Meillä jokaisella on vastuu turvallisesta koulutiestä

NordenBladet — Koulut alkavat Helsingissä torstaina 10. elokuuta, ja liikenteessä on jälleen paljon tottumattomia tielläliikkujia.Koulujen syyslukukausi alkaa Helsingissä torstaina 10. elokuuta. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähistöllä.– On meidän jokaisen tienkäyttäjän vastuulla, että pienillä ja tietysti isommillakin koululaisilla on turvallinen koulutie. Liikenteessä on taas paljon pieniä kulkijoita, jotka ovat vielä kokemattomia teillä liikkujia. Lapsilla voi herkästi liikennesäännöt unohtua ja keskittyminen herpaantua. Meiltä aikuisilta vaaditaan aina erityistä valppautta liikenteessä, komisario Kaarle Lehmus muistuttaa. Poliisi kehottaa vanhempia tutustumaan turvalliseen koulureittiin yhdessä lapsen kanssa. – Vanhempien kannattaa myös muistuttaa, että se kännykkä tulisi pitää visusti taskussa tai repussa liikenteessä liikkuessa. Sama muistutus pätee myös aikuisiin, ei räplätä puhelinta, kun ollaan liikenteessä, Lehmus toteaa.Myös Helsingin poliisisoittokunta muistuttaa turvallisesta koulutiestä Kautta kiven ja kannon -kappaleessaan Kautta kiven ja kannon – Helsingin poliisisoittokunta – YouTubeVanhempi, kertaa nämä asiat kouluun kulkevan lapsen kanssaTurvallinen reitti kouluun on hyvä harjoitella useaan kertaan yhdessä.Huomioi muut tiellä liikkujat: kävelijät, pyöräilijät, autoilijat tai muilla kulkuvälineillä liikkuvat ihmiset.Näkemäesteet, kuten pensaat ja aidat, luovat vaaranpaikkoja. Muista aina katsoa vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle ylittäessäsi kadun. Ylitä suojatie rauhallisesti, näin muut liikkujat näkevät sinut.Puhelimen käyttö liikenteessä ei ole turvallista. Keskity huolellisesti kadun tapahtumiin.

Koulut alkavat Helsingissä torstaina 10. elokuuta, ja liikenteessä on jälleen paljon tottumattomia tielläliikkujia.

Koulujen syyslukukausi alkaa Helsingissä torstaina 10. elokuuta. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähistöllä.

– On meidän jokaisen tienkäyttäjän vastuulla, että pienillä ja tietysti isommillakin koululaisilla on turvallinen koulutie. Liikenteessä on taas paljon pieniä kulkijoita, jotka ovat vielä kokemattomia teillä liikkujia. Lapsilla voi herkästi liikennesäännöt unohtua ja keskittyminen herpaantua. Meiltä aikuisilta vaaditaan aina erityistä valppautta liikenteessä, komisario Kaarle Lehmus muistuttaa. 

Poliisi kehottaa vanhempia tutustumaan turvalliseen koulureittiin yhdessä lapsen kanssa. 

– Vanhempien kannattaa myös muistuttaa, että se kännykkä tulisi pitää visusti taskussa tai repussa liikenteessä liikkuessa. Sama muistutus pätee myös aikuisiin, ei räplätä puhelinta, kun ollaan liikenteessä, Lehmus toteaa.

Myös Helsingin poliisisoittokunta muistuttaa turvallisesta koulutiestä Kautta kiven ja kannon -kappaleessaan Kautta kiven ja kannon – Helsingin poliisisoittokunta – YouTube

Vanhempi, kertaa nämä asiat kouluun kulkevan lapsen kanssa

  • Turvallinen reitti kouluun on hyvä harjoitella useaan kertaan yhdessä.
  • Huomioi muut tiellä liikkujat: kävelijät, pyöräilijät, autoilijat tai muilla kulkuvälineillä liikkuvat ihmiset.
  • Näkemäesteet, kuten pensaat ja aidat, luovat vaaranpaikkoja. Muista aina katsoa vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle ylittäessäsi kadun. 
  • Ylitä suojatie rauhallisesti, näin muut liikkujat näkevät sinut.
  • Puhelimen käyttö liikenteessä ei ole turvallista. Keskity huolellisesti kadun tapahtumiin.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory