Mainos:Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!

Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!

NordenBladet – Ennen kaikkea, KAUNISTA MIESTENPÄIVÄÄ, RAKKAAT MIEHET!! Mitäpä me naiset tekisimme ilman teitä?! Emme selviä ilman teitä! 🙂 Kuten aina, en tiedä mistä blogiani aloittaa ja mitä jättää jutusta pois, sillä välitettävää arvokasta tietoa kerääntyy niin paljon. Päivä kerrallaan blogin kirjoittaminen olisi ehkä todellakin helpompaa… Mutta yritän kertoa teille viikon merkkitapahtumat.

MAANANTAI – Teimme Viron ja Suomen NordenBladet-sivuille kivan sovelluksen – sähkönhintakatsauksen: SÄHKÖN HINNAN LUNTTILAPPU.

Lupaan, että niille, jotka pitävät säästämisestä, sähkön hinnan lunttilappu on elämää muuttava. Viron sähkönhinnat ovat viime aikoina olleet hyvin korkeat ja välillä niin korkeat, että järkevää on sellaisena aikana käyttää vähemmän sähköä (esimerkiksi lihaa ei kannata paistaa uunissa kolmea tuntia ja pyykinpesuakin olisi fiksua siirtää eteenpäin). Hyvä esimerkki on 15. marraskuuta tehty Viron ja Suomen sähkönhintojen vertailu. Ero on niin suuri! (ks. alla olevaa vertailutaulukkoa).

Meidän taulukkomme on hyvin helpposelkoinen (kuin liikennevalo, joka näyttää vihreällä edullisia hintoja, keltaisella keskinkertaisia hintoja – 10-20 eurosenttiä kWh) ja punaisella kuvataan sähkönhinta, joka on 20+ eurosenttiä kWh:ta kohti. Taulukko näyttää sekä tämän päivän että huomisen sähkönhinnat ja se on nähtävissä sekä verkkosivulla että matkapuhelimessa. Säästeliäs sähkön käyttäminen on myös luonnolle hyvä, joten joka tapauksessa on hyvä verrata sähkönhintoja ja kuluttaa oikeaan aikaan. Lue sovelluksesta lisää tästä: SÄHKÖN HINTA LIVE.


Säästämisestä puheen ollen haluaisin puhua myös kuudesti vuodessa ilmestyvästä Skandinavian Voguesta. Minä pidän heidän liiketoimintakonseptiostaan – aikakauskirjan voi vaan tilata, joten kaupan tiskeille ei jää mitään vetelehtimään. Tilasin kerralla kaksi ensimmäistä (tähän mennessä ilmestynyttä) numeroa. Upea työ, jonka Martina Bonnier ja hänen toimittajatiiminsä on tehnyt. Jokaisella henkäyksellä on korkeaa muotia (haute couture) ja laatua aistittavissa sekä aikakauskirjoissa että verkossa. Pidän peukkuja, että tyttärien onnistuu olla niin menestyneitä, että eräänä päivänä meidänkin pieni pohjoismainen perhebrändimme Elisheva & Shoshana löytää oman paikkansa tämän aikakauskirjan kansien välistä.
TIISTAI – Sähkömarkkinoiden hintalunttilapun markkinointi

Herätyskello soi hyvin aikaisin. Minun piti viedä Ivanka kouluun ja itse olin hyvin, hyvin väsynyt, sillä maanantaina olimme paiskanneet sähkönhinnan tarkkailutaulukon verkkoon ja sen testaaminen oli kestänyt puoleen yöhön. Vielä tänäänkin kirjoitettu koodi on vasta lapsenkengissä ja suunnitelmissa on tehdä useita lisäyksiä (esimerkiksi hinta arvonlisäveroineen) ja samoin suunnittelemme tekevämme kaasunhinnassakin lunttilapun. Koska kiinnostus ja palaute on ollut suurta (no, onkin todella tarpeellinen juttu!), harkitsemme tekevämme täydennyksen, jolla blogijat, verkkosivujen ylläpitäjät tai kuka tahansa kiinnostunut voisi näyttää tämän sähkön hintataulukon omalla sivullaan. Koko tiistai kului sovelluksen markkinointiin.

Oh, pahus, tiistaina sattui myös yksi typerä asia… Nimittäin, kun toin Ivankan koulusta kotiin, entinen mieheni lähetti minulle kesken ajomatkan tekstiviestin, joka sai minut niin tolaltani, että ymmärrättekö: EKSYIN TIELTÄ. Käännyin väärin tieltä, jota olen ajanut yhdeksän vuoden ajan joka päivä, siinä tilassa ajoin, kunnes äkkiä olin 40 km päässä kotoa. Pysäytin auton, soitin Allanille, rauhoituin, kytkin päälle ”Wazen” ja ajoin kotiin. Ei tapahdu vain Venäjällä, vaan tapahtuu myös Helena-Reetille.

⬇⬇⬇ Tällaiselta näytän tyynykasvoisena 😀

KESKIVIIKKO – Bernin paimenkoira ja komediaesitys “ITKE TAI NAURA”.

Entisellä naapurin naisellani (kyllä, sillä samalla, joka tekee ihania Napoleonin kakkuja), syntyi koiralle pari kuukautta sitten pennut 🐶. Mieletöntä, miten suloiset. Jo 2012 vuonna suunnittelin, että otan itselleni koiran… Tein siitä jopa kaksi blogipostitusta: Me otamme koiran VOL1 (kirjoitettu viroksi) alaotsikolla ”Miksi meille koira, millainen koira ja miten suostutella mies siihen” ja VOL2 (kirjoitettu viroksi) alaotsikolla ”Valmistelut”. Mhmmm… tähänkään mennessä meillä ei ole koiraa. Pääsyy on oikeastaan se, että koira sitoo. Kun on paljon työmatkoja, ei ole järkevää hankkia eläintä. Kissa selviää poikkeuksena pari päivää yksikseenkin. Joka tapauksessa, naapurilla on vielä kaksi urospentua jäljellä ja minun piti käydä katsomassa niitä ”varmuuden vuoksi”. 🙂Kulttuuritapahtumia tulee ovista ja ikkunoista. Keskiviikoksi suunnittelimme Keilan kulttuuritalossa järjestettävää Henrik Normannin juhlaesitystä ”ITKE tai NAURA”, jossa hän on lavalla säteilevän Brigitte Susanne Huntin kanssa. Brigitte on lähes kuin nuori Anu Saagim… en oikeastaan tiedä, onko oikein sanoa niin, sillä Anu Saagim on vuosia näyttänyt nuoremmalta kuin 35 ja hänen uhmakkuuttaan ei ilmeisesti pysty kukaan ylittämään. OK, se siitä. Ajatus on se, että Brigitte on reipas ja aloitekykyinen, ja on hienoa ja jopa inspiroivaa katsella, millainen vauhti hänellä viihdealalla in miten itsevarmana hän osansa hoitaa. Ja Normann on todellakin tunnustamisen arvoinen! Toisinaan on kyllä ollut sellainen tunne, että hän ei pysty irtautumaan Maien roolistaan, mutta se on lähinnä sellaista turhaa huolta minun taholtani. Komedia erilaisista tyylilajeista kaikkein vaikein. Yrittäkääpä keksiä hyviä vitsejä ja naurattaa kansaa vuosien ajan. Ei ole helppoa. Erittäin ystävällinen ilmapiiri oli ja kiva ilta samoin. Muuten, kaikille Normannin ihailijoille suosittelen hänen hiljattain ilmestynyttä kirjaansa ”Tee nalja, Normann” (Pilaile, Normann)!

TORSTAI – Päivä perheelle ja lapsille.

Koska seuraan nyt päivittäin itsekin sähkön hintoja, en raaskinut pestä pyykkiä viikon alkupuolen korkeiden hintojen aikana. Eiliseen mennessä oli kertynyt valtava kasa likaista pyykkiä, jota sitten eilen edullisemman sähkönhinnan aikana aloin pestä. Pesin monta koneellista pyykkiä, siivosin, kehuin miestä, silitin kissaa ja puuhasin lasten kanssa. Ivankan kanssa käyn jo vuosia yksityisessä savipiirissä ja hänen kehittymistään on aivan ilo seurata vierestä. Käsityö on meidän perheessämme arvossaan. Tällä hetkellä valmistamme jo monetta tuntia keraamisia lahjoja ystäville. Niitä samoja kauniita saviastioita vasta valmistumisvaiheessa näette TÄSTÄ. Eikös ole kivoja? Olen itse niin innoissani näistä Ivankan luomista lumiukko-astioista.PERJANTAI – Kansainvälinen miestenpäivä.

Meidän talossamme arvostetaan kaikenlaisia merkkipäiviä, sillä me rakastamme erittäin paljon syömistä ja pidämme myös siitä, että on syytä juomiseen 😀 hahhaaaa. Tänään lapset eivät menneet kouluun, Estella Elisheva on kaksi viikkoa kotiopetuksessa ja Ivanka Shoshanan jätimme samoin tänään kotiin. Nukuimme pitkään, tein mukavan aamiaisen (tattaripuuro, muna, oliiveja, tuoretta kurkkua, vihreää maustetta ja hapankermaa) ja sitten lähdin hammaslääkärille. Kävin toista kertaa Unimed-klinikalla Jelena Jegorovan luona ja minun pitää sanoa, että hän on elämässäni ensimmäinen hammaslääkäri, joka ei säästele puudutusaineen käytössä… aivan toisenlaista käydä hammaslääkärillä, kun ei tarvitse kärsiä sitä poraamisen aiheuttamaa särkyä. Sitten tulin kotiin puolet kasvoista aivan tunnottomina ja aloin kattaa miestenpäivän pöytää. Paistoin rapean kananfileen, makaroneja ja oheen tarjosin säilykeherneitä, raejuustoa ja tomaatti-hapankermasalaattia. Jälkiruoaksi valmistin sen sijaan mehukkaan rahka-kermakakun, jossa oli runsas manteli- ja banaanikuorrutus.

Ja tämän päivän blogin päätökseksi vielä kerran: ELÄKÖÖN MIEHET! Hienoa, että olette olemassa, minusta teidän päiväänne voisi viettää joka päivä 🙂
Halaan ja suukottelen! Seuraavaan kertaan!

Ja tunnelman luomiseksi miehille vielä yksi kiva kappale: Yaki-Da – I Saw You Dancing

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:

Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!
Helena-Reet: Kylän juhannuskokko, toinen koronarokote, puutarhatyöt ja mukava lauantai-ilta Keilassa ravintolassa Legends Diner + VALOKUVAT!
Helena-Reet: Heraproteiinista ja rauhallisesta päivän alusta, uudesta ajettavasta ruohonleikkurista, Invanka-setistä ja lisäksi tästä päivästä…
Helena-Reet: Kesä!!! Meidän viikonloppumme + ISO KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Hygge aamu, hieman mainosta meidän E&S-hittituotteillemme, sulkapallo ja tämä päivä SUURENA KUVAGALLERIANA!
Helena-Reet: Puutarhasta inspiraatiota saanut maalaus ”Lapsuus”, vielä yksi asiakasarvonta, lunastettava lahja, mukavat valtion metsätalouskeskuksen virkistysalueet ja viikon suurtapahtuma! + ISO KUVAGALLERIA KAIKESTA!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory