Motoristit villiintyivät hurjastelemaan

NordenBladet — Sunnuntain vastainen vuorokausi oli Hämeen poliisissa viikonlopulle ominaisen vilkas. Havaittavissa on, että kevätauringon alkaessa lämmittää, polkupyörävarkaat alkavat aktivoitumaan. Vuorokauden aikana kirjattiin kuudesta pyörävarkaudesta rikosilmoitus. Lukumäärä ei ole vielä poikkeuksellisen suuri, mutta suojaustoimia tehostamalla tätäkin lukemaa saadaan pienennettyä. Poliisi kehottaakin hankkimaan kunnollisen lukon polkupyörän suojaksi. Samalla kerralla kannattaa hankittua pyöräilykypärä, joten pyöräilyn kaksi keskeisintä turvatekijää saadaan kuntoon.
LAHTI
Lauantaina iltapäivällä poliisipartio kiinnitti huomiota ylinopeutta ajavaan moottoripyörään Kariston alueella. Mitattu nopeus 50 km/h rajoitusalueella oli 104 km/h ja 40 km/h alueella 83 km/h. Moottoripyörä pysäytettiin ja sen kuljettajaksi paljastunut mies määrättiin ajokieltoon. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
LAHTI
Poliisi sai lauantaina illalla ilmoituksen näpistyksestä keskustan alueella olevasta kaupasta. Siellä oli jo miehen ikään ehtinyt lahtelaisnuorukainen makeanhimoissaan anastanut suklaapatukoita. Vartija otti miehen kiinni, kun tämä oli poistumassa kaupasta. Herkut saatiin takaisin myyntikelpoisina ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus. Miehellä oli seitsemän aiempaa näpistystä vuoden sisällä.
HAUSJÄRVI
Poliisi sai lauantaina alkuillasta ilmoituksen Oitista epämääräisen rähjäisestä pakettiautosta, jonka kuljettajan epäiltiin olevan päihtynyt. Ilmoittaja oli seurannut pakettiauton kulkua jonkin matkaa. Jonkin ajan kuluttua paikalle tullut poliisipartio tavoitti pakettiauton läheltä viimeisintä havaintopaikkaa talon pihasta. Talon pihassa oli ilmoituksen tuntomerkkejä vastaava mies ja nainen. Kuljettajaksi epäilty mies alkoi satuilemaan tekemisistään, mutta puhutuksen edetessä kertomus paljasti kaksikon olleen autolla liikkeellä.
Kuljettajaksi epäiltyä miestä oli syytä epäillä rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä ajoneuvorikkomuksesta auton puutteellisen kunnon vuoksi. Autoon oli myös kiinnitetty väärät kilvet, jotka poistettiin ja palautettiin katsastusasemalle. Kuljettaja käytettiin verikokeessa.
HAUSJÄRVI
Lauantaina illansuussa liikennepoliisin moottoripyöräpartio havaitsi neljän moottoripyöräilijän ryhmän Riihimäellä ja seurasi sitä Hausjärven suuntaan. Partio joutui pysäyttämään kaksi ryhmän pyöristä, koska niiden kuljettajat kiihdyttivät vauhtinsa törkeisiin lukemiin. Mitattu keskinopeus 80 km/h alueella oli 145 km/h molemmalle motoristille. Molemmat miespuoleiset kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory