Poliisijohtaja Sanna Heikinheimon blogi: Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina

NordenBladet —

26.06.2020 klo 14.36Poliisihallitus
Rasismi on rikos. Sitä ei pidä piilotella tai sietää. Suomalaisessa oikeusvaltiossa meillä jokaisella on erinomaiset mahdollisuudet pysäyttää rasisti, oli kyseessä sitten poliittinen päättäjä, julkisuuden henkilö, seinänaapuri tai poliisi.
Näin toteaa Poliisihallituksen poliisijohtaja Sanna Heikinheimo poliisin verkkosivulla tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan.
Ensin oli #metoo, nyt #blm. Molempien ytimessä on sama asia, ihmisten koskemattomuus ja yhdenvertaisuus. Poliisin tehtävänä on turvata perusoikeuksia.
– Suomessa avoimesti rasisti poliisi ei pystyisi kovin pitkään piiloutumaan, väitän. Työtämme arvioidaan joka päivä, ja hyvin julkisesti. Hyvä niin. Säännölliset luottamusmittaukset, yksittäiset kanteluratkaisut tai uutiset epäillyistä väärinkäytöksistä läpivalaisevat niin organisaation kuin sen yksittäiset toimijat. Jokainen kansalainen on omavalvoja, Heikinheimo kirjoittaa.
Poliisi nauttii maassamme poikkeuksellista luottamusta. Se ei ole yksinomaan viranomaisten ansiota, vaan koko suomalaisen yhteiskunnan. Perustana on lainsäädäntö, joka antaa toimivaltuudet ja toisaalta vastuun ja siihen liittyvän valvonnan. Mitä tarkemmin toiminta on ohjeistettu, sitä vähemmän jää tulkinnanvaraa itse työn toteuttajalle.
Poliisijohtaja Sanna Heikinheimon blogi kokonaisuudessaan poliisin verkkosivulla osoitteessa https://blogi.poliisi.fi/kaikkien-turvaaja-kaikkina-aikoina/

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory