Kevään keikkojen peruuntuessa Helsingin poliisisoittokunta on suunnannut energiansa lastenvideosarjaan – “Lapset haluavat katsoa videoita uudelleen ja uudelleen”

NordenBladet —

12.05.2020 klo 07.45Helsinki
Helsingin poliisisoittokunta on kevään 2020 aikana julkaissut musiikillisia lastenvideoita Poliisisoittokunnan Youtube-kanavalla sekä poliisilaitoksen Facebook-tilillä. Valistukselliset lastenvideot on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille lapsille lisäämään turvallisuutta arjen tilanteissa.
Aiheina hauskasti toteutetuissa videoissa ovat muun muassa hätänumero 112, kiusaaminen, roskaaminen, liikenteessä liikkuminen sekä turvavälineiden, kuten pyöräilykypärän käyttö.
Videosarjaa on katsottu Facebookissa ja Youtubessa lähes 100 000 kertaa.
– Olemme saaneet runsaasti hyvää palautetta, esimerkiksi sellaista, että lapset haluavat katsoa videoita uudestaan ja uudestaan, iloitsee ylikapellimestari Sami Ruusuvuori Helsingin poliisilaitokselta.
– Turvallisuuskasvatusmateriaalille on ollut kova kysyntä juuri varhaiskasvatuksessa ja alakouluissa. Meillä on useamman vuoden jonot lastenkonserteille. Keikkojemme peruuntuessa koronaepidemian vuoksi meillä on auennut mahdollisuus tuottaa valistusmateriaalia lapsille, ja toivommekin, että esimerkiksi päiväkodit ja koulut tarttuisivat näihin videoihin opetuksensa lisänä, Ruusuvuori sanoo.
Videosarjan jokaisessa jaksossa esitellään yksi puhallinorkesterin soitin. Lapset pääsevät myös jännittämään Poliisileijonan opettavaisia seikkailuja. Mukaansa tempaavissa tarinoissa rosvo, nalle ja kettu oppivat hyviä tapoja ja turvallista liikenteessä liikkumista. Jokaisen jakson opetus jää lapselle hyvin mieleen, koska myös poliisisoittokunnan bändi esittää aiheeseen liittyvän laulun.
Video julkaistaan aina tiistaisin
Videosarjaan liittyy aina myös valmis oppimateriaali. Poliisisoittokunta on laatinut jokaisesta jaksosta kysymyksiä, joiden avulla opettajan on helppo keskustella videon sisällöstä tai antaa kysymykset koululaisille itsenäisiksi tehtäviksi kotiin.
– Videoiden koko tuotanto aina käsikirjoituksesta kuvaamiseen ja editointiin on Poliisisoittokunnan oman henkilöstön käsialaa. Myös monet videoiden lauluista ovat uusia ja sävelletty juuri tätä varten. Jokainen työryhmässä mukana ollut on venynyt ja opetellut täysin uusiakin taitoja. Poliisisoittokunta on uudessa tilanteessa pystynyt mukautumaan ja keksimään asioita yllättävilläkin tavoilla, Ruusuvuori kehuu.
Sarjan jaksot julkaistaan aina tiistaisin Helsingin poliisilaitoksen Facebook-sivuilla sekä Helsingin poliisisoittokunnan Youtube-kanavalla. Sarjasta on tähän mennessä julkaistu viisi jaksoa, jotka käsittelevät hätänumeroa, kiusaamista, suojatien ylitystä, liikennevaloja sekä potkulaudalla ja pyörällä liikkumista. Jaksojen julkaiseminen jatkuu toukokuun loppuun asti, jonka jälkeen soittokunta aloittaa harjoitukset tulevan joululevyn äänitystä varten.
Ohessa linkki videon traileriin: https://youtu.be/9mw7Z5dhmTw
Facebook: https://www.facebook.com/Helsinginpoliisilaitos
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCeAQvXdVY8CWC_JnFrbWomA

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory