Lappeenrannassa raju ulosajo, Etelä-Karjalassa useita liikennerikoksia

NordenBladet —

08.05.2020 klo 11.06Kaakkois-Suomi
Lappeenrannassa torstaina 7.5.2020 illalla paikkakuntalainen alkoholin vaikutuksen alaisena ollut alaikäinen mies menetti kovassa vauhdissa omistamansa henkilöautonsa hallinnan ja suistui tieltä.
Alustavassa tarkastuksessa kaikilla autossa olleille, kuljettajalle sekä neljälle nuorelle matkustajalle, oli aiheutunut eri asteisia vammoja eri puolille vartaloa ja heidät kuljetettiin EKKS:aan.
Tiellä olleista jäljistä päätellen ajoneuvo oli ollut sivuluisussa ennen tieltä suistumista lähes 100 metriä jonka jälkeen ajautunut tieltä kulkusuunnassaan vasemmalle katkoen puita.
Ajoneuvon nopeudeksi onnettomuushetkellä on arvioitu noin 100 km/h tiellä jolla on 60 km/h nopeusrajoitus.
Alustavassa puhuttelussa osa matkustajista kertoi ennen onnettomuutta pyytäneensä kuljettajaa hiljentämään ajonopeutta mutta hän ei ollut reagoinut pyyntöihin. Matkustajat kertoivat myös etteivät he olleet tietoisia kuljettajan olleen alkoholin vaikutuksen alaisena mutta tietoisia tämän nauttineen vähäisen määrän alkoholia.
Alustavissa tutkimuksissa todettiin ajoneuvon turvalaitteiden lauenneen ja ettei kaikki takaistuimen turvavyöt olleet kunnossa, ei ole varmuutta käyttikö kaikki matkustajat turvavöitä joilla oli siihen mahdollisuus.
Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja useammasta vammantuottamuksesta, hänet määrättiin ajokieltoon.
”Onnettomuuden seuraukset olisivat voineet olla vielä vakavammat.”
Keskiviikkona 6.5.2020 yöllä Imatralla henkilöauto oli suistunut kovalla vauhdilla perä edellä omakotitalon kuistille vahingoittaen kuistin ja siellä olleen polkupyörän korjauskuntoon. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Torstaina 7.5.2020 aamupäivällä poliisin suorittaessa liikenteenvalvontaa Luumäellä pysäytettiin pakettiautolla liikkunut paikkakuntalainen mies jonka epäillään syyllistyneen lähes 1.5 promillen puhalluskokeen perusteella törkeään rattijuopumukseen. Mies määrättiin ajokieltoon.
Torstaina 7.5.2020 illalla poliisi sai ilmoituksen jonka mukaan Imatralla paikkakuntalainen mies oli ajanut pakettiautolla päin postilaatikkorivistöä.
Poliisi tavoitti ”väsyneen kuljettajan” sammuneena kiinteistön ulkorappusilta. Miehelle tehty puhalluskoe osoitti kahden promillen lukemia. Mies määrättiin ajokieltoon.
Perjantaiyönä 8.5.2020 poliisi havaitsi Imatralla henkilöauton jonka ajovaloista osa ja tuulilasi oli rikki.
Paikkakuntalaiselle miehelle suoritettu puhalluskoe osoitti 1.5 promillen lukemia ja hänen hallustaan löytyi kannabista. Miehelle suoritettu huumetesti osoitti hänen nauttineen alkoholin lisäksi kannabista.
Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajo-oikeutensa hän oli menettänyt jo aiemmin.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory