Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!

Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!

NordenBladet – Edellisen blogikirjoituksen postitin 18. huhtikuuta. Mitä kiehtovaa tällä välin on tapahtunut? Tärkeimmät tunnussanat olisivat: Helena-Reet +Allan 2 vuotta rakkautta, Estella Elishevan esiintymiset Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa, Estellan pääsy MUBAan sekä 16-vuotissynttärit, minun puuhailuni puutarhassa, Paliveren 4 huoneen asunnon vuokralle antaminen, äitienpäivä, NordenBladetin erilaiset kokoukset ja luonnollisesti… ohhh, oikeammin OHHHHHH – USA:n pörsseissä tapahtuva 😱🥴!

Aloitamme siis alusta. Huhtikuun 22. päivänä meillä Allanin kanssa täyttyi 2 vuotta tutustumisesta! Ja meidän rakkautemme yhä vain kasvaa ja kasvaa! Sovimme yhteen niin hyvin, että on suorastaan kiusallista kehuskella omalla onnella (mutta teen sen kuitenkin) 🥰. Meillä on edelleen se perinne, että kansainvälisenä Allanin ja Helena-Reetin päivänä, jota vietetään joka kuukauden 22. päivänä, minä teen lasagnea ja kermakakkua, ja Allan tuo minulle kukkia. Ensimmäiseksi vuosipäiväksi sain kauniin ruukun hortensioita, josta inspiraatiota saaneena tein sittemmin maalauksen ”Vuosi rakkautta” (A year of Love). Tämä 30×40 cm kokoinen kankaalle tehty akryylimaalaus oli myös vuonna 2021 Viron kansallismuseon näyttelyssä! How cool is that?! 🙂

Tänä vuonna Allan lahjoitti minulle sylillisen sinivuokkoja, josta ensin rehellisesti sanoen loukkaannuin. Mutta sitten aloin ajatella, asetanko etusijalle sen, mitä minulle on sydämellä ja rakkaudella annettu, vai sen, millä voi ylpeyttä maailmalla. Allan kävi metsässä juuri erityisesti poimimassa minulle kukkia. Megasuloista, eikös!!! Sen lisäksi hän sanoi, kuten viime vuonnakin, että lahjoittaa minulle taas kokonaisen kukkapenkillisen kukkia. Edellisenä vuonna kävimme yhdessä ostamassa monivuotisia kukkia ja tänä vuonna ne levittävät siemenistä kukkia edelleen… Odotan jo kiinnostuneena, millaiselta uusi kukkapenkki tulee näyttämään 🙂

Aamiaisen jälkeen aloin heti tehdä valmisteluja, sillä illaksi oli kutsuttu vieraita. Kylään tulivat nuorempi sisareni Hanna-Liisa ja eräs Allanin ystävä Kristo. Todellisuudessa kutsuimme myös Allanin veljen ja veljen puolison ja minun vanhemman sisareni miehineen, mutta selvisikin, että Ardon ja Tiinan piti sinä aikana olla töissä ja Marie ja Raido, joiden piti samana päivänä palata Turkin matkaltaan, olivat päättäneet jatkaa matkaansa ja menivät Italiaan. Alla kuitenkin kuvia juhlapöydästämme. Järjestin tietokilpailun, jossa oli minua ja Allania koskevia kysymyksiä. Keskustelimme, joimme ja söimme ja nautimme illasta. Oli oikein kiva ilta!Huhtikuun lopussa olivat sisäänpääsykokeet Tallinnan Musiikki- ja Balettikouluun MUBA. Ja Estella Elisheva pääsi viulunsoiton linjalle peruskoulutukseen sisään! Tadaa! Se tarkoittaa, että hän ei käy musiikkitunneilla ensi vuodesta alkaen enää tavallisen koulun ohessa, kuten aiemmin Sakun Musiikkikoulussa ja Georg Otsin Musiikkikoulussa tuli Tallinnan juutalaisen koulun ohessa käydyksi, vaan omistautuu lukiossa ainoastaan musiikille. Kilpailu oli megakova, viulun ammattilukiokoulutukseen pääsi vain kaksi oppilasta. Taas on sellainen rinta ylpeydestä koholla -tunne 🤪🤪🤪 Hahhaaa.

Edellisessä blogissani kirjoitin (lue TÄSTÄ), että Estella Elisheva esiintyy Georg Otsille nimetyn Tallinnan Musiikkikoulun Sinfoniaorkesterin (GOSO) konsertissa ”Kevään karuselli” solistina. Lisään teille tähän linkin, josta voitte nähdä esiintymisen online:

https://drive.google.com/file/d/1eu9bnidt1Zf9xPvqU2YtTkoXKZowCjAU/view?usp=sharing


Estella Elisheva. Foto: Olivia E. Luggenberg

Eilen 16, toukokuuta vanhempi tyttäreni täytti 16 vuotta! Paljon, paljon onnea rakas Estella Elisheva! Samalla haluaisin sanoa: ”OMG, miten aika lentää” ja toisin päin: ”OMG, miten paljon vaivaa niistä lapsista on”. Jos niin päin ajattelee, aika ei lennä suinkaan kovin nopeasti. 16 vuotta on ollut suurelta osin lapsille elettyä aikaa ja vaikka nuorempi tyttäreni onkin vammainen lapsi (autisti) ja hyvin todennäköisesti jää siipieni suojaan ikuisesti, tunnen, että tunnelin päästä alkaa paistaa valoa!
Tein syntymäpäiväsankarille juhlallisen aamiaisen (kakku, lahjat ja muut jutut) ja sitten olikin kouluun lähtö. Suurempi juhla tulee 29. toukokuuta. 🙂Puutarhatöistäni ja istuttamisista, sijoituksista ja pörssistä ja kaikesta muusta, jota tämänkertaisessa blogissa en samalla kertaa viime aikojen tapahtumien kanssa ehtinyt kuvailla, saatte lukea lähipäivinä jo seuraavasta postituksestani.

Kaikkea hyvää siihen asti! ❤

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory