Mainos:Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!

Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!

NordenBladet – Lauantaiaamuna ajoin Ivanka Shoshanan ja Allanin kanssa Tarttoon tuodakseni Viron kansallismuseosta pois viimeiset tavarani (keramiikkaa, maalauksia jne.), jotka näyttelystäni olivat museoon vielä jääneet ja jotka eivät viime kerralla mahtuneet autoon. Sen jälkeen tapasimme Marien ja Raidon kanssa ja menimme ensin Narvan maantien numerossa 113 sijaitsevaan Kebab Pizzaan (se on heidän naapurinsa oma ja siksi en kai saisi sanoa, että se on aivan kamala loukko, hahhaaa :D). Pitsat sen sijaan olivat isoja ja edullisia ja niiden makukin oli ihan okei.

Vatsat täynnä ajoimme Kvartalin ostoskeskuksen neljännessä kerroksessa toimivaan V Spa:han (Riia 2, Tartto), jossa ostimme perhelipun, johon sisältyy vesimaailman neljä saunaa ja urheiluhuone, suolamaailma sekä saunamaailma. Neljä ihanaa tuntia! En malta odottaa, milloin lähdemme sinne uudelleen, todella miellyttävä paikka. Spa-nautinnon jälkeen poikkesimme nuoremman sisareni Hanna-Liisan luona ja jätimme Ivankan illaksi ja yöksi hänen luokseen, itse lähdimme Vorbusele Marien ja Raidon luokse. Olimme kaikki suhteellisen väsyneitä, joten ilta rajoittui vain yhteen filmiin ja muutamaan pokeripeliin, kuten meillä on tavatessamme muodostunut perinteeksi (pokeri- ja hauskanpitoilloistamme voitte lukea lisää esimerkiksi TÄSTÄ).
Sunnuntaina ajoimme takaisin Tallinnaan. Ajamme aina mielellämme Imaveren, Kabalan, Türin, Kehran ja Raplan kautta, niin nytkin. Saavuimme kotiin lounaaksi ja ryhdyin valmistamaan illallista. Minulla on nyt täysin UUSI JÄRJESTELMÄ! Ei mitään huonoja E-aineita! Eniten huolehdin siitä, että ruoka olisi mahdollisimman säilytysaineetonta (säilytysaineista, joita ehdottomasti kannattaa välttää, lue TÄSTÄ). Ulkona käydessä emme tarkkaile sitä, mutta päivittäin en enää osta esimerkiksi täynnä säilytysaineita olevaa leipää tai juustoa. Kirjoitin itselleni hyvin pitkän taulukon, jossa ovat huonot e-aineet ja seuraan huolellisesti, etten laita sellaista tuotetta ostoskoriini. Olen säännöllinen e-Selverin asiakas. Internetistä on helppo ja mukava ostaa ja seurata tuotekuvausta. Jo kerran haettu tuote jää ”Minun tuotteeni” kohdalle talteen, niin että seuraava osto sujuu jo nopeammin ja tuotekuvausta tarkkaan tutkimatta. Erikoistuotteiden kohdalla kaupalla on tosin luokat laktoositon, gluteeniton, sokeriton, vegaani ja luomu, mutta haluaisin, että olisi myös säilytysaineeton luokka!

Tein yrityksen Maks & Moorits ”Ulkofileepaisti karhunlaukan kera”. Paistoin lihaa hitaasti uunissa pitkään, sillä viikonloppuna sähkö oli tavanomaista edullisempaa (sähkön tämän hetken hintaa voitte mukavasti SEURATA TÄSTÄ NordenBladetin sovelluksella kotisivullamme). Tuli erittäin maukas liha. Oheen tarjosin lisäksi paistinperunoita, herneitä ja tuoretta Grüne Fee -lehtisalaattia hapankerman kera. Juomaksi tällä kertaa kevätesikkotee – luonnollisesti puhtaasta luonnosta ja itse poimittu. Kevätesikon hyvistä hoito-ominaisuuksista voitte lukea TÄSTÄ. Nammmm…

Maanantai oli 22. päivä eli Allanin & Helena-Reetan päivä! Me vietämme sitä joka kuukauden 22. päivä niin kauan, kunnes siitä tulee valtiollinen juhlapäivä (eli siis ikuisesti, hahhaaa…) Kuten tuona päivänä olemme luoneet perinteeksi, valmistan aina joko lasagnen tai kermakakun (tai sitten molemmat!) ja Allan tuo minulle uuden ruukkukukan (tai sitten leikkokukkia). 💘💘💘Eilen kävimme Keilan kulttuurikeskuksessa, jossa esiintyi Comedy Estonia stand-up -esityksineen ”Sügistuur” (syyskiertue, lippu 15,90 EUR). Esiintyivät (tarkka line up): ensimmäisessä osassa Daniel Veinbergs, Claus Mootse, Roger Andre ja Mikael Meema sekä toisessa osassa Rauno Kuusik, Aleksandr Popov, Karl-Alari Varma ja Ari Matti Mustonen. Illan juonsi Sander Õigus.

Sali oli kansaa täynnä (tuntuvasti nuorempi yleisö kuin viikko sitten samassa paikassa olleessa ”ITKE tai NAURA” -esityksessä, josta kirjoitin TÄSSÄ). Minulle oli uudenlainen elämys, että esityksen aikana salissa juodaan olutta, konjakkia ja muuta tavaraa, ja että illan juontaja itse nautiskellen vitsailee siitä. Koko ajan saapui myöhästyneitä, joista samoin tuli heti esityksen osa. Loistava improvisointitaito! Otin lavasta kuvan, mutta koska valaistus oli heikohko, minun piti itse piirtää Sanderille kasvot (kuten Mister Bean Whistlerin äidille elokuvassa ”Bean – äärimmäinen katastrofielokuva”). Ilta oli tunnelmallinen ja sen upeana päätöksenä oli valokuvasessio, jossa esiintyjät antoivat ottaa kuvia vieraiden kanssa. Siten tuleville ”Syyskierroksen” vierailijoille ennakkotietona, että kuvia voi ottaa myös jälkikäteen 😂😂😂 hahhaaa… Juuri ennen meitä asettui ammattimaisiin asentoihin aina iloinen ja räiskyvä vaikuttaja (influencer) ja TV3Playstä tuttu vauvabloggaaja Kristina Suuroja-Pärtelpoeg, joka vieraili esityksessä yhdessä ystävättärensä Brigitte Susanne Huntin kanssa.

Joka tapauksessa… esitys oli hauska, ilmapiiri oli vapaa (lue: kohtuullisen sopimaton). Viron eturivin koomikot olivat äärettömän ystävällisiä ja mukavia ja heti kotiin päästyäni minulla heräsi halu mennä ostamaan liput Comedy Estonian uuteen tilaisuuteen. Seuraavalla kerralla sitten Ari Matti Mustosen ”Flamingo”, jota lämmittää Mikael Meema.

Tässä tänään kaikki, voikaa hyvin!Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:

Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!
Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory