Rattijuoppo jäi kiinni kahdesti tunnin sisällä

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli kesäisen vilkas vuorokausi. Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti ja tehtäviä oli vuorokauden aikana 376, joista yövuoron aikana hoidettiin 240. Häiriköitä ja päihtyneitä kuskattiin putkaan parisenkymmentä ja rikosperusteisestikin säilöön pääsi kymmenkunta henkilöä. Alla on muutama otanta vuorokauden tapahtumista.
HÄMEENLINNA. Partio pysäytti varhain sunnuntaiaamuna henkilöauton Hämeenlinnan keskustassa. Autoa kuljetti keski-ikäinen mies, joka puhalsi tarkkuusalkometriin 0.61 mg/l tuloksen. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Partio tapasi saman miehen kuljettamassa samaa autoa noin tunti edellisestä ajosta. Nyt hänen humalatila oli laskenut rattijuopumuksen tasolle. Ajokieltoon määrääminen ei auttanut, joten miestä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
HÄMEENLINNA. Parikymppinen nainen kuljetti pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntaiyönä yhden aikoihin Tiiriössä. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.78 mg/l tuloksen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
HÄMEENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaiyönä kello 1.50 mahdollisesta rattijuoposta Metsäkulmantiellä. Partio sai havainnon ilmoitetusta autosta Metsäkulmatiellä. Autoa kuljetti kolmekymppinen mies, joka puhalsi tarkkuusalkometriin 0.79 mg/l tuloksen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
HÄMEENLINNA. 18-vuotias mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana Tuuloksentiellä. Hän ajoi 149 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
RIIHIMÄKI. Hätäkeskus ilmoitti lauantai-iltana tien sivuun ajaneesta moottoripyörästä Valtatiellä 3. Moottoripyörästä oli tullut useita ilmoituksia, että se oli ohittanut autoja kovalla nopeudella. Yhden ilmoituksen mukaan kuljettaja olisi heilunut puukko kädessä.
Partio tapasi kyseisen nelikymppisen motoristin ilmoitetusta paikasta. Puukkoa miehen hallusta ei löytynyt, mutta hänellä oli sähkölamautin. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä oli B-luokan ajo-oikeus, joka ei oikeuta kuljettamaan moottoripyörää.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja vaaralliseen esineen hallussapidosta.
RIIHIMÄKI. Partio sai hätäkeskukselta lauantai-iltana tehtävän, jonka mukaan kolme miestä tappelee osoitteessa Välittäjä. Partiolle selvisi, että viisikymppisellä miehellä oli tullut riitaa toisen miehen ravintolasta poistuessaan. Riidan yhteydessä mies oli riepotellut, lyönyt ja lopuksi heittänyt asianomistajan kaupan ikkunaa vasten. Ikkuna oli mennyt rikki heiton seurauksena. Asianomistaja sai tilanteessa sairaalahoitoa vaativia vammoja.
Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja vahingontekona.
LAHTI. Partio oli suorittamassa valvontaa lauantai-iltana Hämeenlinnantiellä, kun sen edessä ajanut henkilöauto lähti kiihdyttämään nopeutta. Partio mittasi auton nopeudeksi 129 km/h nopeusrajoituksen ollessa 70 km/h. Autoa kuljettanutta 18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
LAHTI. 33-vuotias mies rikkoi lauantai-iltana kerrostalon rappukäytävän ikkunan Launeella. Partio otti 33-vuotiaan miehen kiinni rappukäytävästä epäiltynä vahingontekoon.
LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 2.15, että kaksi miestä yrittää tunkeutua Karjalankadulla autotalliin. Partio tapasi viereisen kerrostalon pihasta tuntomerkkeihin sopivan mieskaksikon. Parikymppiset miehet olivat yrittäneet vääntää autotallin oven auki. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä toisen miehen hallusta löytyi kirves.
Kaksikko otettiin kiinni epäiltynä varkauden yritykseen.
HOLLOLA. Keski-ikäisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen lauantai-iltana Messilässä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Nainen käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Hänet määrättiin ajokieltoon.
PADASJOKI. Partio kiinnitti huomiota lauantai-iltana satama-altaaseen ajavaan, perämoottorilla varustettuun avomalliseen veneeseen, jonka kyydissä oli useampi henkilö. Veneessä oli kahdeksan henkilöä, mutta veneessä oli pelastusliivit vain kolmelle henkilölle eikä siinä ollut vaadittavaa toimivaa sammutinta.
Venettä kuljettanut 24-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 0.50 mg/l tuloksen. Häntä epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja vesiliikennerikoksesta.
HEINOLA. Keski-ikäinen mies anasti kaksi pakkausta alkoholijuomia kaupasta Siltakadulla. Vartija lähti myymälävarkaan perään ja sai hänet kiinni juoksukilpailun jälkeen. Miestä epäillään näpistyksestä.
HEINOLA. 26-vuotiaan miehen epäillään rikkoneen puolenyön jälkeen ravintolan ikkunan Tommolassa. Partio tapasi miehen tapahtumapaikan lähistöltä ja otti hänet kiinni.
KÄRKÖLÄ. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaiyönä kahden aikoihin, että Riihimäentiellä oli auto ojassa. Partion mennessä paikalle tapasi se auton vierestä viisikymppisen miehen. Partiolle selvisi, että mies oli nukahtanut rattiin ja ajautunut vastaantulevien kaistan yli ojaan. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1.20 mg/l tuloksen. Kuljettaja on toistaiseksi ajokiellossa.
Mies käytettiin verikokeessa, jonka jälkeen hänet kuljetettiin kiinniotettuna poliisilaitokselle säilöön.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory