Poliisi tarkasti viime viikolla 69 raskasta ajoneuvoa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

NordenBladet — Oulun poliisilaitos tarkasti viiden päivän aikana yhteensä 69 raskasta ajoneuvoa. Sen syynissä olivat erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattaminen, ajoneuvojen kunto, kuorman varmistaminen sekä ylikuormat.Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä maanantaista perjantaihin 17.–21. heinäkuuta 2023 koko maassa. Valvonnassa keskityttiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon, kuorman varmistamiseen sekä ylikuormiin.Valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos pysäytti tarkastukseen yhteensä 69 raskasta ajoneuvoa. Se kirjasi yhteensä kymmenen ajopiirturiin tai kuljettajan ajo- ja lepoaikoihin liittyvää huomautusta tai seuraamusta. Kahdeksan ajoneuvon kunnossa oli puutteita, ja neljässä ajoneuvossa kuorma oli varmistettu puutteellisesti. Kymmenessä ajoneuvossa oli liian suuri kuorma. Poliisi välitti tiedot todetuista rikkomuksista liikennelupaviranomaiselle eli Traficomille.Vaikka moni kuljettaja ja kuljetusyritys selvisi tarkastuksesta puhtain paperein, poliisi toivoo, että se voi jatkossa kirjoittaa niitä huomattavasti enemmän. Poliisi valvoo raskasta liikennettä jatkuvasti – muulloinkin kuin valtakunnallisten valvontajaksojen aikana.– Kehotamme kaikkia kuljetusyrityksiä ja kuljettajia suhtautumaan erittäin vakavasti ajoneuvojen kuntoon, kuormien suuruuteen ja asianmukaiseen varmistamiseen sekä ajo- ja lepoaikoihin. Niillä on vaikutusta paitsi kyseisen ajoneuvon kuljettajan myös muiden tienkäyttäjien turvallisuuteen, muistuttaa valvontaa koordinoinut ylikonstaapeli Ville-Veikko Niemi Oulun poliisilaitoksesta.

Oulun poliisilaitos tarkasti viiden päivän aikana yhteensä 69 raskasta ajoneuvoa. Sen syynissä olivat erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattaminen, ajoneuvojen kunto, kuorman varmistaminen sekä ylikuormat.

Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä maanantaista perjantaihin 17.–21. heinäkuuta 2023 koko maassa. Valvonnassa keskityttiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon, kuorman varmistamiseen sekä ylikuormiin.

Valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos pysäytti tarkastukseen yhteensä 69 raskasta ajoneuvoa. Se kirjasi yhteensä kymmenen ajopiirturiin tai kuljettajan ajo- ja lepoaikoihin liittyvää huomautusta tai seuraamusta. Kahdeksan ajoneuvon kunnossa oli puutteita, ja neljässä ajoneuvossa kuorma oli varmistettu puutteellisesti. Kymmenessä ajoneuvossa oli liian suuri kuorma. Poliisi välitti tiedot todetuista rikkomuksista liikennelupaviranomaiselle eli Traficomille.

Vaikka moni kuljettaja ja kuljetusyritys selvisi tarkastuksesta puhtain paperein, poliisi toivoo, että se voi jatkossa kirjoittaa niitä huomattavasti enemmän. Poliisi valvoo raskasta liikennettä jatkuvasti – muulloinkin kuin valtakunnallisten valvontajaksojen aikana.

– Kehotamme kaikkia kuljetusyrityksiä ja kuljettajia suhtautumaan erittäin vakavasti ajoneuvojen kuntoon, kuormien suuruuteen ja asianmukaiseen varmistamiseen sekä ajo- ja lepoaikoihin. Niillä on vaikutusta paitsi kyseisen ajoneuvon kuljettajan myös muiden tienkäyttäjien turvallisuuteen, muistuttaa valvontaa koordinoinut ylikonstaapeli Ville-Veikko Niemi Oulun poliisilaitoksesta.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory