Mainos:Helena-Reet: Äitienpäivä + toukokuun puuhia puutarhassa

Helena-Reet: Äitienpäivä + toukokuun puuhia puutarhassa

NordenBladet – Huomenta! Säät ovat muuttuneet niin kauniiksi, että aamuisin ei enää halua nukkua pitkään. Kello viiden-kuuden aikaan uni katoaa ja sitten haluaisi heti alkaa toimia puutarhassa. Odotin eilen malttamattomana, voisiko jo alkaa leikata ruohoa, mutta en halunnut naapureiden vuoksi alkaa niin aikaisin käynnistää ruohonleikkuria. Nautin pitkään ja rauhallisesti aamukahvia ja tein oheen tattaripuuroa (koristeluksi lisäsin raejuustoa, punajuurta, tilliä ja marinoitua tomaattia sekä kurkkua). Sitten lähetin perheen töihin ja kouluun ja menin keräämään kevätesikkoja kuivatakseni niitä talveksi. Rohdoskasvien poimiminen ja kuivaaminen on yksi suurista harrastuksistani!

Sitten alkoi ruohonleikkuu ja muut puutarhatyöt. Pääosa toukokuusta onkin kulunut puutarhassa puuhailun merkeissä. Raivasin palasen syreenivesakkoa ja istutin kellarin päälle laventeleita. Kukkalaatikoihin panin samettikukkia. Koska (mausteaine-) penkkejä en ole vielä ehtinyt tehdä (penkkilaatikot ovat jo valmiina ja myös säänkestäviksi petsatut, mutta niitä ei ole vielä asetettu paikoilleen), niin istutin yhden satsin timjamia ja oreganoa sen sijaan suureen kukkaruukkuun. Kuusista leikkasin alimmat, maata vasten olevat oksat, jotta niitä olisi helpompaa huoltaa, ja levitin tyven ympärille havupuumultaa. Työskentelyn aikana tapasin myös yhden jättimäisen etanan. Ensin pelästyin, että ehkä se on se kauhea espanjansiruetana, mutta lähemmässä tutkimuksessa selvisi, että kyseessä on sittenkin viaton kotimainen pantterietana, joka käyttää ravinnokseen lahoavia kasveja ja kasvinjäänteitä, ja on puutarhassa pikemminkin hyödyllinen olento. Olemme ehtineet tänä vuonna myös polttaa oksia ja muita risuja – esimerkiksi purimme osittain vanhan aidan, joka meni nuotioon. Tänään pitäisi saapua Hortesesta 200 (80-100 cm pituista) tuijaa – Brabanti.  Ne on suunnitelmissa sijoittaa osittain kasviaidaksi paikkoihin, joista aita purettiin. Vuonna 2017 ostin Hansaplantista sata 100 cm tuijaa (katso blogi TÄSTÄ), ne ovat tähän mennessä jo ihan kivasti kasvaneet pituutta.

Illalla vieraat poikkesivat ja toivat suuren pussillisen tuoretta metsästä poimittua karhunlaukkaa. Nami-nami… siitä tulee tänään maukas tuoresalaatti! Vastaan annoin heille kotipuutarhasta poimittuja ja pakastettuja edellisen vuoden tyrnimarjoja.

Halauksia!

(puutarhagallerian jälkeen löydät toisenkin gallerian, johon postitan joitakin kuvia menneestä äitienpäivästä).

Sunnuntaina (9. toukokuuta) oli äitienpäivä!  Sain Estellalta suloisen ruukkukukan ja rasiallisen lohta (hän tietää, että se on yksi suosikkiruuistani) ja Ivanka oli tehnyt minulle suuren kasan erilaisia kortteja! Rakastan teitä niin kovin – Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana!! Olette minun silmäteräni, iloni ja huoleni!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Kuvat: NordenBladet (Helena-Reet Ennet)


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory