Huumekuskin kyydissä vankikarkuri Lahdessa

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli tehtäviä kuluneen vuorokauden aikana yhteensä 223, joista yövuoron partiot hoitivat hieman yli 80. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni kuusi rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä, kaksi tavallista ja yksi rattijuopoista autoili huumepäissään.
Lahti. Partio tapasi 43-vuotiaan naisen kuljettamassa henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena torstaina iltapäivällä Kivimaalla. Hänellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.
Auton kyydissä oli nelikymppinen mies, jolla oli etsintäkuulutus. Hän oli poistunut vankilasta luvatta.
Lahti. Parikymppinen mies autoili ilman ajo-oikeutta torstaiaamuna Lahden keskustassa. Tämä oli hänen 13. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti torstai-iltapäivällä näpistelijästä Simolanmutkan rautakaupassa. Partiolle selvisi, että nelikymppinen mies oli liikkeen sisällä avannut naulapyssylaatikon. Hän oli laittanut laatikon sisällön omaan kassiinsa ja poistunut liikkeestä maksamatta tuotetta. Naulapyssyn arvo oli 669 euroa.
Lisäksi selvisi, että näpistelijä on maahantulokiellossa ja hänellä oli kaksi etsintäkuulutusta vankilaan passitusta varten ja yksi haaste.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti torstaina kello 20 pahoinpitelystä Vesijärven rannassa. Partio tapasi paikalta levottoman 36-vuotiaan miehen. Hänellä oli tullut riitaa tuntemattoman miehen kanssa ja hän oli lyönyt tätä muutaman kerran pään alueelle. Pahoinpitelyn uhri vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.
Lyöjä otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.
Lahti. Partio pysäytti torstai-iltana Ala-Okeroistentiellä henkilöauton, jota kuljetti viisikymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.89 mg/l. Mies on jäänyt kolmesti kiinni törkeästä rattijuopumuksesta ja kahdesti kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vuoden sisällä.
Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Heinola. 52-vuotias mies otti taksikyydin torstaina puolenpäivän aikoihin Hämeenkoskelta Heinolaan ja hän jätti maksamatta 196 euron kyydin päätepysäkillä. Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja häntä epäillään lievästä petoksesta.
Heinola. Kolmekymppinen nainen syyllistyi törkeään rattijuopumukseen torstai-iltana Heinolassa. Partio pysäytti hänen kuljettamansa auton Tommolankadulla. Hän puhalsi seulonta-alkometrin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrin tulos oli 0,72 mg/l. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Orimattila. Hätäkeskus ilmoitti torstai-iltana kello 18 aikoihin, että moottoripyörä oli ajanut henkilöauton perään kovalla vauhdilla Lahdentien ja Kaunistonpolun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että nelikymppinen mies oli ajanut Lahdentietä Orimattilan suuntaan. Hän oli ohittanut edellä kulkeneen auton kovalla nopeudella ja lähtien edelleen ohittamaan tämän edessä ajanutta henkilöautoa. Moottoripyörä osui ohitustilanteessa auton vasempaan takakulmaan, jonka seurauksena moottoripyörä ajautui vastaantulevien kaistan yli ojaan. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja hän sai sairaalahoitoa vaatia vammoja. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,2 promillea eikä hänellä ollut ajo-oikeutta.
Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Orimattila. Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta torstai-iltana Artjärvellä. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän epäillystä rattijuoposta Artjärven kirkonkylällä. Partio tapasi auton kuljettaneen 40-kymppisen miehen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,43 mg/l. Hänet käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi.
Miehellä on kaksi aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Riihimäki. 27-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen kuorma-autolla torstai-iltana Meijeritiellä. Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt epäili miehen kuljettaneen kuorma-autoa päihtyneenä. Ilmoitus piti paikansa, sillä kuorma-autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi ja hänet otettiin kiinni.
Janakkala. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina puolenyön jälkeen, että mies oli rikkonut Tervalantiellä liikehuoneiston ikkunan ja siirtynyt tapahtumapaikan läheisyyteen. Partio otti kiinni tuntomerkkeihin sopivan 32-vuotiaan miehen. Hänen epäillään syyllistyneen vahingontekoon.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory