Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!

Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!

NordenBladet – Vuosi on alkanut toimeliaasti ja myönteisesti. Seuraan ravitsemustani (korvasin taas aamun voileivät kunnollisella ruoalla), annoin itselleni lahjan ja päätin, että luovun määrittämättömäksi ajaksi myös alkoholista. Avasin taas oman painoaputilin ja tarkkailen, että söisin mahdollisimman terveellisesti ja jo monen kuukauden ajan olen pyrkinyt ostamaan vain e-lisäaineettomia elintarvikkeita. On erittäin hölmöä, että nykyisin e-lisäaineita laitetaan jopa vaaleisiin, tummiin ja sekaleipiin.

1. tammikuuta alkoi sillä, että etsin urheilukelloni, latasin sen ja lähdimme kävelemään. Kello auttoi laskemaan askeleet ja muistuttamaan, että pitää liikkua. Kesällä liikkumista ja puutarhassa toimittamista on paljon, mutta talvella minulla ei ole paljon tapana mennä ulkoilemaan. Sitten menimme kahdeksi tunniksi uimaan ja kotiin palattuamme ajattelimme, jos vaikka lähtisimme joskus lähiaikoina jonnekin matkalle vain emme. Ja jos menemme, niin mennäkö lasten kanssa vai kahdestaan. Viikoksiko vai kokonaiseksi kuukaudeksi jne. Nyt sitä koronaa on niin paljon ja rehellisesti sanottuna emme haluaisi ottaa sitä riskiä, että pitäisi olla jossain ulkomailla karanteenissa istumassa. Olemme jo jonkin aikaa ajatelleet myös ”talvikodin” hankkimista Espanjan etelärannikolta Costa del Solilta (oikeastaan seuraamme koko Andalusian alueen kiinteistöjä), mutta tämä ajatus on vasta kypsymässä.


Meidän NordenBladet.ee:n ja NordenBladet.fi:n sähkön hintojen ”lunttilapusta” on niin hyvä seurata tämän päivän ja huomisen sähkönhintoja reaaliajassa! Itseä ei ole kaunista kehua, mutta tuo tekemämme sovellus on todella erittäin hyvä apuri! Olemme saaneet niin paljon myönteistä palautetta, käytämme sovellusta itsekin ja on ilo kuulla, että monet muutkin käyttävät. Koska tänään sähkö oli koko päivän ns. vihreällä vyöhykkeellä (eli siis alle 10 eurosentin / kWh), hoidin pyykinpesun tänään.

Viime vuonna tuli käydyksi paljon konserteissa, teatterissa ja erilaisissa tilaisuuksissa ja päätin, että tänä vuonna säilytän saman linjan ja pysyn kulttuurin aaltopituudella. Tällä hetkellä on varattuna jo kuusi tilaisuutta:

* Jättiläisten taikamaa Laulukentällä (Ivanka kävi siellä jo kerran isänsä kanssa, mutta lähdemme koko perheen voimin vielä kerran)
* Kansallisoopperassa Estonia ”Louis XIV – Aurinkokuningas”;
* Venäläisessä kulttuurikeskuksessa ”Priit Pius ja Kait Kall stand-up -komediassa Midagi ikka” (aina jotakin)
* ”Ott Seppin stand-up -esitys JOKKER”, samoin venäläisessä kulttuurikeskuksessa
* Sakun suurhallissa järjestettävään Eesti Laul 2022 -loppukilpailuun on myös liput ostettuina.
* Liput on jo myös elokuussa Kiidjärven kartanonpuistossa tapahtuvaan esitykseen ”ADA. Kertomatta oleva tarina”.
Viimeisin tilaisuus, jossa kävimme, oli ”Viro etsii supertähteä” -kilpailun superfinaali (ks. perusteellisempi juttu siitä OHMYGOSSIP-viihdesivustolta TÄSTÄ).


Vuoden alku on ollut todellakin erittäin vilkas! Sain äsken valmiiksi myös ensimmäisen maalauksen, joka on jatkoa Viron kansallismuseon näyttelyssä käyneille 14 hiirimaalaukselle, joiden pohjalta julkaisen lapsille rahankäyttöviisautta opettavan lastenkirjan ”Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen”. Alla joitakin kuvia kansallismuseon näyttelystä ja kuvia tänään valmistuneesta maalauksesta! Neljästätoista aiemmin maalatusta hiiri-sarjan maalauksesta voitte lukea taideblogistani ElishevaShoshana.com-sivustolta TÄSTÄ.

Vielä kerran toimeliasta, inspiraationtäyteistä, menestyksellistä ja seikkailuja tulvillaan olevaa uutta vuotta teille!
Halauksia! 💖😘Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!
Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory