Mainos:Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!

Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!

NordenBladet – Virossa on ollut ankara talvi jo monta viikkoa. Viime viikko oli niin kylmä, että meillä jäätyi kylpyhuoneessa suihkun putki kolmeksi päiväksi. Tavallisesti kun niin tapahtuu, vien kylpyhuoneeseen sähköisen lämpöpatterin, mutta… miten raaskit sen tehdä, kun sähkön hinta ylittää kaikki normaaliuden rajat. Joulukuun 7. päivänä hinta nousi yli tuhannen euron megawattitunnilta (ks. TÄSTÄ). Jätin jäätyneet putket silleen ja lähdimme sen sijaan kylpylään.

Onneksi nyt voi meidän oman taitavan IT-osastomme työn ansiosta seurata päivittäisiä sähkön hintoja NordenBladetista (joka päivän sähkönhinnat TÄSTÄ). Katson joka päivä taulukosta, milloin sähkö on edullista, ja suunnittelen energiaa kuluttavammat toiminnot edullisemman sähkön hinnan ajalle. Olen jo säästänyt sillä viimeisen kuukauden aikana melkoisesti! Sähkön hintataulukko on kaikkien saatavilla ilmaiseksi – katso joko NordenBladet.ee etusivulta tietokoneesta tai puhelimesta.

Jos kuitenkin unohdamme pakkasen ja kalliin sähkön, ulkona on megakaunista – täydellisen kaunis talvisää, luminen ihmemaa, rauha, hiljaisuus, tasapaino! Maalla asuen ihminen löytää tasapainon, joka kaupungissa tahtoo kadota! Elämä maalla ON TODELLAKIN HUIPPUVERRATONTA!!!! Minulla elää täällä aidan takana metsässä kolme saksanhirveä tai metsäkaurista… en tarkkaan tiedäkään (TÄSTÄ näette, miten suloisia ne ovat), jotka säännöllisesti käyvät puutarhassani syömässä (parasta herkkua niille ovat kompostikasaan viedyt omenat).

Torstaina kävimme taas Estonian konserttisalissa katsomassa operettia. Sen jälkeen, kun kirjoitin operetista “Luxemburgin kreivi” (lue TÄSTÄ), jossa kreivin roolissa esiintyi oopperasolisti Reigo Tamm, ja kirjoitin, etten tosin ole suurin operettien ihailija, mutta esitys oli todella kiva, Reigo lähetti minulle kirjeen ja sanoi, että suosittelee katsomaan myös unkarilaissyntyisen itävaltalaissäveltäjän F. Lehárin operetin ”Iloinen leski” (hintatiedot: lippu 25,20 EUR). Kävimme kuuntelemassa ja oli todellakin upea! Esitykselle lisäsi maustetta myös hieno taiteilijatyö – lavan muotoilu ja upeat puvut. Niin suloista, että saan blogiin palautetta ja suosituksia siitä, mitä kannattaa mennä kuuntelemaan ja katsomaan. Kiitos! Nyt joku voisi suositella minulle pohjoismaisiakin operetteja, joissa Viron kansallisoopperassa tai Suomessa tai Ruotsissa voisi käydä 🙂

Operetin jälkeen poikkesimme Solaris-keskuksen ruokakaupassa ja otimme keskuksen pysäköintihallista auton. 16 euroa parin tunnin pysäköinnistä! Se tuntui tosi kalliilta, varsinkin kun sitä vertaa operetin lähinnä edulliseen hintaan.Mitä muuta olemme sitten tehneet? Mitä muuta on tapahtunut?

Estella Elisheva kävi Oscarin synttäreillä (Lasnamäellä Snipers Paintball Klubissa leikkimässä paintballia) ja sitten istuimme kaikki yhdessä ja nautimme Allanin vanhempien luona hänen veljensä valmistamia mahtavia klubivoileipiä (taisi olla sellainen nimi?). En olekaan ennen niin mahtavaa ja runsaasti päällystettyä voileipää syönyt! Todellinen gourmet-voileipä!Tiistaina 7. joulukuuta oli Marguksen 52. syntymäpäivä (ex-mieheni ja lasten isä). Hän tapasi lapset tiistaina ja kun hän toi lapset kotiin, kutsuin hänet sisään – tein yllätyskakun ja lapset antoivat lahjansa. Molemmat tekivät söpön kortin, Estella antoi solmion ja Ivanka itse maalaamansa akryylimaalauksen ”Ivanka ja isä”, joka oli puoli vuotta esillä Viron kansallismuseon näyttelyssä. Ivankan maalauksesta olen kertonut aikaisemmin ja myös blogissamme ElishevaShoshana.com TÄSSÄ. Se oli ensimmäinen kerta, kun istuimme saman pöydän ääressä, minä, Allan, Margus ja lapset.
Meidän talossamme käy koko paistaminen ja kokkaaminen… nyt alkoi myös piparkakkukausi ja joulukuinen juhla-aika alkaa saada vauhtia. Se, joka ei ole vielä ostanut lahjoja, voi joulukuun loppuun saakka hankkia Elisheva & Shoshanan käsityökosmetiikkaa ja hoitotuotteita ystävähintaan! Alennuskoodin ja ostotiedot löydät TÄSTÄ!

Estella teki juuri juusto-valkosipulilevitettä ja Ivanka kortisteli piparkakkuja. Nyt alan heti laittautua ulos. Tänään on ”Viro etsii supertähteä” -superfinaali Sakun suurhallissa!

Kaunista sunnuntai-iltaa! Huomiseen!


Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!
Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!
Helena-Reet: Mitä se oli, mitä minulle tapahtui?
Helena-Reet: Meidän elämämme maalla eli Kardashianit virolaiseen tapaan… tai mitä tahansa + Resepti: Aasialaisperäiset mausteiset naudansuikaleet terävässä kastikkeessa
Helena-Reet: 4 syntymäpäivää (SUURI KUVAGALLERIA!)
Helena-Reet: Kolmas punkkirokote ja suunnitelmat tälle päivälle
Helena-Reet: Tartossa kansallismuseossa käynti, miehet parturoivat itsensä kaljuiksi + tunnustus: Kyllä, minulla on uusi mies!

Kuvat: NordenBladet / Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory