Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!

Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!

NordenBladet – Aloitin tämän blogin postituksen kirjoittamisen jo tammikuun alussa, mutta sitten työ- ja kotielämä muuttuivat hyvin kiireisiksi ja teksti jäi odottamaan. Annan siis nopean katsauksen. Koska koronan vuoksi ei ole ulkomaanmatkoja ollut, minun pisimmät ajeluni ovat vieneet Tarttoon 😀 hahhaaa. Tammikuussa oli Raidon (vanhemman sisareni miehen) 36-vuotispäivät. Kävimme heillä kylässä ja saman tien tuli käydyksi myös kylpylässä V SPA. Kauppakeskukset Kvartal, Tasku ja Tartu Kaubamaja samoin kuin SPA-hotellikin olivat vielä joulukoristeissaan.

Siinä missä tammikuun ensimmäinen viikko alkoi kahdella uudella maalauksella lastenkirjaa ”Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen” varten ja olin suurelta osin humanistisella aallonpituudella, niin loppu kuukaudesta oli lähinnä harkitsevaa, analysoivaa ja talousasioihin keskittyvä. Kuten aina, paljon työtä NordenBladetin sivujen parissa, samoin Airobot Technologies’in listautumisannin parissa, ja oli mukava todeta, että 24. ja 27. tammikuuta meillä oli riittävästi käteistä, jota sijoittaa reippaasti pudonneisiin Baltian ja USA:n pörsseihin. Pörssiin liittyen tulee mieleen myös yksi surullinen uutinen, nimittäin Marat Kasparov ilmoitti, että hän lopettaa blogin pitämisen sivullaan Stockfanatt. Koska kyseessä on toimelias ja keskimääräistä huomattavasti temperamenttisempi ihminen, niin toivon, että hän muuttaa mieltään.

Mitä vielä? Tammikuuhun mahtui myös yksi laajempi kyberhyökkäys, jota en käsittele lähemmin, mutta joka pilasi meillä Allanin kanssa suunnitellun ”Louis XIV – aurinkokuningas” -baletti-illan ja aiheutti yllättäen viikon verran lisätöitä. Loppujen lopuksi se vaikutti myönteisesti, sillä tarkastimme uudelta kannalta palvelinten turvasäädöt. Meillä on kaikesta aina monta varmuuskopiota eri pilvissä ja kovalevyillä, ja hakkereille voi rahan sijasta lähettää vaikkapa pupsu-kuvan 🤣🤣🤣 lol

(Helmikuun askareista voitte lukea kuvagallerian jälkeen)

Kirjoitin lokakuun blogissa TÄSSÄ, että Estella Elisheva haki AIS-ohjelman (American Councils for International Education) kautta Amerikkaan vaihto-oppilaaksi. Viimeiseltä kierrokselta hän valitettavasti ei selvinnyt, joka on jälkikäteen ajatellen oikein hyvä. Nyt hän omistautuu sataprosenttisesti viululle. Tänä vuonna hän lopettaa 9. luokan Tallinnan juutalaisessa koulussa ja lukioon hän suunnittelee menevänsä musiikki- ja balettikouluun MUBA.

Helmikuu alkoikin heti superhyvin uutisin! Estella Elisheva valittiin Georg Otsin sinfoniaorkesterin (GOSO) pääsolistiksi kolmella esiintymisellä H. Wieniawskin kappaleessa Légende Op. 17. Minulla taas valmistui seuraava hiirimaalaus!

Kulttuuria on helmikuuhun mahtunut enemmänkin. Kuu alussa kävimme venäläisessä kulttuurikeskuksessa katsomassa Ott Seppin komediaesitystä Jokker ja eilen Sakun suurhallissa Eurovision laulukilpailujen paikallisten karsintakilpailujen “Eesti Laul 2022” finaalia. Viimeisimmästä puhuen, minusta on hyvin sääli, että Elina Nechayeva sai kilpailukappaleessaan “Remedy” näyttää ääntään niin vähän ja jäi sen vuoksi kahdeksanneksi. Hänestä olisi jollain muulla kappaleella voinut puristaa enemmän poweria irti. Kaikki esiintyjät olivat oikeastaan erittäin hyviä, mutta eilinen suosikkini oli Andrei Zevakinin ja Grete Paian kappale ”Mitä nyt tapahtuu”. Voittokappale “Hope” oli tietysti samoin erittäin kiva. Sen esittäjällä Stefanilla (Stefan Airapetjan) on yksinkertaisesti niin suuri ja lämmin aura, että miksipä häntä ei voisi lähettää edustamaan Viroa.


Lopetukseksi yksi maistuva uunipaisti!
Aseta uunivuokaan paloiteltua parsakaalia, kukkakaalia, sipulia, lihaa ja sinihomejuustoa. Lisää mausteet, pakkaus hapankermaa ja peitä vedellä, kunnes puolet sisällöstä on peitossa. Tunniksi uuniin, niin tunnin ja viiden minuutin kuluttua kaikki ynähtelevät nautinnosta!

Tässä kaikki tällä kertaa!
Halauksia!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:

Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!
Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory