Kilvettömät motocrosspyörät otettiin kiinni Kiimingissä

NordenBladet —

08.05.2020 klo 14.01Oulu
Hätäkeskukseen tullut viime viikkoina useita ilmoituksia oransseista kilvettömistä motocrosspyörän tyyppisistä ajoneuvoista, jotka häiriköivät tiealueella, jopa kevyen liikenteen väylillä ja maastossa.
Ajotapa ollut kaahaileva ja etupyörää keulien aiheuttaneet vaaratilanteita muille tiellä liikkujille.
Poliisi onnistui saamaan torstai iltana molemmat ajoneuvot kiinni niiden jälleen syyllistyessä vastaaviin tekoihin Kiimingistä kohti Oulua. Molemmista tehty rikosilmoitus törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Nuorten mieskuljettajien ajokortit otettu poliisin haltuun odottamaan jatkotoimia. Toinen kuljettajista alle 18 v.
Ajoneuvot olivat rekisteröity tieliikenteeseen, mutta rekisterikilvet poistettu ja niiden rakennetta oli muutoinkin muutettu poikkeamaan alkuperäisestä.
Poliisi toivookin että vanhemmat tai aikuiset, jotka huoltajia kiinnittäisivät huomionsa nuorison kalustoon.
Poikkeavat ”mölyäänet” tai juuri tuollainen rekisterikilpien puuttuminen on usein merkki siitä että mopossa/moottoripyörässä ei kaikki ole kohdillaan.
Poliisi arvostaa harrastuksena mopoilua ja moottoripyöräilyä, mutta toiminta tulisi tapahtua pykälien mukaisesti ja turhaa vaaraa aiheuttamatta.
Onneksi pääosa harrastaa oikealla ja asiallisella tavalla, mutta seasta löytyy välissä henkilöitä, jotka ovat mielestään oikeutettuja toimimaan omien halujensa mukaan.
Lisätietoja voin antaa jos siihen jonkun numeron tarvitsee toimittajille antaa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory