Rekka runnoi liikennemerkit kumoon Lahdessa

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli normaali kesäinen vuorokausi. Tehtäviä oli 240, joista yövuoron aikana hoidettiin hieman yli sata. Muutamia päihtyneitä jouduttiin tuomaan putkaan selviämään.
Lahti. Partio sai maanantaiaamuna tehtävän Lepolankadulle, jossa oli murtauduttu kellarikomeroihin. Partio otti kiinni kellaritiloista 27-vuotiaan miehen, jonka epäillään murtautuneen kolmeen kellarikomeroon. Hän oli ehtinyt kantaa komeroista ulos erinäisiä tavaroita. Miestä epäillään varkaudesta.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina puolenpäivän aikoihin rekasta, joka oli törmännyt useampaan tolppaan Ala-Okeroistentiellä rakenteilla olevan kehätien kohdalla olevalla sillalla. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että seitsemänkymppinen mies oli ajanut ajoneuvoyhdistelmällä Ala-Okeroistentietä Salpakankaan suunnasta. Hän oli ajanut ajokaistoja erottavalle keskikorokkeelle ajaen liikenteenjakaja-liikennemerkin yli. Tämän jälkeen yhdistelmällä oli jatkettu suoraan tulevan kehätien liittymäristeyksen yli seuraavan keskikorokkeen päälle, jossa yhdistelmä törmäsi liikennemerkkiin ja valaisinpylvääseen, joka kaatui törmäyksessä. Törmäykset tapahtuivat noin 200 metrin matkalla.
Yhdistelmän kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.
Lahti. 55-vuotias mies törmäsi henkilöautolla liikennevaloihin pysähtyneen auton perään maanantaina iltapäivällä Lahdenkadulla. Asianomistaja oli ajanut lahdenkatua pohjoisen suuntaan ja pysähtyi liikennevaloihin, kun hänen autonsa perään törmättiin. Törmäyksen voimasta hänen kuljettama auto liikkui eteenpäin osuen edessä pysähtyneenä olleen auton perään. Autot vaurioituvat ja autojen kyydissä olleet henkilöt tarkastettiin ensihoidon toimesta.
Partio puhallutti osalliset ja totesi, että 55-vuotias tapahtumaketjun aloittanut mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänestä otettiin verikoe veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina kello 23, että Villähteellä Erstantiellä yrityksen henkilökunta on ottanut kiinni murtomiehen. Partiolle selvisi, että parikymppinen mies oli liikkunut kyseisen yrityksen pihalla. Hän oli lähtenyt juoksemaan karkuun, kun henkilökuntaan kuuluvat miehet olivat tiedustelleet miehen aikeita. Miehet juoksivat nuorukaisen kiinni.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi murovälineitä, kääntöveitsi ja huumausaineiden käyttövälineitä. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus varkauden yrityksestä, murtovälineen hallussapidosta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Asikkala. Poliisille tuli maanantaiaamuna ilmoitus, että nainen tunki laukkuunsa tavaroita ja poistui maksamatta tuotteita sekatavarakaupassa Kartanontiellä. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan kolmikymppisen naisen noin kilometrin päässä tapahtumapaikasta. Hän oli pukeutunut osittain anastamiinsa tuotteisiin. Lisäksi hänen laukusta löytyi osa tavaroista. Anastetun omaisuuden arvo oli yhteensä noin 185 euroa. Naista epäillään näpistyksestä ja hänet kuulusteltiin tapahtuneeseen poliisiautossa.
Heinola. Kuusikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Kouvolantiellä. Hän ajoi pakettiauton ja kevytperävaunun yhdistelmällä 102 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Nopeus mitattiin tutkalla. Kyseisellä tieosuudella oli tapahtuma-aikaan useita tietöitä ja tietyöt olivat käynnissä. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Hämeenlinna. Partio sai maanantaina puolenpäivän aikoihin hätäkeskukselta liikenneonnettomuustehtävän, jossa kaksi henkilöautoa oli törmännyt risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikka tutkinnassa selville, että asianomistaja oli ajanut henkilöautolla Helsingintietä Turengista Hämeenlinnan suuntaan. 25-vuotias nainen oli ajanut Halkovuorentieltä ja hänellä oli tarkoitus kääntyä vasemmalle Hämeenlinnan suuntaan. Hän jätti noudattamatta väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin, kärkikolmion törmäten Helsingintiellä kulkeneen henkilöauton vasempaan takakulmaan. Törmäyksen voimasta auto oli suistunut vastaantulevien ajokaistan yli osuen kaiteeseen ja se paloi korjauskelvottomaksi.
Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory