsästyksen aloittamista kyseisen paikkakunnan auringon nousu-/laskuaika. Jos aurinko laskee esimerkiksi kello 21.08, on metsästys kiellettyä kello 22.08 alkaen. Haavoittuneen linnun saa kuitenkin etsiä, lopettaa ja ottaa haltuun myös kiellon aikana.

Itä-Suomen poliisi valvoo 20.8.2023 alkavaa karhun- ja vesilintujen metsästystä yhteistoiminnassa Pohjois-Karjalan rajavartioston, Tullin ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Valvonta käynnistetään perjantaina 18.8.2023. Valvonnan painopiste on karhujahdissa ja maantieteellisesti Ylä- ja Keski-Karjalan alueilla, joissa on myös eniten karhun kaatolupia ja metsästäjiä. Valvontaa toteutetaan myös Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueella. Itä-Suomessa toteutettava erävalvonta on osa valtakunnallista erävalvontajaksoa. 

Valvonnalla pyritään ennalta estämään metsästysrikoksia sekä turvaamaan metsästyksen laillinen ja turvallinen toteutuminen. Valvontakohteina ovat erityisesti kaatojen laillisuus (mahdollisten laittomien ravintohoukuttimien käyttö ja alle vuoden ikäiset karhujen kaadot) metsästyksen aloitusaikojen noudattaminen, aseiden laillinen kuljetus ajoneuvoissa, metsästäjien lupa-asiat sekä kuljettajien ajokunto ja ajoneuvojen liikennekelpoisuus. Rajan läheisillä alueilla valvonta painottuu myös valtiorajarikosten sekä metsästäjien luvattoman liikkumisen ennalta ehkäiseminen rajavyöhykkeellä.

Metsästysasetuksen muutos tuli voimaan tämän kuun alussa

Poliisi muistuttaa myös 1.8.2023 voimaan tulleesta metsästysasetuksen muutoksesta, jossa vesilintujen hämärämetsästys kielletään auringonlaskun seuraavan tunnin päättymisestä alkaen aina auringonnousua edeltävän tunnin alkuun saakka. Metsästäjien on syytä tarkistaa ennen metsästyksen aloittamista kyseisen paikkakunnan auringon nousu-/laskuaika. Jos aurinko laskee esimerkiksi kello 21.08, on metsästys kiellettyä kello 22.08 alkaen. Haavoittuneen linnun saa kuitenkin etsiä, lopettaa ja ottaa haltuun myös kiellon aikana.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory