Perjantain kesätapahtumat työllistivät poliisia maltillisesti Länsi-Uudellamaalla

NordenBladet — Espoossa järjestetty Weekend Festival ja Hangossa pidetty Poker Run näkyivät Länsi-Uudenmaan poliisin tehtävissä perjantain 4.8. mittaan maltillisesti.Weekend Festival keräsi perjantaina Vermoon noin 11 000−12 000 kävijää. Etenkin sateinen alkuilta sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti, eikä poliisitehtäviä tapahtuma-alueelle juuri tullut. Loppuillan aikana poliisin tietoon tuli kuitenkin muutamia pahoinpitelyjä.Tapahtuma-alueen ulkopuolella poliisilla sen sijaan riitti päihteisiin liittyviä tehtäviä. Poliisi esimerkiksi takavarikoi festivaaleille suunnanneilta henkilöiltä huumausaineita. Näistä huumausaineen käyttörikoksista epäiltävät henkilöt olivat täysi-ikäisiä. Tapahtumaan ja sen lähistölle oli saapunut paljon nuoria, sillä Weekend Festival on ikärajaton tapahtuma. Poliisi hävitti alkoholia alaikäisiltä mutta päihtyneitä alaikäisiä poliisi kuitenkin tapasi odotettua vähemmän.− Nuorten festivaalinvietto kokonaisuudessaan ei työllistänyt poliisia juurikaan, mikä on ilahduttavaa, sanoo komisario Hannu Väänänen.Tapahtuman loputtua poliisi kohdisti valvontaa tapahtuma-alueen ulkopuolelle ja Vermosta pois johtaville reiteille. Poliisin havaintojen mukaan poistuminen on sujunut ihmismäärään nähden rauhallisesti. Pientä häiriötä suuren ihmismäärän liikkuminen luonnollisesti aiheuttaa, mutta poliisin ohjeistusta ja neuvoja on noudatettu hyvin. Poliisin rooli isoissa tapahtumissa on tukea turvallisuusjärjestelyjä. Lisäksi poliisin tavoitteena on huolehtia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä tapahtuman ympäristössä. − Tavoitteenamme on ennen kaikkea ennalta estää järjestyshäiriöitä ja muun muassa henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia jalkautumalla näihin tapahtumiin ja niiden ympäristöihin. Tänään onnistuimme tässä hyvin. Helsingin poliisilaitoksen partiot osallistuivat vahvasti toimintaamme, ja paikalla oli näkyvästi myös lukuisia muita tahoja, kuten sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstöä, Saappaan työntekijöitä sekä muun muassa Espoon kaupungin Nuori Espoo -nuorisotyöntekijöitä, valvomassa kanssamme illan kulkua, kertoo komisario Väänänen. Samaan aikaan Weekend Festivalin kanssa Hangossa järjestetty Poker Run -moottorivenetapahtuma ei juurikaan työllistänyt poliisia. 

Espoossa järjestetty Weekend Festival ja Hangossa pidetty Poker Run näkyivät Länsi-Uudenmaan poliisin tehtävissä perjantain 4.8. mittaan maltillisesti.

Weekend Festival keräsi perjantaina Vermoon noin 11 000−12 000 kävijää. Etenkin sateinen alkuilta sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti, eikä poliisitehtäviä tapahtuma-alueelle juuri tullut. Loppuillan aikana poliisin tietoon tuli kuitenkin muutamia pahoinpitelyjä.

Tapahtuma-alueen ulkopuolella poliisilla sen sijaan riitti päihteisiin liittyviä tehtäviä. Poliisi esimerkiksi takavarikoi festivaaleille suunnanneilta henkilöiltä huumausaineita. Näistä huumausaineen käyttörikoksista epäiltävät henkilöt olivat täysi-ikäisiä. 

Tapahtumaan ja sen lähistölle oli saapunut paljon nuoria, sillä Weekend Festival on ikärajaton tapahtuma. Poliisi hävitti alkoholia alaikäisiltä mutta päihtyneitä alaikäisiä poliisi kuitenkin tapasi odotettua vähemmän.

− Nuorten festivaalinvietto kokonaisuudessaan ei työllistänyt poliisia juurikaan, mikä on ilahduttavaa, sanoo komisario Hannu Väänänen.

Tapahtuman loputtua poliisi kohdisti valvontaa tapahtuma-alueen ulkopuolelle ja Vermosta pois johtaville reiteille. Poliisin havaintojen mukaan poistuminen on sujunut ihmismäärään nähden rauhallisesti. Pientä häiriötä suuren ihmismäärän liikkuminen luonnollisesti aiheuttaa, mutta poliisin ohjeistusta ja neuvoja on noudatettu hyvin. 

Poliisin rooli isoissa tapahtumissa on tukea turvallisuusjärjestelyjä. Lisäksi poliisin tavoitteena on huolehtia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä tapahtuman ympäristössä. 

− Tavoitteenamme on ennen kaikkea ennalta estää järjestyshäiriöitä ja muun muassa henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia jalkautumalla näihin tapahtumiin ja niiden ympäristöihin. Tänään onnistuimme tässä hyvin. Helsingin poliisilaitoksen partiot osallistuivat vahvasti toimintaamme, ja paikalla oli näkyvästi myös lukuisia muita tahoja, kuten sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstöä, Saappaan työntekijöitä sekä muun muassa Espoon kaupungin Nuori Espoo -nuorisotyöntekijöitä, valvomassa kanssamme illan kulkua, kertoo komisario Väänänen. 

Samaan aikaan Weekend Festivalin kanssa Hangossa järjestetty Poker Run -moottorivenetapahtuma ei juurikaan työllistänyt poliisia. 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory