Herätys tienkäyttäjät – Koulut ovat alkaneet!

NordenBladet — Oulun poliisi turvasi koulutietä valvomalla tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Ensimmäisen tehovalvontaviikon aikana seuraamuksia annettiin lähes 200 kpl, joista suurin osa oli autoilijoiden ylinopeuksista. Valvontaa jatketaan lähiviikkoina ja pitkin syksyä.
Näkyvän valvonnan tarkoituksena on herättää kaikki tiellä liikkujat huomioimaan, että koulut ovat alkaneet. Kouluteillä on syytä terästää havaintoaistit äärimmilleen ja noudattaa varovaisuutta niin koululaisten kuin muidenkin tienkäyttäjien.
Autoilijoiden on höllennettävä kaasujalkaaOulun poliisi valvoi liikennettä näissä paikoissa: Pateniemi, Haukipudas, Ii alueen koulujen läheisyys, Oulunsalo, Kempele, Liminka, Tyrnävä koulujen läheisyys, Kuusamon ympäristön koulujen läheisyys, Oulujoen pohjoispuoli koulujen läheisyys (Oulu), Pikkarala, Muhos, Utajärvi, Ylikiiminki, Vaala koulujen läheisyys, Oulujoen eteläpuoli koulujen läheisyys (Oulu), Sotkamon koulujen läheisyys, Korvenkylä, Jääli, Kiiminki, Alakylä, Haukipudas koulujen läheisyys, Linnakangas, Metsokangas, Kaakkuri, koulujen läheisyys, Lumijoki, Raahe koulujen läheisyys, Oulunsalo, Kempele, Liminka, Tupos, Tyrnävä, Ylivieska, Ritaharju, Linnanmaa, Toppila, Koskela, Rajakylä koulujen läheisyys.
Näkyvästä valvonnasta huolimatta Oulun poliisin partiot joutuivat kirjoittamaan seuraamuksia lähes 200 kpl, joista suurin osa koski nimenomaan autoilijoiden ylinopeuksia.
Uuteen kesäkuun alussa voimaan astuneeseen tieliikennelakiin on kirjattu erillinen ennakointivelvoite. Se on periaate, joka tukee muita liikennesääntöjä.
”Tienkäyttäjän on ennakoitava toisten tienkäyttäjien toimintaa vaaran ja vahingon välttämiseksi ja sovitettava oma toimintansa sen mukaisesti sujuvan ja turvallisen liikenteen edistämiseksi”- Se velvoittaa erityisesti meitä aikuisia huolellisuuteen ja varovaisuuteen, kun liikumme alueella, jossa lapsetkin liikkuvat. Muiden tienkäyttäjien on suhtauduttava heihin erityistä varovaisuutta noudattaen. Ennakoidaan ja höllennetään siis kaasujalkaa! Etenkin suojateiden ja koulujen läheisyyteen tulee kiinnittää huomioita. Komisario Pasi Rissanen liikenneyksiköstä.Valvontaviikon aikana seuraamuksia jouduttiin antamaan myös matkapuhelimen käytöstä ajon aikana, punaista päin ajamisesta ja suojatien huomioimatta jättämisestä. Valvonnan yhteydessä paljastui myös huumausaine- ja ampuma-aserikoksia sekä saatiin etsintäkuulutettu kiinni.
Valvontateemana oli koulujen alun liikenne ja nopeusvalvontaa koulujen lähistöillä sekä ROADPOL SPEED, joten osa tuloksista on seuraamuksia myös muualta kuin koulujen läheisyydestä.

huomautuksia 38
liikennevirhemaksuja ylinopeudesta 47
rangaistusvaatimuksia ylinopeudesta 72
väliaikaisia ajokieltoja 13
turvalaiteiden käyttämättömyydestä liikennevirhemaksuja 12
matkapuhelimen käytöstä ajon aikana liikennevirhemaksuja 6
punaisen liikennevalon noudattamatta jättäminen 1
pakollinen pysäyttäminen liikennemerkin noudattamatta jättäminen 2
ei esteetöntä kulkua suojatiellä olevalle 1

Koulutien ja liikennesääntöjen kertausta
Koululaisten vanhempia pyydetään kävelemään lapsen kanssa koulutie riittävän usein, jotta lapsi osaa kulkea sen turvallisesti yksin. Liikennesäännöt ja erityisesti eri risteykset koulumatkan varrella kannattaa käydä läpi.Risteyksissä tulee muistaa ennen tien ylittämistä katsoa molempiin suuntiin ja pyrkiä varmistumaan siitä, että risteystä lähestyvä autoilija on varmasti huomannut pienen koululaisen.
Olipa koululainen liikkeellä polkupyörällä tai jalan, ei katsetta saa pitää suunnattuna kännykän ruudulle, vaan huomio tulee kiinnittää ympäröivään liikenteeseen. Jos puhelinta on tarpeen käyttää, tulee ensin ajaa tai kulkea turvalliseen paikkaan ja pysähtyä, vasta sitten voi käyttää puhelinta. Tästä asiasta kannattaa muistuttaa niin kotona kuin koulussakin.Positiivisena havaintona valvonnasta Oulun poliisi antaa palautetta koululaisille siitä, että ilahduttavan monella oli pyöräilykypärä käytössä. Jatkakaa samaan malliin.
Suojellaan yhdessä turvallista koulutietä!

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory