Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen läheisyydessä

NordenBladet —

09.08.2020 klo 13.53Lounais-Suomi
Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä maanantaista 10.8 lähtien koulujen lähistöllä Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Valvonta liittyy koulujen alkamiseen ja valvontaa tehdään lähiviikkojen ajan. Valvontateemaa toteutetaan valtakunnallisesti ja sen tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen.
Koulujen alkamisen myötä liikenteeseen tulee paljon uusia kulkijoita, jotka tekevät ensimmäisen koulumatkansa. Vanhempien olisi hyvä kulkea tuleva koulureitti lasten kanssa useamman kerran siten, että samalla käydään läpi liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista liikenteessä. Asiallinen opastaminen liikennekäyttäytymiseen lisää lasten kiinnostusta liikennesääntöjen noudattamiseen sekä kasvattaa hyvää asennetta.
Muiden tiellä liikkujien on otettava huomioon, että pienet koululaiset eivät ole tottuneet liikkumaan liikenteessä, eikä heillä ole välttämättä tietämystä liikenteen riskeistä. Erityisesti autoilijoiden tulee ennakoida lasten läsnäolo liikenteessä ja sovittaa nopeutensa ja tarkkaavaisuutensa tilanteisiin sopiviksi.
Poliisin tekemän tehostetun valvonnan aikana kiinnitetään erityistä huomiota nopeuksien lisäksi liikennevalojen sekä suojatiesääntöjen noudattamiseen. Valvonnassa kiinnitetään huomiota myös matkapuhelimen ajon aikaiseen käyttöön, turvalaitteiden käyttöön sekä sääntöjen vastaiseen auton pysäyttämiseen lapsia kouluun tuotaessa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory