Mainos:Helena-Reet: Lag BaOmer, Valpurinyö, Siivoustalkoot ”Teeme ära!”, Eläintarhassa käynti, ”Pingviininpoika Lolon seikkaulut” jne. + kuten aina, joitakin mukavia RUOKAJUTTUJA!

Helena-Reet: Lag BaOmer, Valpurinyö, Siivoustalkoot ”Teeme ära!”, Eläintarhassa käynti, ”Pingviininpoika Lolon seikkaulut” jne. + kuten aina, joitakin mukavia RUOKAJUTTUJA!

NordenBladet – Viime viikonloppu oli hyvin vilkas. Huhtikuun 30. päivänä (18. Ijar) oli Lag BaOmer, se alkoi oikeastaan huhtikuun 29. päivän illalla. Juutalaisten pyhät ovat liikkuvia ja tänä vuonna se sattui samalle päivälle Virossa yleisesti tunnetun Valpurinyön kanssa. Tänä vuonna Viron juutalaisyhteisö ei koronarajoitusten vuoksi järjestänyt tavanomaista suurta tilaisuutta, mutta joka haluaa lisää aavistusta tästä juhlasta, voi lukea ja katsoa esimerkiksi minun vuoden 2017 tilaisuudesta tekemääni katsausta.

SUURI kuvagalleria: Viron juutalaisyhteisö vietti Lag BaOmeria

Valpurinyönä ja 1. toukokuuta pidettäviä Vappujuhlia ei tänäkään vuonna Covid-19-rajoitusten vuoksi tapahtunut. Jos rehellisesti sanon, en tiedäkään, milloin viimeksi isossa julkisessa Valpurinyön tilaisuudessa kävin ja myöskään noitien sapattiin Blocksbergin vuorelle en ole pitkään aikaan sattunut (hahhaa… that supposed to be a joke). Viime aikoina olen pitänyt enemmän pienistä, omassa tuttavapiirissä järjestetyistä juhlista/tapahtumista. Pieni kylä, jossa asun, on kuitenkin jo vuodesta 2008 lähtien erittäin ahkerasti osallistunut koko Viron siivoustalkoisiin ”Teeme ära!” (suomeksi suunnilleen ”Hoidamme homman!”). Tänä vuonna siivosimme kotia ympäröivistä ojista ja metsänlaidoilta suuren jätekontillisen roskaa ja istutimme maantien reunaan 600 kuusentaimea!

Aamulla vatsa kunnolla täynnä (maukas munakas – Shakshuka/Shakshouka, oheen marinoitua tomaattia, marinoitua kurkkua, raejuustoa ja luonnollisesti iso kuppi kahvia), lapset vaatteisiin, lapio vajasta mukaan ja toimintaan 😀

(blogi jatkuu kuvagallerian jälkeen)

Sunnuntaina sää oli hyvin kaunis ja päätimme mennä Tallinnan eläintarhaan (Paldiski maantee 145, Ehitajate tee 150, 13522 Tallinn, koduleht: tallinnzoo.ee). Siitä huolimatta, että kaikkialla muualla kaikenlaiset koronarajoitukset olivat voimassa, eläintarha oli auki ja täynnä väkeä. Covidin vuoksi ei valitettavasti näytetty kaikkia eläimiä, siksi ns. ”puolet jäi näkemättä”. Olimme kai ainoat, jotka käyttivät maskia. Eläintarha oli muuttunut paljon siitä ajasta, kun viimeksi kävin siellä. Tienvarret olivat kauniit ja siistityt ja syntyi hyvin lämmin tunne. Oli hienoa kävellä ja viettää yhteistä sunnuntaita, kunnes eräänä hetkenä Ivankalle tuli mieleen piirretty elokuva ”Pingviininpoika Lolon seikkailut” (tämä v. 1988 valmistunut piirretty elokuva on muuten valittu Viron kauheimpien lastenelokuvien top-listalle). Siinä on useita pelottavia kohtia ja siinä isoisä Piigo sanoi, että ”Ihmiset, ne tuovat meille vain onnettomuutta…  ja vievät eläintarhaan”. No, sillä lailla siis. Suuntasimme askeleemme kotiin päin ja teimme monta tuntia puutarhatöitä. Illaksi tein kuitenkin perunoita ja maukkaan kermaisen sienikastikkeen. Muuten, ne ihanat suppilovahverot tuli poimituksi myöhäissyksyllä — marraskuun alussa! Lue Keltaisesta Kantarellista lisää TÄSTÄ.

Tänään maanantaina päivä kului laskuja maksaessa, erilaisten työasioiden parissa puuhatessa, Estella Elishevan ja Ivanka Shoshanan yhteistä syntymäpäivää suunnitellessa ja monien ihmisten kanssa Facebookin välityksellä yhteistyötä pohtiessa. Lisäksi tein myös pientä verkkoshoppailua. Ostin ON24:stä lapsille pihalla olevaan kiipeilykeskukseen lisää köysitikkaat; halkaisijaltaan 4,26 metriseen trampoliiniin turvareunan ja uuden 160×200 cm jousipatjan. Ivankalla oli tänään koulua ja uintia, Estellalla Georg Otsin musiikkikoulussa viulunsoitossa esiintyminen (tallentaminen).

Pikaisiin bloggaamisiin! Halauksia!
Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Kuvat: NordenBladet (Helena-Reet Ennet)


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory