Helena-Reet: 11 VIISAUTTA, JOITA tänään suosittelisin itselleni 19-vuotispäiväni aattona… JA vastaus kysymykseen: ”Valitsisinko Sinut vai 10 miljardia euroa?”

Helena-Reet: 11 VIISAUTTA, JOITA tänään suosittelisin itselleni 19-vuotispäiväni aattona… JA vastaus kysymykseen: ”Valitsisinko Sinut vai 10 miljardia euroa?”

NordenBladet – Tiedätkö, paljonko täytät? Kuvitelkaa, en koskaan tiedä, minkä ikäinen olen ja paljonko täytän… Kun ajattelen sitä tai kun joku kysyy sitä minulta, niin vähennän tästä vuosinumerosta oman syntymävuoteni… Tietysti tiedän, ”sekö ikä” vai ”oikeastaan se”… mutta KUMPI sitten, sitä minun pitää aina laskea… Onko se normaalia?

Johonkin ikään asti halusin ehdottomasti olla vanhempi kuin todellisuudessa olin (no, kuten me kaikki). Näen sen vaikkapa omista lapsistani. Kun esimerkiksi sanon Ivankalle, että ”Oh, sinä minun tipuseni”, niin hän pahastuu… Hän sanoo, ettei ole mikään tipu, vaan pikemminkin kana, sillä kana on vanhempi ja tipu on vauva. 🐣🐥🐤😀 hahhaaa..

Joskus ajattelin, että ennen yhtä tai toista ikää minua ei oteta vakavasti… täyttäisinpä lopultakin 26 tai 28 vuotta, jne. Vielä ennen sitä ajattelin, että menestyksekkääksi tuloon riittää se, että opiskelee ja ponnistelee hyvin tai sitten toista tietä menemällä, yksinkertaisesti löytää itselleen rikkaan miehen. Kumpikaan vastaus ei ole oikea. Minulla ei ollut uskoa itseeni ja ajattelin, että kun n. 19-vuotias puhuu ideoistaan, häntä ei oteta vakavasti. Minua ei otettukaan vakavasti, koska minä itse väärine uskomuksine ja näkemyksineni tapoin suuren osan luovuudestani ja vaikka jokin hyvä idea olikin, ei ollut tietoja, miten se toteuttaa, keneltä kysyä neuvoa, miten toimia. Nykyajan nuoret ovat siinä mielessä paljon minua edellä – yhteiskunta tietää, että jo 20+ iässä voi vapaasti tulla yksisarvisen johtajaksi, joka pelaa rahalla ja vallalla.

Minulla on vähän yli kuukausi seuraavaan syntymäpäivääni, ja ajattelin, että kirjoitan paperille, mitä olen saavuttanut ja mitä suosittelisin 19-vuotiaalle Helena-Reetille.

Mitä sitten olen saavuttanut ja mitä tänään ajattelen ja toivoisin, että olisin nuorempana tehnyt?

1. Minulla on kaksi upeaa tytärtä, 16-vuotias Estella Elisheva ja 14-vuotias Ivanka Shoshana. Lapsista, heidän toiveistaan, harrastuksistaan, heidän kanssaan puuhaamisesta, aikaisin heräämisestä ja loputtomasta autonkuljettajana olemisesta on mitta helvetin täynnä (pardon!), mutta he ovat mahtavia, rakastan heitä kovin ja pidän heitä edelleen elämäni suurimpina saavutuksina!!!

2. Takana on lähes 20 vuotta kestänyt yhdessäolo lasteni isän kanssa, josta erosin kaksi ja puoli vuotta sitten, ja joka antoi minulle äärettömän hyödylliset opetukset:

a) mikään, ei edes kaikkein kauneimmin alkanut suhde ei kestä, jos sitä ei tietoisesti vaali ja lannoita keskinäisellä huomiolla ja rakkaudella.
b) kaikkein suurinkin rakkaus ja luottamus voi päättyä rumasti ja yllättäen. Ihminen, jonka vierellä uskoit ”nukahtavasi viimeiseen uneen”, voi saada maan jalkojesi alla heilumaan ja aiemmilla suullisilla sopimuksilla, ajatuksilla, päätöksillä jne. ei välttämättä ole mitään merkitystä. Loukattu rakkaus (joka jonakin hetkenä on muuttunut pitkälle venyneeksi ”tottumukseksi”), voi olla erittäin herkkä ja jopa tahallaan pahanilkinen.
c) sinun suhteesi… (ja oikeastaan käytännössä kenen kanssa tahansa) on täsmälleen niin hyvä, miten hyvä ja huolehtiva SINÄ ITSE olet. Jos ihmiset tietäisivät sen (ymmärtäisivät sen syvästi), kaikki suhteet olisivat äärettömän kauniita ja onnellisia!

3. Jos olette jostain syystä kokeneet eron……. älkää lakatko uskomasta TODELLISEEN RAKKAUTEEN.  Raha on huipputärkeää, mutta rakkaus ja sielunkumppanuus on tärkeämpää!

Kun olet löytänyt sielunkumppanisi – niin VAALI, KUNNIOITA, ALISTU & RAKASTA! 🙂 (Allan ja Helena-Reet, 2022)

4. Jos hyvin nuoret naiset (tytöt) vain tietäisivät, miten paljon enemmän he antavat, kuin rikkaat (vanhat) miehet, joita he nuorina ajavat takaa. Se on kuin 1 eurosentti miljoonaan verrattuna. Miten hauras ja puhdas heidän sielunsa on ja MITEN erilaiselta ajalta ovat heidän muistonsa ja taustansa, jotka eivät koskaan ala kulkea kumppanin kanssa samaan tahtiin… Aina on poikkeuksia, mutta huomattavasti turvallisempaa, tilastollisesti hyödyllisempää ja järkevämpää käyttää nuoruus rakastamiseen, ei ”rahan rakastamiseen”. Ilmaisia lounaita ei ole, on sopimuksia, joihin molemmat osapuolet suostuvat, mutta joiden todellisen hinnan osaa arvioida lopullisesti vain suhteen vanhempi osapuoli.

5. Olen ajatellut yli kaksi vuotta erästä asiaa, pohtinut yhtä kysymystä, jonka itse kerran Allanille pilan päiten heitin:

”Valitsisitko minut vai 10 miljardia euroa?”, ”Valitsisinko minä Sinut vai 10 miljardia euroa?” …Pohtikaa tätä ajatusta, syvällisesti ja vakavasti… kumman te valitsisitte… oikeasti? Minä löysin siihen kerran yhden, kerran toisen vastauksen (yleensä kallistuin rahan suuntaan) …mutta tänään tiedän tarkalleen — minä valitsisin Sinut! En pystyisi istumaan edes koko maailman rahojen päällä ilman Sinua… ilman rakkautta, ilman ystävää, ilman sielunkumppania. Rakkaus on kaiken arvoista – riskin, menetyksen, voiton, ja ainakin minä uskon, että kärsiä yhdessä rakkaimman kanssa olisi parempi kuin istua uhkealla valtaistuimella sielultaan alastomana ja yksinäisenä.

Allan, rakastan Sinua EHDOITTA, REHELLISESTI, INTOHIMOISESTI, EPÄITSEKKÄÄSTI ja MIELETTÖMÄSTI, ja Margus, rakastan oikeastaan Sinuakin, nykyisin vähän toisella tavalla, mutta aina ja ikuisesti. ❤❤❤

6. Puhun taas vain omasta kokemuksestani… mutta uskon, että ns. ”vanha kuvio” toimii parhaiten ja nainen on onnellinen, kun saa olla naisellinen. Naisellinen nainen tarvitsee vierelleen miehekkään miehen, ja mies on miehekäs vain, kun nainen on herkkä ja naisellinen. Se on kehä, jonka alkua kukaan ei osaa tarkalleen löytää. Alku on kuitenkin oikeastaan hyvin helppo… SINÄ olet alku! Aina voi aloittaa itsestä. Sinuun suhtaudutaan aina siten, kuin annat itseesi suhtautua! Saat aina sen, minkä arvoisena itse itseäsi pidät! Minä pidän siitä, että mies on se, jolla on housut ja mies hallitsee.

7. … joka ei tarkoita sitä, että en voisi olla mahtava ja toimelias nainen. Olen ITSENÄINEN… Minulla on suuri, kaunis puutarha ja talo (ilman pankkilainaa!), minulla ei ole lainkaan minkäänlaisia lainoja (jos huomioon ei oteta päivän treidauksessa otettuja tilapäisiä vahvistuksia), minulla on monta yritystä ja toimivaa tavaramerkkiä, minulla on viisikielinen mediabisnes, joka palvelee päivittäin kymmeniätuhansia pohjoismaisia lukijoita, minulla on sijoituksia monissa skandinavialaisissa ja amerikkalaisissa yrityksissä, minulla on harrastukseni (maalaan ja kokeilen kirjojen kirjoittamista). Ja mikä tärkeintä – minä tiedän, että MINÄ, MINÄ ITSE olen oman kohtaloni seppä ja oman onneni valaja! Vain minä… ja kaikki muu on suurta onnea, suurta siunausta, osinkoja ja elämältä saatuja bonuksia.

En halua koskaan olla yksin, mutta en pelkää yksin olemista eikä minulla ole yksinäni tylsää. Pidän tulevaisuudensuunnitelmien tekemisestä rakkaimman kanssa, huippuhienoa olisi tulla yhdessä supermenestyviksi ja valloittaa yhdessä maailma, mutta tiedän, että minunkin ponnisteluni ovat jo sellaiset, joilla olen ansainnut kunnioitusta ja saavuttanut menestystä.8. Opiskeluun ja terveyteen kannattaa aina sijoittaa.

9. Kompastumisia ja epäonnistumisia ei kannata pelätä… jos sinulla ei ole niitä, et ole todennäköisesti koskaan myöskään noussut pystyyn ja saavuttanut mitään.

10. Kaikki ei ole täydellistä, ei tarvitse olla täydellistä eikä koskaan tule täydelliseksi. Kerro ajatuksistasi myös ”keskeneräisinä”, ”kehitysvaiheessa”. Olen jättänyt paljon huippukivoja asioita julkistamatta esimerkiksi blogissa, sillä olen ajatellut, että odotan, kunnes jotain on ”valmiina”. Pääosa asioista ei valmistu koskaan, vaan ne KEHITTYVÄT, KASVAVAT, MUOTOUTUVAT.

11. Ja lopetukseksi… KYLLÄ, myös 40 ikäisenä sinun pitää ikään kuin odottaa vanhempien kuolemaa, että lopulta uskaltaisit elää / selviäisit itse. Hyväksy se tai ala elää! (Minä hyväksyn sen, sillä muuten en olisi poistanut alun kuvaa, jonka ensin postitin) 😀 hahhaaa 😀 lol

Vähemmän pidättyväisyyttä!
Nauttikaa elämästä!
Halauksia!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:

Helena-Reet: PÖRSSIYRITYSTEN luhistumiset & minun KOLME kultaista sääntöäni treidaukseen + hieman sekalaista suvista juttua 🙂
Helena-Reet: Tartossa, Saadjärvellä, Räpinassa ja Viljandissa
Helena-Reet: Allanin äiti vierailulla + juhannus vanhempien kanssa
Helena-Reet: Estella Elishevan Tallinnan juutalaisen koulun 9. luokan päättäjäiset + KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Elämästä nauttiminen on minulle aina tärkeintä + joitakin kuvia lasten synttäreistä ja pieni puutarhablogi!
Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!
Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory