Omaisuus- ja liikennerikoksia Meri-Lapissa

NordenBladet — Omaisuusrikoksia
Kemissä Pasasenkadulla yritettiin ottaa luvatta käyttöön pyöräkuormaaja ja trukki 15.-16.5.2020 kello 17.00-09.00. Molemmista oli virtalukot rikottu. 15.5.2020 ennen kello 17.00 paikalla oli käynyt kaksi miestä kyselemässä apua auton hinaamiseen. Auto oli ollut jumissa Ylitorvisentiellä. Poliisi jatkaa asian tutkintaa moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksenä.
Torniossa kauppakeskuksen vaateliikkeestä tuli ilmoitus 16.5.2020 kello 13.00 naisesta, joka oli yrittänyt anastaa vaatteita. Myyjän mukaan nainen oli mennyt sovituskoppiin useamman tuotteen kanssa. Nainen oli kohta tullut ulos sovituskopista ja mennyt maksamaan kassalle yhtä tuotetta. Toinen myyjä oli tarkistanut sovituskopin, jossa nainen oli juuri ollut ja huomannut kopissa irrotettuja hintalappuja ja hälyttimiä. Naisen hallusta löydettiin erilaisia työkaluja, joilla hälyttimiä oli irrotettu. 20 -vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen.
Keminmaassa sijaitsevan huoltoliikkeen pihalla olleeseen autoon murtauduttiin 15.5.2020 kello 18.08. Valvontavideolta näkyy, kun tekijä lyö autosta ikkunan rikki ja tutkiin auton moottoritilaa.
Liikennerikoksia
Poliisipartio pysäytti Kemissä Ouluntiellä 16.5.2020 kello 16.30 henkilöauton. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuttu 38 -vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi tuloksen 0,07 mg/l ja hän kieltäytyi huumausaineenpikatestistä. Mies myönsi käyttäneensä edellisenä päivänä amfetamiinia. Mies käytettiin verikokeissa epäillyn rattijuopumuksen vuoksi. Tämä oli miehelle viides kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä.
Poliisipartiota tuli vastaan Keminmaassa Möylyntiellä 16.5.2020 kello 17.06 moottoripyörä jossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyörää pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle kytkettynä. Moottoripyörä ajoi Möylyntieltä pienempiä teitä pitkin Kemiin, jatkaen matkaansa Ajoksentieltä Perämerentiellä. Perämerentiellä poliisiauton nopeus oli lähes 200 km/h etäisyyden pysyessä lähes muuttumattomana moottoripyörään. Moottoripyörä nousi moottoritieltä Keminmaassa Jokisuuntiellä ohittaen punaisen liikennevalon kääntyen oikealle, jatkaen matkaansa Torniontielle ja siitä takaisin Perämerentielle. Moottoripyörä pysähtyi lopulta Jäämerentielle ennen Kallinkankaantien risteystä. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 30 -vuotias mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Tämä oli miehelle toinen kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.
Rajavartiolaitos ilmoitti Pellossa epäillystä rattijuopumuksesta rajatarkastuspisteellä 16.5.2020 kello 21.19. Tarkastuspisteelle oli ajanut hyvin hiljaa henkilöautoa, joka oli puhaltanut tuloksen 0,81 mg/l. 50 -vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory