Ylöjärvellä 4.7. tapahtuneesta autiotalopalosta ei suuria vahinkoja, tekijöiksi epäillään alle 15-vuotiaita lapsia

NordenBladet — Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio ja Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin 4.7.2023 klo 17 jälkeen Ylöjärvelle Metsäkylään. Hätäilmoituksen mukaan Vanha Vaasantien varressa olevasta autiotalosta tulee savua.Paikalla hälytetty poliisipartio tapasi tapahtumapaikan lähistöltä kaksi alle 15-vuotiasta poikaa, jotka puhutuksen perusteella ovat olleet aiemmin polttamassa sanomalehtiä kyseisessä autiotalossa. Puhutuksen perusteella on mahdollista, että poikien mukana on ollut myös kaksi muuta alle 15-vuotiasta poikaa.Poliisilla on tiedossa kaikkien paloon mahdollisesti liittyvien poikien henkilötiedot ja lasten ollessa kyseessä, on poliisi tehnyt asiasta lastensuojeluilmoituksen.Palo ei aiheuttanut maapohjaiselle rakennukselle vahinkoa.Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja asia ei etene syyteharkintaan, koska alle 15-vuotiasta lasta ei voida rangaista hänen tekemästään laissa rangaistavaksi säädetystä rikoksesta.Poliisi haluaa muistuttaa, että vaikka alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, niin vahingonkorvausvastuulla ei ole alaikärajaa.Poliisi ei epäile Ylöjärven palon liittyvän aiemmin mediassa uutisoituihin autiotalopalojen sarjaan.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio ja Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin 4.7.2023 klo 17 jälkeen Ylöjärvelle Metsäkylään. Hätäilmoituksen mukaan Vanha Vaasantien varressa olevasta autiotalosta tulee savua.

Paikalla hälytetty poliisipartio tapasi tapahtumapaikan lähistöltä kaksi alle 15-vuotiasta poikaa, jotka puhutuksen perusteella ovat olleet aiemmin polttamassa sanomalehtiä kyseisessä autiotalossa. Puhutuksen perusteella on mahdollista, että poikien mukana on ollut myös kaksi muuta alle 15-vuotiasta poikaa.

Poliisilla on tiedossa kaikkien paloon mahdollisesti liittyvien poikien henkilötiedot ja lasten ollessa kyseessä, on poliisi tehnyt asiasta lastensuojeluilmoituksen.

Palo ei aiheuttanut maapohjaiselle rakennukselle vahinkoa.

Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja asia ei etene syyteharkintaan, koska alle 15-vuotiasta lasta ei voida rangaista hänen tekemästään laissa rangaistavaksi säädetystä rikoksesta.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vaikka alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, niin vahingonkorvausvastuulla ei ole alaikärajaa.

Poliisi ei epäile Ylöjärven palon liittyvän aiemmin mediassa uutisoituihin autiotalopalojen sarjaan.

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory